Hvad er der virkelig holder tilbage for nutidens CIO fra digital transformation?

0
28

Nul

Den igangværende industri fokus på digital transformation fortsat er de hotteste og mest strategiske samtale i erhvervslivet i dag. Du kan ikke læse en artikel eller gå til en konference uden at få en skideballe om emnet i disse dage, og med god grund: verden er blevet langt mere digital, kundens smag og forventninger har ændret sig dramatisk i de seneste år, og så meget mere er teknisk muligt i dag end for bare et halvt årti siden.

Virksomheder har endelig fået denne besked. De fleste data viser nu, at planerne er i gang med at opgradere deres kunder oplevelser, til at genoverveje deres produkter og tjenester, og overveje nye markeder og forretningsmodeller i de fleste organisationer, selv om det er stadig meget tidligt i den samlede rejse.

Men, ved at tale med mange større virksomheder i løbet af de sidste par år, har jeg set — og de tilgængelige data bekræfter endvidere det — at den digitale kunst-af-det-muligt er meget til at trække væk fra gennemsnittet praksis. Der synes at være to primære årsager til dette: a) Mangel på tilstrækkeligt strategiske og innovative digitale ændre/realisering på skalaen, og b) en solidt forankret sæt af institutionelle hindringer for at gøre noget helt nyt og anderledes end, hvad organisationen gjorde før.

Digital Transformation: Barriers for the CIO - Technical Debt, Underinvestment, Legacy Mountain

At overvinde de Hindringer for Digital Mulighed for

Den første kategori af barrierer, er at være i stand til at tænke og handle effektivt som en organisation, der i den digitale markedsplads, langt uden for den traditionelle boks, uanset hvad holder dig tilbage. Og den anden kategori er et vaskeri liste af barrierer, som er blevet mere og mere tydelig i industrien, som organisationer forsøg på større justeringer og forbløffende nye perspektiver omkring digitale koncepter og teknologier, der i højere grad end på noget andet tidspunkt i virksomhedens historie.

Der er gode nyheder til rapporten: alt i alt mener jeg, at vi gør fremskridt i dag på den første kategori af barrierer. Industrien samtale omkring digital ændre agenter og mere decentral transformation er en god indikation af dette. Vi har lært at opsøge dem med gode ideer, så aktivere og give dem styrke til at prøve og eksperimentere, og at gøre dette på en skala. Det er fordi kun organisationer med tilstrækkelig eksperimentelle kapacitet, der kommer til at overleve, ved at ruteplanlægger vejen gennem den stadig i sin vorden og hurtigt voksende digitale jungle.

Dette fremskridt er ved at blive kombineret med fremkomsten af en ny generation af IT-leder, er en, der er meget mere bekymrede over den virkning, som DET har fra en erfaringsbaseret og forretningsmæssigt synspunkt. Jeg har for nylig profileret, hvad denne nye CIO ser ud, og det er en model, der er mere fokuseret på interessenter aktivering, tilfredshed, og udnytte digitale mulighed, selv om emner som cybersecurity og data privatlivets fred, er stadig meget høj prioritet.

Men skyer op i horisonten, og ikke bare den legendariske digitale dem.

Særligt problematisk forekommer at være den erkendelse, at i det mindste i nogle organisationer, der har vokset næsten uoverstigelige barrierer for reel forandring. Nogle af disse barrierer er kendt som den kulturelle og dygtighed hindringer for at blive mere digitale. Heldigvis, som vi er begyndt at lære, vi er ved at udvikle måder, hvorpå digitale færdigheder mangel kan afhjælpes. Men virksomhedens kultur er fortsat en af de mest stædige forhindringer — selvom det kan også være en af de største katalysatorer-at den form for cross-funktionelle ændringer og omstruktureringer, der skal finde sted i de fleste organisationer.

Legacy Beslutninger Væven Over Digital Transformation

Andre barrierer for adgangen til digitale transformation er begyndt at se en smule mere alvorlig for nogle af os. Den ene er, at selvom alle virksomheder bliver mere og mere som teknologi virksomheder, de har næsten ikke været matcher de niveauer af investeringer, som teknologi-selskaber, som rent faktisk gør (se den første graf, her.) Dette betyder, at de har været underinvesting med op til 50% i DET år-over-år og er potentielt langt bag deres digitale indfødte kolleger. Der er en masse at indhente at gøre det er ikke muligt at komprimere til en enkelt vedvarende indsats i digital transformation, selv om meget godt finansieret, og for få ressourcer.

Den anden barriere er meget kendt i IT, software-udvikling, og enterprise arkitektur cirkler, men næsten helt ukendt uden for dem. Det er begrebet teknisk gæld, hvilket i reelle tal har været støt akkumulere i organisationer, for lige så længe de har haft deres eksisterende platforme på plads. Den korte version er, at teknisk gæld opstår, når mere hensigtsmæssig løsning er fundet i løbet af de teknologiske udvikling over smartere, bedre valg på længere sigt, men som ofte kræver mere tid og ressourcer til at realisere.

Hvordan kan så meget teknisk gæld ophobes? I modsætning til fysisk konstrueret objekter, kode, design beslutninger, og arkitektoniske valg i digitale systemer er langt mere uhåndgribelige og sværere at skelne indtil skiftende driftsforhold, gør dem umiddelbart indlysende, ofte pludseligt og uventet.

