Cloud computing uitgaven groeit zelfs sneller dan verwacht

0
28

Nul

Video: De cloud wordt steeds slimmer — Oracle ‘ s all-in voor AI

De uitgaven aan cloud computing-diensten groeit sneller dan eerder werd verwacht, met software-as-a-service (SaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS) – twee van de snelst groeiende segmenten.

Wereldwijd public cloud-diensten zullen naar verwachting inkomsten groeien en 18,5 procent in 2017 tot een totaal van $260bn, omhoog van $219.6 miljard vorig jaar, volgens Gartner.

Dat is nog steeds een klein onderdeel van de totale wereldwijde IT-uitgaven — dat staat ergens rond de $3.5 tn — het is een aanzienlijk aantal in vergelijking met de wereldwijde enterprise software-uitgaven en zal naar verwachting tot $351bn.

In het bijzonder het gebruik van software als een service is aan het stijgen sneller dan eerder werd voorspeld, zei Sid Nag, research director bij Gartner. “SaaS groeit ook sneller in 2017 dan eerder voorspeld, leidt tot een aanzienlijke stijging van de gehele publieke cloud verwachte omzet.”

gartercloud2.png
Afbeelding: Gartner

SaaS omzet verwachte groei van 21 procent in 2017 tot $58.6 bn. Maar hoeveel dat is, omdat bedrijven willen gebruik maken van de cloud, en hoeveel dat is, want dat is wat bedrijven die nu worden aangeboden door verkopers (die willen verplaatsen weg van de verkoop van de one-off van vergunningen voor de verkoop van potentieel meer lucratieve cloud-abonnementen) is enigszins onduidelijk.

Gartner zegt de versnelling van de adoptie van SaaS is het resultaat van een verschuiving van software leveranciers voor het leveren van bijna alle nieuwe functionaliteit van het programma of add-ons als een service, maar voegde eraan toe: “Dit is interessant voor gebruikers omdat van SaaS-oplossingen zijn ontworpen om te worden meer gebouwd en het leveren van betere uitkomsten dan traditionele software.”

Vaststelling van platform-as-a-service (PaaS) is ook sneller stijgen dan de analisten hadden voorspeld, Nag zei, als grote bedrijven steeds meer van overtuigd dat PaaS zal hun primaire vorm van de ontwikkeling van de applicatie platform in de toekomst. “Dit is goed voor de rest van de stijging in deze iteratie van Gartner’ s public cloud-diensten omzet prognose.”

Echter, de hoogste omzet groei zal komen van IaaS, die naar verwachting groeien van 36,6 procent in 2017 oplopen tot € 34,7 miljard.

De analisten zei groei zal stabiliseren vanaf 2018, zoals cloud computing ” wordt een onderdeel van de mainstream IT-uitgaven mix.

“In 2016, met ongeveer 17 procent van de totale markt, de omzet voor de infrastructuur, middleware, applicaties en business process services had verlegd naar de cloud”, zegt Nag. “Door 2021, dit zal stijgen tot ongeveer 28 procent.”

istock-155673118.jpg

Twee derde van de uitgaven aan cloud computing-diensten zal gaan door de top 10 van de public cloud providers.

Beeld: Getty Images/iStockphoto

Grote spelers domineren de levering van cloud-diensten. Gartner zegt twee derde van de uitgaven aan cloud computing-diensten zal gaan door de top 10 van de public cloud providers door 2021.

“In de IaaS-segment, Amazon, Microsoft en Alibaba hebben reeds een sterke positie in de markt,” zei Nag. “In de SaaS-en PaaS-segmenten zien we de wolk van de impact van het besturen van grote software leveranciers zoals Oracle, SAP en Microsoft op ruimten, de vergunning op basis van software naar de cloud-abonnement modellen.”

Er zijn echter nog steeds barrières voor de adoptie van cloud-diensten. Een aparte enquête door Oracle gevonden dat bijna de helft van de respondenten negatieve vooroordelen zijn een sterke barrière te IaaS goedkeuring binnen hun organisatie.

Het is ook gebleken dat slechts iets minder dan de helft van de bedrijven dacht IaaS biedt wereldklasse beschikbaarheid, uptime en snelheid; en meer recente gebruikers hadden minder kans om te worden onder de indruk van de voordelen dan langere termijn gebruikers. Het is ook gebleken dat een aanzienlijke minderheid van 45 procent van ervaren cloud-gebruikers geloven dat vooraf migratie kosten uiteindelijk opwegen tegen de besparingen op lange termijn gemaakt door IaaS–hoger dan het percentage van de recente gebruikers die hetzelfde voelen.

Vorige en aanverwante dekking

Cloud security en de IoT zijn de nieuwe pindakaas en jam [Tech Pro Onderzoek]

Voor ondernemingen met behulp van cloud-diensten met het IoT, het is van cruciaal belang om zich te houden aan zo veel beveiliging praktijken mogelijk. Deskundigen denken na over de beste aanpak te nemen.

Microsoft: We hebben twee-derde van de Office-gebruikers in de cloud door fiscale 2019

Microsoft is vooruit lopen van projecties in termen van hoe snel de haar Office gebruikers zijn over te stappen op Office 365, zegt het hoofd van het Kantoor. En meer LinkedIn-integraties zijn binnenkort beschikbaar.

Wat is cloud computing? Alles wat u moet weten van public en private cloud software-as-a-service

Bijgewerkt: An introduction to cloud computing van IaaS-en PaaS-hybride, public en private cloud.

0