Hvorfor er Google ruller ut Chrome oppdateringer over tid?

0
30

Når Chrome-teamet utgivelser en ny versjon av nettleseren til den stabile kanal, det fremhever at utgivelsen vil bli rullet over tid.

Gårsdagens utgivelsen av Chrome 63 Stabil for skrivebordet for eksempel, gjør dette i første avsnitt på Chrome-Utgivelser blogg.

Chrome-teamet er glade for å kunngjøre markedsføring av Chrome 63 til stabil kanal for Windows, Mac og Linux. Dette vil rulle ut i løpet av de nærmeste dager/uker.

Jeg spurte meg selv for en lang tid, hvorfor Google bestemmer seg for å rulle ut disse utgivelsene over tid. Mens jeg egentlig ikke tankene hvis utgivelsen inkluderer ikke sikkerhetsoppdateringer, gjør jeg gjerne en trinnvis utrulling av en utgivelse hvis det ikke inkluderer sikkerhetsoppdateringer.

google chrome updates

En trinnvis utrulling betyr, i utgangspunktet, at enkelte Chrome-installasjoner vil ikke være beskyttet mot angrep som retter seg mot lappet sårbarheter i nettleseren.

Oppdatering til Chrome 63 for skrivebordet har en kritisk sårbarhet for eksempel, og fem som er vurdert som høy. Denne bestemt oppdatering løser 37 sikkerhetshull i henhold til Googles Chrome-team.

Tilgang til rapporter om sikkerhetsproblemene er begrenset for de fleste av dem, men Google gjør listen informasjon om hvert sikkerhetsproblem som er rapportert til selskapet, av tredjeparts forskere. Dette hjelper angriperne, som Google avslører den komponenten som rammes vanligvis i beskrivelsen.

Google Chrome er satt til å oppdateres automatisk, men brukere kan laste inn chrome://settings (innstillinger/hjelp-til enhver tid å kjøre en manuell sjekk for oppdateringer.

Google gjør ikke hindre installasjon av oppdateringer på stasjonære maskiner. Dette er ikke tilfelle på Android hvor programoppdateringer kan ikke være tilgjengelig for dager eller uker, selv om du går til Google Play-Butikken oppføring, og trykk på installer-knappen er der, eller se etter oppdateringer manuelt.

Les også: Google trekker Chrome Web Developer extension over ad-injiserende

En bedre måte

Sikkerhetsoppdateringer skal gjøres tilgjengelig til alle Chrome-installasjoner umiddelbart. Et system på samme måte som for Windows-Oppdateringer som kan fungere i forhold til å gjøre oppdateringen som er tilgjengelig. Microsoft lanserer sikkerhetsoppdateringer bare på den andre tirsdagen i hver måned, men det gjør dem tilgjengelig for alle systemer med automatiske oppdateringer er aktivert med en gang.

Tips: Google endret utformingen av chrome://flagg side i utgivelsen, og også at av Bokmerker Manager. Du kan gjenopprette den gamle utformingen av bokmerker manager for nå ved å angi preferanser chrome://flags/#aktiver-md-bokmerker til disabled (deaktivert), og starte Chrome etterpå.

Avsluttende Ord

Sikkerhetsoppdateringer bør bli gjort tilgjengelig for alle brukere i min mening. Mens du trenger den rette infrastrukturen for å sikre at oppdateringer blir levert til noen med en gang, men Google bør ikke ha noen problemer med det.

Jeg vet ikke hvorfor Google ruller ut oppdateringer over tid om; kan det virkelig være fordi den ønsker å redusere belastningen på at oppdateringer sak ved å fordele disse oppdateringene over dager eller uker.

Nå er Du: Hvorfor tror du at Chrome oppdateringer er ikke gjort tilgjengelig en gang?