CompactGUI bruke Windows’ Kompakt verktøy med et GUI

0
32

Compact er et hendig verktøy som følger med Windows, og som du kan bruke til å komprimere filer eller mapper på NTFS-partisjoner.

Forskjellen til å komprimere filer eller mapper ved hjelp av arkivet programvare som 7-Zip, WinRAR eller Bandizip er at filene blir liggende tilgjengelig som de er. Windows dekomprimeres på forespørsel.

Mens du kanskje merke en ytelse dukkert på gamle systemer med svake prosessorer, er det lite i form av ytelse tap når du arbeider med komprimerte mapper og filer på maskiner med moderne Prosessorer.

Du finner en oversikt over kompakt-kommandoen på Microsofts Technet-webområde.

Kompakt GUI

compact gui

CompactGUI er et grafisk brukergrensesnitt versjon av den kompakte kommando. Kjernen i forskjellen mellom kompakt på kommandolinjen og CompactGUI, i tillegg til den åpenbare, er at CompactGUI støtter komprimere mapper. Hvis du trenger å komprimere individuelle filer, kan du ikke bruke programmet.

Selve programmet kan kjøres uten installasjon. Programmet krever Microsoft .NET Framework 4.0 imidlertid så hold det i tankene når du kjører det. De fleste Windows-systemer, som skal ha denne versjonen av .NETTO installert.

Grensesnittet av CompactGUI er delt inn i tre deler:

  1. Velg root-mappen som du vil komprimere.
  2. Velg komprimering metode (rask, bedre, best og mest kompakte).
  3. Velg flere argumenter: inkluder undermapper, inkluderer skjulte filer og systemfiler, kraft komprimere, marker mappen for å ha fremtidige komprimerte filer automatisk.

Programmet vil komprimere rot-mappen og alle filer i undermapper automatisk ved hjelp av “bedre komprimering” alternativet.

Du kan bytte som er best eller mest kompakte å gjenopprette mer plass, eller å raskeste til å fremskynde operasjonen. De argumenter som du kan gjøre er selvforklarende for det meste. Merk at det siste alternativet var ikke tilgjengelig i test-versjon på en Windows-10 Pro-enheten.

Les også: Image Viewer IrfanView 4.50 er ut

Hva slags gevinster kan du forvente fra komprimering mapper og filer i? Dette avhenger i stor grad av hvilken type filer. Utvikleren komprimert Adobe Photoshop-mappen og kuttet sin størrelse i to ved å gjøre det. Han komprimerte Portal 2 spill-mappen, og klarte å redusere størrelsen av 4 Gigabyte til 7.88 Gigabyte.

Størrelsen på reduksjonen er mindre imponerende for filer som er sterkt komprimert allerede. Du kan ikke se mye av en forskjell når du prøver å komprimere arkiv for eksempel, eller de fleste medier formater.

Nå Lese: Gratis Windows-10 diskplass med Kompakt OS