Google har Pixel-perfekt timing för att avancera i smartphones

0
18

Noll

google-pixel-2-ai.png

Dessa dagar, Google ser sig själv som medel för att utöka inte bara på Android, men AI-styrda framtid bortom det.

Utsläpp av Pixel 2 till en blivande årliga release cycle-tillsammans med Googles köp av en betydande del av HTC — visar att Google är seriös i sin egna märkesvaror enheter. Detta är sant även som “från Google” tagline representerar bolagets övergång från att vara endast ett OS och tjänster.

Motivation för Pixel kan ha vuxit från många källor, bland annat en ytterligare in på Apple än vad Samsung kan ge eller kolla på Samsung själva, missnöje med partnerskap av den långvariga Nexus ansträngning, eller som Google hävdar, en möjlighet att lyfta fram genomsyra atomer med AI som Apple har historiskt genomsyras dem med programvara.

Men tidpunkten för denna attack på den övre delen av smartphone marknaden verkar udda. Mid-tier-telefoner har en hög kvalitet mobil upplevelse vis-a-vis den toppmoderna. Å andra sidan, när det gäller att flaggskepp, argument dag kokar ner till vilken företaget har utökat den tunnaste av telefonen kroppen gränser på enhetens övre eller nedre. Kameror på flaggskepp från Samsung, LG och Apple kör allt från otroliga och fantastiska.

Även Face ID, den mest radikala förväg av iPhone X, ger helt enkelt en mer sofistikerad — och förmodligen bättre resultat — metoden för att låsa upp en telefon genom att stirra på den. Men stöd för detta beteende har varit ett inslag i Android för år och förlängas med Samsung med iris-baserade biometri. Samma vecka som Apple visade upp iPhone X signatur autentiseringsmetod i Cupertino, företag visar upp liknande teknik i San Francisco på Mobile World Congress Americas. Det är en säker satsning som, precis som tunna ramar, de sprids snabbt.

På ena sidan ett sådant tillstånd av konkurrenskraftiga nära paritet skulle markera en hög stapel för en konkurrent att komma in på marknaden. Kameran på Väsentliga telefonen, till exempel, inte kan fånga olika typer av djup-of-field effekter marknadsförs av Apple. Detta skulle vara att sätta Google (som har tagit på skärpedjupet utmaningen på allvar för vad det är värt) på en nackdel i att göra framsteg. Trots mycket uppmärksamhet, försäljning av den ursprungliga Pixel var, men en bråkdel av de av Samsung eller Apple för en mängd orsaker.

Å andra sidan, med lite stark konkurrens Samsung på överkant på de flesta marknader, Google har en möjlighet att etablera sig som enbart bygger på konsumenternas kännedom. Om Google håller på att utveckla mjukvara och många av de viktiga tjänster på enheten, varför inte bara få enheten från Google som alla andra saker och att vara, eller åtminstone närma sig, lika? Samsung och LG har inte gräma sig alltför mycket ännu, eftersom det fortfarande finns viktiga skillnader när det gäller varumärket föreningen och särskilt distribution. Google har också gjort ett par traditionellt Applesque utelämnanden (trådlös laddning och microSD-stöd) att många Android-användare i synnerhet har kommit att förvänta sig.

Läs också: Köpa en Pixel 2? Här är vad Google kommer att ge dig en Närmare titt på Googles Pixel 2, Pixel 2 XL (bilder) | Google Pixel inte så stor: Det finns gott om bättre affärer telefoner

För att kompensera, sökandet jätten har kastat in ett par fina service förmåner som ett incitament såsom en full-kvalitet säkerhetskopior av foton och videor på Google Bilder. Det kan även erbjuda tidig tillgång till nya versioner av Android och nya appar som Objektiv. Men medan AI kan vara mer bakom kulisserna i några av dessa tjänster, vad som Google verkligen har en möjlighet att göra är att bygga en grund i denna mindre differentierade världen till en mer differentierad värld av AI-drivna smartphones och post-smartphone-enheter.

När Android var en baby-ett decennium sedan, behövs Google för att rada upp så många partner som det kan för att se till sin legitimitet och överlevnad. Men i dessa dagar, Google ser sig själv som medel för att utöka inte bara på Android, men AI-styrda framtid bortom det.

TIDIGARE OCH RELATERADE TÄCKNING

Google lanserar Pixel 2, Pixel 2 XL: AI första telefoner för $649, $849

Googles satsning är att smartphone hårdvara är en handelsvara och artificiell intelligens kommer att vinna dagen. Kan Google leda sin hårdvara parad med Pixel 2 och Pixel 2 XL och konkurrera med iPhone X och Samsung Not 8?

10 bästa smartphones: Kan Google Pixel 2 utmaning konkurrerande flaggskepp?

Apple och Google meddelade nyligen nya 2017 telefoner, men även dessa telefoner kan inte överträffa Samsungs senaste Galaxy Note 8.

Google Pixel 2 blir 3 år av Android-uppdateringar: Kommer det att gunga iPhone waverers?

Tre år av Android OS-uppdateringar tillräckligt för att övertyga dig att byta din iPhone för en Pixel 2?

0