CompactGUI använda Windows’ Kompakt verktyg med ett GUI

0
25

Compact är ett praktiskt verktyg som levereras med Windows som du kan använda för att komprimera filer eller mappar på NTFS-partitioner.

Skillnaden för att komprimera filer eller mappar med hjälp av arkiv-program som 7-Zip och WinRAR eller Bandizip är att filerna är tillgängliga som de är. Windows packar sedan på efterfrågan.

Samtidigt som du kan märka en prestanda dopp på gamla system med svag processorer, det är lite i termer av prestanda resultat när du arbetar med komprimerade mappar och filer på maskiner med moderna Processorer.

Du hittar en översikt över kommandot compact på Microsoft Technet-webbplatsen.

Kompakt GUI

compact gui

CompactGUI är ett grafiskt användargränssnitt version av den kompakta kommando. Den grundläggande skillnaden mellan kompakt på kommandoraden och CompactGUI, förutom det uppenbara, är att CompactGUI stöd för att komprimera mappar. Om du behöver komprimera filer, du kan inte använda programmet.

Själva programmet kan köras utan installation. Programmet kräver att Microsoft .NET Framework 4.0 dock så håll detta i åtanke när du kör det. De flesta Windows-system bör ha denna version av .NET installerat.

Gränssnittet för CompactGUI är uppdelad i tre delar:

  1. Välj root-mapp som du vill komprimera.
  2. Välj den komprimeringsmetod (snabb, bättre, bäst och mest kompakta).
  3. Välj ytterligare argument: inkludera undermappar, har dolda filer och systemfiler, kraft komprimera, markera mappen för att få framtida filer komprimeras automatiskt.

Programmet kommer att komprimera root-mapp och alla filer i undermappar automatiskt med hjälp av den “bättre komprimering” alternativet.

Du kan växla för att på bästa eller mest kompakta för att återfå mer utrymme, eller snabbast för att snabba upp verksamheten. De argument som du kan göra är självförklarande för det mesta. Observera att det sista alternativet var inte tillgängliga i testversion på en Windows-10 Pro-enhet.

Läs också: Image Viewer IrfanView är 4.50

Vilken typ av resultat du kan förvänta dig från att komprimera mappar och filer inom? Detta beror till stor del på vilken typ av filer. Utvecklaren komprimerade Adobe Photoshop-mappen och skär dess storlek i hälften genom att göra så. Han komprimerade Portal 2 spel mappen, och lyckats minska storleken med 4 gb (Gigabyte), 7.88 Gigabyte.

Storleken på minskningen är mindre imponerande för filer som är kraftigt komprimerade redan. Du kan inte se mycket av en skillnad när du försöker komprimera arkiv för exempel eller de flesta mediaformat.

Läs nu: Gratis upp Windows 10 diskutrymme med Kompakt OS