Microsoft ‘ s mystery update wekt woede, wantrouwen onder Windows 10 gebruikers

0
21

Nul

Bijgewerkt 12-Okt toe te voegen informatie over Office 365 inhoud in de Foto ‘ s app.

Microsoft update-servers begon het duwen van een mysterieuze nieuwe app onlangs, en de onverwachte komst is roeren tot achterdocht en woede onder sommige Windows-10 gebruikers.

De nieuwe app heet Foto ‘ s Add-on, en zijn in de Windows Store biedt enkele aanwijzingen over wat het is of doet.

photos-add-on-store-listing.jpg

Dit mysterieuze app heeft getrokken bijtende beoordelingen van verdachte Windows 10 gebruikers.

Op mijn test-systemen, de nieuwe app verschenen als onderdeel van de Windows updates die zijn uitgebracht op 10 oktober. Gebaseerd op de ratings en reviews in de Winkel, andere Windows-10 gebruikers zag de update als vroeg als op 1 oktober. De lijst zegt het is compatibel met Windows 10 release 14393 (de Verjaardag Update) of hoger, hoewel het waarschijnlijk vereist een nieuwe versie van de app Foto ‘ s aan het werk.

Meer dan 70 procent van het begin van de beoordelingen hebben gegeven voor het mysterie add-on een 1 sterren, met recensenten het toevoegen van opmerkingen als deze:

Geïnstalleerd zonder toestemming
Ik heb het niet gevraagd voor deze, ik heb het niet goedkeuren dat dit, ik wist niet eens dat je van plan bent over het installeren van deze. Wanneer krijgt u die mensen niet willen dat JE om te beslissen wat er wordt geïnstalleerd op MIJN computer. Stop het al.Gedwongen installeren
Niet cool, MEVROUWniet installeren zonder te vragen
Ik heb geen idee wat dit ook doet. Waarom heb ik het en waarom heb ik een keuze?

Dus, wat is het mysterie app? Het antwoord blijkt te zijn relatief onschuldig.

Het is inderdaad een update voor de ingebouwde Foto ‘ s-app, bij elk exemplaar van Windows 10. De officiële naam is van Foto ‘ s.DLC.Belangrijkste DLC (blijkbaar staat voor “downloadable content”), en het is opgenomen in Instellingen > Apps > Apps En Functies. Vind de Foto ‘ s app, klikt u op Geavanceerde Opties en kijk onder de App Add-ons & Downloadbare Inhoud omschrijving:

photos-add-on-advanced-options.jpg

De Foto ‘ s add-on kan worden verwijderd, hoewel er geen reden om dat te doen.

Voor zover ik kan vertellen, dit is de eerste openbare release van een functie die werd aangekondigd 18 maanden geleden, als onderdeel van een Windows-10 preview build geleverd in April 2016:

U zult ook in staat zijn beheer app add-ons en downloadbare content [Instellingen] als de app die deze functionaliteit ondersteunt, zoals besproken bij het Bouwen 2016. Hoewel er nu geen apps die ondersteuning voor add-ons of downloadbare content in de Winkel, neem stay tuned voor de beschikbaarheid van apps zodra ze beschikbaar zijn.

De add-on model wordt beschreven in referentie pagina voor de Universele Windows-Platform-API. Een bron met kennis van deze add-on vertelde me dat het een deel van een bouwkundige verandering die zal toestaan dat Microsoft voor het leveren van nieuwe functionaliteit en updates van inhoud naar de Foto ‘ s app, inclusief een 3D-effecten, filters en tekst. Nog belangrijker, het laat UWP apps met elkaar te communiceren.

In feite kunnen wij al het zien van het eerste voorbeeld van deze add-on in actie. Vanmorgen opende ik de app Foto ‘ s op een machine die een bijna-definitieve Insider bouwen van de Windows-10 Vallen Makers Update en werd begroet met het volgende bericht:

photos-add-on-office-365.jpg

Via Twitter, mijn collega Richard Hooi van de Windows Supersite gemeld het zien van hetzelfde dialoogvenster als Tero Alhonen.

Ginny Caughey, een ontwikkelaar met ruime ervaring in het UWP apps, merkt op dat dit is “niet iets om zorgen over te maken – slechts een add-on aan een app die meegeleverd wordt met het BESTURINGSSYSTEEM.”

Ze heeft gelijk, dat is de reden waarom deze roll-out is zo frustrerend. Het is het zoveelste voorbeeld van een onnodige fout van Microsoft. Zelfs een kleine hoeveelheid aan documentatie in de aanbieding voor deze add-on zou hebben vertrapt van het vermoeden. In plaats daarvan, ze hebben verse brandstof voor de conspiracy theoretici.

Verwante dekking

Windows 10 ‘gedwongen ‘ downloads’: dat kunnen We niet doen ze weer, belooft Microsoft

Reageren op een rechtszaak van een duitse consument agentschap, Microsoft zegt het niet herhalen van de eerste aanzet tot Windows 10 upgrades.

Windows 10: hebt U vragen, ik heb antwoorden

Windows 10 heeft belangrijke veranderingen ondergaan sinds de eerste release. Deze FAQ bevat details over elke functie update.

Neem controle van uw privacy in Windows 10

Waar trek je dan de lijn op de persoonlijke levenssfeer? De juiste opties zijn voor iedereen verschillend. In deze gids, Ed Bott geeft aan welke privacy-instellingen helpen u bij het maken van de juiste balans tussen privacy en comfort in het Windows-10.

0