SAP Vora 2.0 luidt containers, Kubernetes, strakker HANA-integratie

0
33

Nul

SAP Vora is de duitse Enterprise software bedrijf Apache Spark-based front-end voor dimensionale opvragen van de gegevens die zijn opgeslagen in HANA, Hadoop-gebaseerde data, meren en andere data repositories, zoals Amazon S3. Het stelt gebruikers in staat om te definiëren van een dimensionaal model over hun gegevens en vervolgens maakt gebruik van een push-down architectuur opvragen van de data-bronnen, zonder dat de gegevens worden verplaatst of gerepliceerd.

Geïntroduceerd in de preview vorm iets meer dan twee jaar geleden en algemeen beschikbaar gesteld in Maart 2016 onder de naam HANA Vora, SAP kondigt vandaag een vernieuwde versie van het product: Vora 2.0.

Lees ook: SAP Introduceert Vonk op basis van HANA Vora
Lees ook: SAP HANA Vora gaat GA

Containers en Vonk, twee
Deze nieuwe versie van Vora maakt gebruik van een container architectuur voor de implementatie en het gebruik van de Kubernetes platform voor de implementatie en het cluster management. Dit maakt het product meer cloud-ready en, inderdaad, meer hybride-klaar te zijn, als container-implementatie op basis van meer dynamische en configureerbaar.

De 2.0 versie van de Vora is nu compatibel met de 2.x-versies van Spark, en de nieuwe functies die ze bieden. Ondersteuning voor gegevens die zijn opgeslagen in Microsoft ‘ s Azure Data Lake Winkel is gepland voor het Vora terwijl nauwere integratie met SAP HANA is hier en nu. De laatste wordt bereikt door middel van Vora het gebruik van HANA ‘ s draad-protocol voor verbinding, in plaats van de generieke Vonk controller. Ken Tsai, Global vice president, Hoofd van het Cloud-Platform & Data Management, Product Marketing bij SAP, legde me uit dat dit nieuwere integratie voorkomt onnodige transformaties worden toegepast op de gegevens. Ogenschijnlijk is dit te wijten is aan een efficiëntere verwerking van de gegevens op de HANA-platform voordat de gegevens worden doorgegeven uit te Vora.

Tsai bevestigden mij dat SAP de nieuwe Data Hub product, die ik onder een paar weken geleden, maakt gebruik van Vora als de motor op die Data Hub voert de gegevens van pijpleidingen, en biedt een eigen integraties met HANA. Dat betekent dat Data Hub zullen profiteren van de nieuwe mogelijkheden in het Vora 2.0. Bovendien, SAP Netwerk van de Gegevens, de gegevens van het bedrijf marktplaats platform, maakt ook gebruik van Vora en zal profiteren.

Lees ook: SAP onthult de Data Hub

Klanten altijd recht
SAP vermeld dat het in Houston gevestigde Hart Energie is een Vora is nu 100 of zo klanten, en dat het gebruik maakt van Vora voor de slimme meter analytics. Hart kunt gebruik maken van deze mogelijkheden voor een betere klantenservice en door het gebruik van de gegevens voor de prognose van de vraag, kan het efficiënter benutten van de energie-spot markten.

Ondertussen op het Netwerk van de Gegevens van kant, SAP namen Schindler Lift als een klant, die uitlegt dat het bedrijf in de puree up sensor gegevens van de liften met Enterprise Resource Planning (ERP), het weer en de project gegevens, dan maakt de mashup data sets zijn beschikbaar voor een vergoeding. SAP-Netwerk biedt een volledig beheerde cloud omgeving die kan een grote distributie platform voor een bedrijf op zoek om geld te verdienen met de eigen gegevens.

Terug
Hadoop is niet dood en ook Vonk. In plaats daarvan, deze technologieën live op, op de achtergrond, die is geïntegreerd in andere producten. Dat is waar ze horen. Dat is waar ze het meeste goed, zelfs voor een Enterprise-toepassingen bedrijf met een eigen data-platform.

0