SAP Vora 2.0 betjentene i beholdere, Kubernetes, strammere HANA integration

0
26

Nul

SAP Vora er den tyske software til Virksomheder Apache ‘ s Gnist-baseret front-end for dimensionelle forespørgsel af data, der er gemt i HANA, Hadoop-baserede data, søer og andre data, registre, herunder Amazon S3. Det giver brugerne mulighed for at definere en tredimensional model over deres data og derefter udnytter en push-down-arkitektur for at forespørge data kilder, uden at det kræver data, der skal flyttes eller kopieres.

Indført i preview form for lidt over to år siden, og gjort generelt tilgængelige i Marts 2016 under navnet, HANA Vora, SAP er i dag annoncerer en opdateret version af produktet: Vora 2.0.

Læs også: SAP Introducerer Gnist-baseret HANA Vora
Læs også: SAP HANA Vora går GA

Beholdere og Gnist, to
Denne nye version af Vora bruger en container arkitektur til implementering og udnytter Kubernetes platform for implementering og forvaltning af klynger. Dette gør produktet mere cloud-ready og, faktisk, mere hybrid-klar også, som container-baseret implementering er mere dynamisk og kan konfigureres.

Den 2,0 version af Vora er nu kompatibel med 2.x-versioner af Spark, og de nye funktioner de tilbyder. Støtte til data, der er gemt i Microsofts Azure Data Sø Butik er planlagt til Vora, mens tættere integration med SAP HANA er her nu. Sidstnævnte opnås gennem Vora ‘s udnyttelse af HANA’ s wire protokol for forbindelse, snarere end dens generiske Gnist controller. Ken Tsai, Globale NÆSTFORMANDEN, Leder af Cloud-Platform Og Data Management, Product Marketing på SAP, forklarede mig, at denne nyere integration undgår unødvendig transformationer, der anvendes til data. Tilsyneladende, dette er på grund af mere effektiv behandling af de data, der på HANA-platformen, før data er gået ud for at Vora.

Tsai gentog også til mig, at SAP ‘ s nye Data-Hub-produkt, som jeg dækkede for et par uger siden, benytter Vora, da motoren på, hvilke Data Hub udfører sine data rørledninger, og tilbyder sine egne integrationer med HANA. Det betyder, at Data Hub vil drage fordel af de nye funktioner i Vora 2.0. Desuden SAP-Data Netværk, virksomhedens data markedsplads-platform, der også bruger Vora og vil få gavn af det.

Læs også: SAP afslører sin Data-Hub

Kunderne har altid ret
SAP nævnes, at Houston-baserede CenterPoint Energy er en Vora er nu 100 kunder, og at det udnytter Vora for smart meter analytics. CenterPoint kan udnytte denne evne til bedre kundeservice og ved at anvende data til at forudsige efterspørgslen, kan mere effektivt drage fordel af energi spot-markeder.

I mellemtiden, på Data-Netværket side, SAP navne Schindler Elevator som kunde, forklarer, at virksomheden mashes op sensor data fra sin elevatorer med Enterprise Resource Planning (ERP), vejr-og projekt data, så gør mashup datasæt til rådighed for et gebyr. SAP-Data Netværk, der tilbyder et fuldt managed cloud-miljø, som kan være en distributions platform for en virksomhed ønsker at tjene penge på sine egne data.

Få tilbage
Hadoop er ikke død, og det er heller ikke Gnist. I stedet, disse teknologier, der bor på, i baggrunden, der er indlejret i andre produkter. Det er hvor de hører til. Det er, hvor de gør mest gavn, selv for en Enterprise applikationer selskab med sine egne data platform.

0