Wat is echt het tegenhouden van de hedendaagse CIO van digitale transformatie?

0
26

Nul

De voortdurende focus op de industrie op digitale transformatie blijft de heetste en meest strategische conversatie in de business van vandaag. U kunt niet lezen van een artikel of ga naar een vergadering zonder het krijgen van een earful op het onderwerp van deze dag, en voor een goede reden: De wereld is veel meer digitale, klant smaak en de verwachtingen zijn drastisch veranderd in de afgelopen jaren, en zo veel meer is technisch mogelijk is vandaag de dag dan ook slechts een half decennium geleden.

Bedrijven hebben eindelijk gekregen dit bericht. De meeste gegevens worden nu blijkt dat de plannen zijn aan de gang om te upgraden van hun ervaringen van klanten, nadenken over hun producten en diensten, en het overwegen van nieuwe markten en business modellen in de meerderheid van de organisaties, zelfs als het nog vroeg in de totale reis.

Echter, in een gesprek met een veel grotere ondernemingen in de afgelopen jaren heb ik gemerkt — en de beschikbare gegevens verder bevestigd — dat de digitale kunst-van-de-mogelijk is heel veel weg te trekken van de gemiddelde praktijk. Er lijken twee primaire oorzaken: a) het Ontbreken van voldoende strategische en innovatieve digitale wijzigen/realisatie op schaal en b) een stevig verankerd set van institutionele belemmeringen voor het doen van iets heel nieuws en anders dan wat de organisatie voor.

Digital Transformation: Barriers for the CIO - Technical Debt, Underinvestment, Legacy Mountain

Het overwinnen van de Obstakels voor Digitale Gelegenheid

De eerste categorie van belemmeringen, is het in staat om te denken en effectief handelen als een organisatie in de digitale marktplaats, ook buiten de traditionele vak, ongeacht wat houdt u terug. En de tweede categorie is een waslijst van belemmeringen die hebben meer en meer tot uiting in de industrie als organisaties proberen de belangrijkste aanpassingen en reinventions rond digitale concepten en technologieën tot een grotere mate dan enig ander moment in de historie.

Er is goed nieuws te melden: in het Algemeen, geloof ik dat we maken goede vooruitgang vandaag op de eerste categorie van belemmeringen. De industrie gesprek rond digitale change agents en meer decentrale transformatie is een goede indicatie. We hebben geleerd om te zoeken naar mensen die goede ideeën hebben, dan inschakelen en hen te proberen en te experimenteren, en om dit te doen in de schaal. Dat is omdat alleen organisaties met voldoende experimentele capaciteit te overleven, door padvinden de weg door de nog jonge en zich snel ontwikkelende digitale jungle.

Deze vooruitgang wordt gecombineerd met de komst van een nieuwe generatie van HET leader, dat is veel meer bezig met de impact die HET heeft uit een ervarings-en business oogpunt. Ik heb onlangs een geprofileerde wat deze nieuwe CIO eruit en het is een model dat meer is gericht op de inschakeling van belanghebbenden, tevredenheid, en het grijpen van digitale mogelijkheid, hoewel thema ‘ s als cybersecurity en de privacy van de gegevens nog steeds zeer hoog in het vaandel.

Echter, wolken verschenen aan de horizon, en niet alleen de spreekwoordelijke digitale varianten.

Met name problematisch lijkt te zijn van het besef dat ten minste in sommige organisaties er zijn gegroeid bijna-hardnekkige belemmeringen voor echte verandering. Een aantal van deze barrières zijn bekend, zoals de culturele en de vaardigheid van belemmeringen voor steeds meer digitaal. Gelukkig, als we beginnen te leren, ontwikkelen we manieren om de digitale vaardigheden tekort kan worden aangepakt. Maar corporate cultuur blijft een van de meest hardnekkige obstakels — zelfs als het kan ook een van de grootste factoren — de soort van cross-functionele veranderingen en herstructureringen die moeten plaatsvinden in de meeste organisaties.

Legacy Beslissingen Weefgetouw Over Digitale Transformatie

Andere belemmeringen voor de digitale transformatie beginnen te kijken een beetje ernstiger voor sommigen van ons. Is het feit dat, hoewel alle bedrijven worden steeds meer als technologie bedrijven, ze hebben niet bijna is het afstemmen van de niveaus van de investeringen die de technologie bedrijven daadwerkelijk te maken (zie de eerste grafiek, hier.) Dit betekent dat ze al underinvesting met maximaal 50% in HET jaar-op-jaar en zijn potentieel ver achter hun digital native-collega ‘ s. Dat is een inhaalslag te doen dat het niet mogelijk te comprimeren tot een enkel volgehouden inspanning in digitale transformatie, zelfs als zeer goed gefinancierd en middelen.

De tweede barrière is zeer bekend in de IT, software development en enterprise architectuur kringen, maar bijna volledig onbekende van buiten. Het is het concept van technische schuld, die in reële termen gestaag accumuleren in organisaties voor over, zolang zij hebben inmiddels hun bestaande platforms in de plaats. De korte versie is dat de technische schulden als het meer opportuun optie is genomen tijdens de ontwikkeling van de technologie proces over het slimmer, beter keuze voor de langere termijn, maar dat kost vaak meer tijd en middelen te realiseren.

Hoe kan zo veel technische schuld accumuleren? In tegenstelling tot fysiek gebouwde objecten, de code, ontwerp beslissingen, en architecturale keuzes in digitale systemen zijn veel meer immateriële en moeilijker te onderscheiden tot veranderende bedrijfsomstandigheden ze maken direct duidelijk zijn, vaak plotseling en onverwacht.

