SAP Vora 2.0 vaktmästare i behållare, Kubernetes, hårdare HANA integration

0
23

Noll

SAP Vora är den tyska affärssystem är Apache Gnista-baserade front-end för dimensionell sökning av data som lagras i HANA, Hadoop-baserad data för sjöar och andra data arkiv, inklusive Amazon S3. Gör det möjligt för användaren att definiera en dimensionell modell över sina uppgifter och sedan använder en push-down arkitektur att ifrågasätta de uppgifter som källor utan att kräva att de uppgifter som ska flyttas eller kopieras.

Infört i förhandsgranska formulär för lite över två år sedan och göras allmänt tillgänglig i Mars, 2016 under namnet HANA Vora, SAP är idag tillkännage en uppdaterad version av produkten: Vora 2.0.

Läs också: SAP Lanserar Gnista-baserade HANA Vora
Läs också: SAP HANA Vora går GA

Behållare och Spark, två
Denna nya version av Vora använder en container arkitektur för distribution och utnyttjar Kubernetes plattform för distribution och gruppledning. Detta gör produkten mer redo för molnet och, faktiskt, mer hybrid-redo för, som container-baserad distribution är mer dynamisk och anpassningsbar.

Version 2.0 av Vora är nu kompatibel med 2.x-versioner av en Gnista, och de nya funktioner som de erbjuder. Stöd för data som lagras i Microsofts Azure-för synkronisering av Data Sjön Store är planerade för Vora medan tätare integration med SAP HANA är här nu. Det senare åstadkoms genom Vora nyttjande av HANA ‘ s tråd protokoll för anslutning, snarare än dess generiska Gnista controller. Ken Tsai, Global vd, Chef för Cloud-Plattformen & Data Management, Product Marketing på SAP, förklarade för mig att detta nyare integration undviker onödiga transformationer tillämpas på data. Skenbart, detta är tack vare en mer effektiv bearbetning av data på HANA plattform innan uppgifterna skickas iväg till Vörå.

Tsai upprepade också till mig att SAP: s nya Data Hub produkt, som täckte jag för ett par veckor sedan, använder Vora som motorn på vilka Data Hub utför sina uppgifter rörledningarna, och erbjuder sina egna integrationer med HANA. Det innebär att Data Hub kommer att dra nytta av de nya funktionerna i Vörå 2.0. Dessutom, SAP-Data Nätverk, företagets data marketplace-plattformen, som också använder Vora och kommer att gynnas också.

Läs också: SAP presenterar sin Data Hub

Kunder alltid rätt
SAP nämnde att Houston-baserade CenterPoint Energy är en Vora är nu 100 eller så kunder, och att den utnyttjar Vora för smarta mätare analytics. CenterPoint kan använda sig av denna förmåga för bättre kundservice och, genom att använda data för att prognostisera efterfrågan, kan mer effektivt utnyttja energi marknader plats.

Under tiden, på datanät sida, SAP namn Schindler Hiss som kund, förklarar att företaget mosar upp sensor data från sin hissar med Enterprise Resource Planning (ERP), väder och uppgifter om projektet, då gör mashup datamängder tillgängliga för en avgift. SAP-Data Network erbjuder en helt lyckats moln miljö som kan vara ett utmärkt distribution plattform för ett företag som vill tjäna pengar på sina egna uppgifter.

Gå tillbaka
Hadoop är inte död, och det är inte heller Gnista. Istället kommer dessa tekniker att leva på, i bakgrunden, är inbyggda i andra produkter. Det är där de hör hemma. Det är där de gör mest nytta, även för en Enterprise-applikationer med sin egen data plattform.

0