For at undersøge dette spørgsmål, jeg har haft utallige samtaler siden sidst, om de voksende mængder af teknisk gæld på tværs af IT-branchen, og meget af det — hvor meget der præcist er den centrale debat — har for at være betalt ned først, hvis digital transformation finder sted.

Få Genveje til den Digitale Fremtid

Det er fordi, at selv om nogle tekniske gæld kan faktisk være revet ud og erstattet engros under omstillingsprocessen, meget af det — som fragmenteret kunde databaser, systemer, der ikke er blevet opgraderet i de seneste hukommelse, tidskrævende operationelle manuelle processer, der burde for længe siden blevet automatiseret, osv. — ikke hurtigt eller nemt blive rettet. Men meget hurtigt gjort, skal det være ifølge min undersøgelse af it-chefer, der tidligere i år.

Et par valg citater fra mine samtaler i denne uge med flere førende IT-eksperter, der vil tjene til at belyse omfanget af de tekniske obligationer. Det første er fra Wayne Sadin, COO/CTO hos Affinitas Liv og en kendt ekspert på CIO spørgsmål:

De alvorlige og påskønnes emne af teknisk gæld er en bord-niveau risiko for mange grunde. Teknisk gæld er en “off-balance-sheet ansvar’, der potentielt dværge Enron og WorldCom i størrelsen. Bestyrelser har ingen anelse om, hvor slemt det er.

Den anden er fra Tim Crawford, en industri kollega og CIO maven:

Du kan kun bygge op, så meget teknisk gæld, indtil det kollapser under sin egen vægt.

Det sidste citat er fra en egentlig CIO for en uddannelsesinstitution, Kyle Johnson. Det er måske den mest nøgterne, som, selvom han var ved at blive tungen-i-kinden om emnet — og venligt indvilliget i at lade mig reproducere dette citat i det lys-det viser, hvordan den samtale, der er en non-starter med dem, der er uden for DET, og ofte endnu sværere for dem at forstå:

Jeg informere vores ledelse om vores store, ødelæggende teknisk gæld. Jeg vil lade dig vide i morgen, hvis jeg er på udkig efter et andet job. ‘-)

Disse citater er forholdsvis repræsentativ for branchen samtale i min erfaring. Som et resultat, et stigende antal IT-ledere er begyndt at antyde, at organisationer i højere grad at måle og styre tekniske gæld. Men virkeligheden er langt de fleste virksomheder behøver ikke gøre det i dag, og så har egentlig ikke noget håndtag på størrelsen af det hul, de står i, når de drager ud på deres digitale transformation rejse. Få et håndtag på teknisk gæld er et mål, mere bestyrelser er nødt til at presse på for mere presserende som de underskrive på en hurtig action planer for den næste generation af deres virksomhed.

Der er andre hindringer for digital transformation, herunder en høj grad af bureaukrati og centralisering, og det altoverskyggende fokus på at kontrollere DET koster, i stedet for at bruge om muligheder og bliver mere en P&L, og en dårlig integration foundation-især uden en data-baseret microservices arkitektur — ved at bygge den næste generation af kunde -, leverandør, og arbejdsstyrke oplevelser (hvilket kan tage flere år at få det rigtigt første gang.)

Men disse barrierer er klarere løsninger og er sandsynligvis betydelig mindre i størrelse, at de tekniske gæld (integration fundament undtaget.) I min vurdering, investeringer og teknisk gæld stadig to af de største forhindringer for at komme videre succes med digital transformation.

Hvordan it-chefer kan overvinde de vigtigste barrierer for digital transformation

Mens der ikke er nogen silver bullet (der sjældent er i den teknologiske verden), der er nogle klare skridt, at IT-og virksomhedsledere kan tage for at få et håndtag på og løse disse udfordringer:

Institut en proces til at begynde at måle teknisk gæld. Selv om en fyldt emne med lave løbetid på tværs af branchen, der ikke starter, er en god måde til aldrig at løse problemet. Det er et følsomt emne, men det er nødvendigt i de fleste organisationer til at gå i gang på en meningsfuld digital transformation.Har en åben diskussion om de samlede IT-udgifter hjælp af benchmarking som en diskussion. Ønsker du at være Amazon, Netflix, eller Airbnb af din branche? Du vil sandsynligvis nødt til at investere en masse mere, end du er i dag, og det vil have på mellemlang sigt virkninger på den nederste linje, som du konkurrerer med virksomheder, der forstår dette. Det er en bestyrelse niveau diskussion. Og glem ikke at inkludere line-of-business-udgifter og Skygge DET i samtalen.Eksperiment frodigst i digitale og yde luftstøtte til dem, der ikke lykkes. Megen forskning viser nu, at risikotagere er dem, der vinder på det digitale område. Hverve change agents, men vigtigst af alt, beskytte dem, hvis de ikke lykkes i første omgang. Ingen kommer efter dem, hvis fejl er ikke set på som vigtige og nødvendige indsigt i digital. Sprede de erfaringer, som de har lært på tværs af organisationen.

Yderligere Læsning

Hvordan digitale transformation er ved at omforme DET budget: rejsen af 3 it-chefer

Hvordan kan virksomheder holde op med tech forandring i dag?

Lukke hullet mellem ledere og digital transformation

0