En första titt på Microsoft Kanten Förhandsgranska för Android

0
23

Microsoft har precis släppt en betaversion av företagets första Android webbläsare, Microsoft Edge Preview är namnet på den webbläsaren, och samtidigt som den delar namn med Windows-10: s förvalda webbläsare, det är inte baserad på Kanten koden för det mesta men använder Googles Blinka motor i stället för webbläsaren.

Microsoft Kanten Förhandsgranskning är tillgänglig för Android-4.4. Samtidigt anges som en beta-version som är hemligt just nu, den är tillgänglig för alla Google Play-användare, och inte bara användare som deltar i beta-programmet.

Ett av de viktigaste syftena med att släppa en webbläsare för Android (iOS) är att ge Microsoft-kunder som använder Windows-alternativ för att synkronisera webbläsardata mellan Kanten på skrivbordet och Kanten på mobila enheter.

Obs: Användning och krascha rapport som skickas till Microsoft är aktiverat som standard. Du kan inaktivera detta under Inställningar > Integritet > Användningsstatistik och felrapporter.

Microsoft Kanten Förhandsgranska för Android

microsoft edge preview android

Microsoft Edge Preview kommer med alternativ för att synkronisera data mellan mobila webbläsare och Kanten på skrivbordet. Detta kräver en Windows-10 Faller Skaparna Uppdatera men som kommer att släppas nästa vecka (17 oktober 2017).

Favoriter och läsa listan synkroniseras över enheter och användare av Kanten kan använda “fortsätta på PC” – funktionen för att flytta innehåll mellan mobila enheter och Datorer.

Den mobila webbläsaren kommer med funktioner som är kända från desktop-versionen av Microsoft Kanten. Favoriter och läsa listan har nämnts redan, det är navet vy som fungerar som ett bibliotek, som ger tillgång till favoriter, historik, böcker och kurslitteratur.

Microsoft Edge Preview-version för Android kommer med en QR-Kod Läsare för enkel skanning av QR-koder i den mobila webbläsaren, röst och söka stöd.

Läs också: Meteor: mobil och app speed test för Android

Edge visar en mikrofon-ikonen i adressfältet där du kan peka på att interagera med webbläsaren med hjälp av din röst.

Microsoft har lagt till privat surfning läge, kallas InPrivate, Microsoft Kanten Förhandsgranska för Android också. Läget tar bort surfar spår, såsom cookies och webbhistorik när användaren avslutar det automatiskt.

Inställningarna är ganska grundläggande, men det är sant för Kanten för skrivbordet också. Får du alternativ för att ändra den söktjänstleverantör som används som standard och för att avaktivera spara lösenord, betalningar och former.

Det är ett privatliv avsnitt som låter dig rensa webbinformation, aktivera do not track och inaktivera sökning och url förslag, en tillgänglighet avsnitt för att ändra storlek på text, och en plats behörigheter avsnitt för att kontrollera cookies, JavaScript, kamera och andra beteende av webbplatser som du öppnar i Microsoft Kanten Förhandsgranska för Android.

Avslutande Ord

Microsoft Kanten Förhandsgranska för Android är ganska snabbt tack vare att Blinka motor. Det öppnar snabbt, massor platser snabb, har bra webb-kompatibilitet, och kontroll över webbplatsbehörigheter.

Kanten användare på skrivbordet som surfa på internet via sina mobila enheter samt kanske vill kolla upp det, så kan de som har mest nytta av webbläsaren.

Nu är Du: Vad är ditt första intryck av Kanten för Android?