Microsoft ‘ s mystery uppdatera väcker ilska, misstänksamhet bland Windows 10 användare

0
24

Noll

Uppdaterad den 12-Okt för att lägga till information om Office 365 innehåll i Bilder-appen.

Microsofts servrar började trycka ut en mystisk ny app nyligen, och det oväntade ankomsten rör upp misstänksamhet och ilska bland vissa Windows-10 användare.

Den nya appen heter Foton Add-on, och sin post i Windows Store finns några ledtrådar om vad det är eller inte.

photos-add-on-store-listing.jpg

Detta mysterium app har dragit frätande recensioner från misstänkta Windows 10 användare.

På mitt test system, den nya appen dök upp som en del av Windows-uppdateringar levereras den 10 oktober. Baserat på betyg och recensioner i Butiken, andra Windows-10 användare såg uppdatera så tidigt som den 1 oktober. Listning säger att det är kompatibel med Windows 10 release 14393 (Årsdagen Uppdatera) eller senare, även om det antagligen kräver en ny version av Foton app för att arbeta.

Mer än 70 procent av de tidiga recensioner har gett mysteriet add-on 1-stjärniga betyg, med granskare lägger till kommentarer som dessa:

Installeras utan tillstånd
Jag ber inte om detta, jag ville inte godkänna detta, jag visste inte ens att du planerar på att installera detta. När kommer du få det att människor inte vill att DU ska bestämma vad som får installeras på MIN dator. Stoppa det redan.Tvingas installera
Inte coolt, MSinte installera utan att fråga
Jag har ingen aning om vad det ens betyder. Varför jag har det och varför jag inte har ett val?

Så, vad är hemligheten app? Svaret visar sig vara relativt ofarlig.

Det är verkligen en uppdatering för den inbyggda Foton app, som medföljer varje exemplar av Windows 10. Dess officiella namn är Foton.DLC.Main (DLC tydligen står för “nerladdingsbart innehåll”), och det anges i Inställningar > program > program Och Funktioner. Hitta Foton app klickar du på Avancerade Alternativ och titta under App Add-ons & Nerladdingsbart Innehåll rubrik:

photos-add-on-advanced-options.jpg

Bilderna add-on kan avinstalleras, även om det finns ingen anledning att göra så.

Såvitt jag kan berätta för, att detta är den första publika versionen av en funktion som tillkännagavs för 18 månader sedan, som en del av en Windows-10 förhandsgranska bygga levereras i April 2016:

Du kommer också att kunna hantera app-tillägg och nerladdingsbart innehåll [Inställningar] om appen stödjer denna funktion som diskuteras på att Bygga 2016. Medan det finns för närvarande inga appar som har stöd för add-ons eller nerladdingsbart innehåll i Butiken, håll ögonen öppna för att få tillgång till appar för att göra när de väl är släppt.

Add-on-modell är dokumenterade i denna referens sida för Allmän Windows-Plattformen API. En källa med kunskap om detta add-on berättade för mig att det är en del av en arkitektonisk förändring som kommer att göra det möjligt för Microsoft att leverera ny funktionalitet och innehåll uppdateringar Foton app, inklusive 3D-effekter, filter och sms: a. Ännu viktigare, det gör att UWP apps för att kommunicera med varandra.

Faktum är att vi redan kan se de första exempel på detta add-on i handling. Denna morgon öppnade jag Foton app på en maskin som kör en nära-final Insider build av Windows 10 Faller Skaparna Uppdatera och möttes av detta meddelande:

photos-add-on-office-365.jpg

Via Twitter, min kollega Richard Hö av Windows Supersite rapporterat att de sett samma dialogruta, som gjorde Tero Alhonen.

Ginny Friström, en utvecklare med erfarenhet av djup i UWP apps, konstaterar att detta “inte är något att oroa sig för bara ett tillägg till en app som kommer med OS.”

Hon har rätt, vilket är anledningen till att denna utbyggnad är så frustrerande. Det är ännu ett exempel på en frivillig fel på Microsoft. Även en liten mängd dokumentation i uppgifterna för detta tillägg skulle ha packats ner misstanke. I stället har de gett färskt bränsle för konspirationsteoretiker.

Relaterade täckning

Windows-10 “tvingas nedladdningar’: Vi kommer inte att göra dem igen, panter Microsoft

Svara för att en stämningsansökan från en tysk konsumentverket, Microsoft säger att det kommer inte att upprepa sin ursprungliga inställning till Windows 10 uppgraderingar.

Windows 10: Du har frågor, jag har fått svar

Windows-10 har genomgått stora förändringar sedan första utgåvan. Denna FAQ innehåller information om varje funktion uppdatering.

Ta kontroll över din integritet i Windows 10

Var ska man dra gränsen för den personliga integriteten? Rätt val är olika för alla. I denna guide, Ed Bott visar vilka sekretessinställningar hjälpa dig att skapa rätt balans av avskildhet och bekvämlighet i Windows-10.

0