Microsoft ‘ s mystery opdatering vækker vrede, mistænksomhed blandt Windows-10 brugere

0
25

Nul

Opdateret 12-Okt at tilføje oplysninger om Office 365 indhold i appen Fotos.

Microsoft ‘ s opdateringsservere begyndte at skubbe en mystisk ny app for nylig, og den uventede ankomst er omrøring mistanke og vrede blandt nogle Windows-10 brugere.

Den nye app er kaldet Fotos Add-on, og den træder i Windows Store giver nogle fingerpeg om, hvad det er eller gør.

photos-add-on-store-listing.jpg

Dette mysterium app har trukket kaustisk anmeldelser fra mistænkelige Windows 10 brugere.

På min test-systemer, den nye app dukkede op som en del af Windows-opdateringer, der er leveret 10 oktober. Baseret på bedømmelser og anmeldelser i Butikken, andre Windows-10 brugere har set opdateringen så tidligt som i oktober, 1. Notering siger, at det er kompatibelt med Windows 10 release, s. 14393 (Årsdagen Opdatering) eller senere, selv om det kræver nok en ny version af Fotos app til at arbejde.

Mere end 70 procent af de tidlige revisioner har givet mysteriet add-on er en 1-stjernet rating, med vurderinger tilføjelse af kommentarer som disse:

Installeret uden tilladelse
Jeg kunne ikke bede om dette, jeg har ikke godkende dette, jeg ikke engang vidste, at du havde planer om at installere dette. Hvornår vil du få det til, at folk ikke vil have DIG til at beslutte, hvad der bliver installeret på MIN computer. Stop det allerede.Tvunget installere
Ikke cool, MSikke installere uden at spørge
Jeg har ingen idé om, hvad det selv gør. Hvorfor skal jeg have det, og hvorfor jeg ikke har et valg?

Så, hvad er mysteriet app? Svaret viser sig at være relativt uskadelige.

Det er faktisk en opdatering til den indbyggede Fotos app ‘ en, der følger med hver kopi af Windows 10. Dens officielle navn er Fotos.DLC.Main (DLC tilsyneladende står for “downloadable content”), og det er anført i Indstillinger > Apps > Apps Og Funktioner. Find de Billeder, app, klik på Avancerede Indstillinger, og kig på App ‘ Add-ons & Indhold, der kan Downloades overskrift:

photos-add-on-advanced-options.jpg

De Fotos, add-on, kan fjernes, men der er ingen grund til at gøre det.

Så vidt jeg kan fortælle, at dette er den første offentlige release af en funktion, der blev annonceret 18 måneder siden, som en del af et Windows-10 preview build leveret i April 2016:

Du vil også være i stand til at styre app add-ons og indhold, der kan downloades [Indstillinger], hvis den app understøtter denne funktion som beskrevet i Bygge 2016. Mens der er i øjeblikket ingen apps, der understøtter add-ons, eller indhold, der kan downloades i Butikken, så stay tuned for tilgængeligheden af apps, der gør, når de er frigivet.

Den add-on-modellen er dokumenteret i denne reference side for den Universelle Windows Platform API. En kilde med kendskab til dette add-on fortalte mig, at det er en del af en arkitektonisk ændring, der gør det muligt for Microsoft at levere ny funktionalitet og opdateringer til Fotos app, herunder 3D-effekter, filtre og tekst. Hvad vigtigere er, det giver UWP apps til at kommunikere med hinanden.

Faktisk kan vi allerede se det første eksempel på dette add-on i aktion. Her til morgen, jeg åbnede Fotos app på en maskine, som kører en nær-endelig Insider build af Windows 10 Falder Skabere Opdatering og blev mødt med denne besked:

photos-add-on-office-365.jpg

Via Twitter, min kollega Richard Hø af Windows Supersite rapporteret at se den samme dialogboks, som gjorde Tero Alhonen.

Ginny Caughey, en udvikler med dyb erfaring i UWP apps, bemærker, at dette er “ikke noget at bekymre sig om – bare en add-on til en app, der følger med OS.”

Hun har ret, hvilket er grunden til denne roll-out er så frustrerende. Det er endnu et eksempel på, at en stor fejl fra Microsofts side. Selv en lille mængde af dokumentation i fortegnelsen for denne add-on ville have stampet ned mistanke. I stedet, de har leveret frisk brændstof for konspirationsteoretikere.

Relaterede dækning

Windows 10 ‘tvunget downloads’: Vi vil ikke gøre dem igen, lover Microsoft

Svarer til en retssag fra en tysk forbrugerstyrelsen, Microsoft siger, at det ikke vil gentage sin oprindelige tilgang til Windows-10 opgraderinger.

Windows-10: Du har spørgsmål, har jeg fået svar

Windows 10 har undergået store forandringer siden dens oprindelige udgivelse. Denne FAQ indeholder detaljer om hver funktion opdatering.

Tag kontrol over dine personlige oplysninger i Windows 10

Hvor vil du trække grænsen for privatlivets fred? Det rigtige valg er forskellig for alle. I denne guide, Ed Bott viser, hvilke personlige indstillinger hjælpe dig med at skabe den rette balance mellem privatlivets fred og bekvemmelighed i Windows 10.

0