Om dit probleem heb ik al met diverse industriële gesprekken de laatste tijd over de groeiende hoeveelheden technische schuld aan de overkant van de IT-industrie, en veel van die — hoe veel precies is het centrale debat — betaald te worden en de eerste als de digitale transformatie plaatsvinden.

Aantal Snelkoppelingen naar de Digitale Toekomst

Dat komt omdat, hoewel een aantal technische schuld kan inderdaad worden gerooid en vervangen groothandel tijdens het transformatie proces, veel van het — zoals gefragmenteerd klant databases, systemen die nog niet zijn bijgewerkt in de recente geschiedenis, tijdrovende operationele handmatige processen dat moet lang geleden zijn geautomatiseerd, enz. — niet snel of makkelijk worden opgelost. Nog heel snel gedaan moeten worden op basis van mijn onderzoek van de Cio ‘ s eerder dit jaar.

Een paar keuze citaten uit mijn gesprekken deze week met een aantal toonaangevende experts zal dienen voor het verlichten van de omvang van de technische schuld geven. Het eerste is van Wayne Sadin, COO/CTO bij Affinitas Leven en een bekende expert op het CIO problemen:

De ernstige en ondergewaardeerd onderwerp van technische schuld is een raad van bestuur-niveau het risico om vele redenen. Technische schuld is een ‘off-balance sheet liability’ dat het potentieel van de dwergen Enron en WorldCom in grootte. Planken hebben geen idee hoe erg het is.

De tweede is van Tim Crawford, een industrie collega ‘ s en CIO maven:

U kunt alleen het bouwen van zoveel technische schuld tot het instort onder zijn eigen gewicht.

Het laatste citaat is van een werkelijke CIO van een educatieve instelling, Kyle Johnson. Het is misschien wel de meest ontnuchterende, zoals ook al werd hij tongue-in-cheek op het onderwerp — en vriendelijk was om mij te laten reproduceren van dit citaat in dat licht — het laat zien hoe het gesprek is een niet-starter met die van de buitenwereld, en vaak zelfs nog moeilijker voor hen om te begrijpen:

Ik ben het informeren van ons leiderschap over ons belangrijke, verlammende technische schuld. Ik laat het je weten morgen als ik op zoek ben naar een andere baan. ‘-)

Deze citaten zijn vrij vertegenwoordiger van de industrie gesprek in mijn ervaring. Als een resultaat, een groeiend aantal IT-leiders beginnen te suggereren dat organisaties preciezer meten en beheren van technische schuld. Maar de realiteit is dat de overgrote meerderheid van de bedrijven niet te doen vandaag, en hebben dus in wezen geen greep op de grootte van het gat zij staan als ze beginnen aan hun digitale transformatie reis. Het krijgen van een duidelijk handvat op de technische schuld is een objectieve meer raden van bestuur moeten aandringen op meer dringend als zij ondertekenen op snelle actie plannen voor de volgende generatie van hun bedrijf.

Zijn er andere belemmeringen voor de digitale transformatie, zoals een hoge mate van bureaucratie en centralisatie, en de belangrijkste focus op de beheersing van IT-kosten, in plaats van de uitgaven voor de kansen en steeds meer die van een P&L, en een slechte integratie stichting — vooral zonder een data-based microservices architectuur — op te bouwen voor de volgende generatie van de klant, de leverancier en de werknemers ervaringen (wat jaren kan duren om goed te krijgen.)

Echter, deze belemmeringen duidelijker oplossingen en zijn waarschijnlijk aanzienlijk kleiner in omvang dat de technische schuld (de integratie stichting uitgezonderd.) In mijn inschatting, gebrek aan investeringen en technische schuld blijven twee van de hoogste hindernissen te moving forward succesvol met digitale transformatie.

Hoe Cio ‘ s kunnen overwinnen belangrijkste belemmeringen voor digitale transformatie

Hoewel er is geen silver bullet (er zelden is in de technologie wereld), zijn er een aantal duidelijke stappen, die managers kunnen nemen om greep te krijgen op en het aanpakken van deze uitdagingen:

Instituut een proces om te beginnen met het meten van technische schuld. Hoewel een beladen onderwerp met lage volwassenheid in de industrie, die niet start is een goede manier om nooit oplossen van het probleem. Het is een gevoelig onderwerp, maar nodig is in de meeste organisaties beginnen aan betekenisvolle digitale transformatie.Een openhartig gesprek over de totale IT-uitgaven met behulp van benchmarking als een discussie. Wilt u op de Amazon, Netflix, of Airbnb van uw branche? U zult waarschijnlijk moeten investeren veel meer dan je nu bent en het zal op de middellange termijn effecten van de bottom line, als je concurreren met bedrijven die dit begrijpen. Het is een raad van bestuur niveau van de discussie. En vergeet daarbij niet om line-of-business-uitgaven en de Schaduw in het gesprek.Experiment veel in digitale en voorzien van deksel met diegenen die niet slagen. Veel onderzoek toont nu aan dat de risiconemers zijn degenen die winnen in digitale. Aanmelden change agents, maar wat erg belangrijk is, hen te beschermen als ze niet succesvol zijn op het eerste. Niemand zal na hen komen als er fouten worden niet gezien als sleutel en de nodige lessen in digitale. Verspreid deze lessen als ze geleerd over de organisatie.

Meer Lezen?

Hoe digitale transformatie is de hervorming van de begroting: De reis van 3 Cio ‘ s

Hoe kunnen organisaties houden met tech wijzigen vandaag?

Het dichten van de kloof tussen managers en digitale transformatie

0