Cloud computing udgifter vokser endda hurtigere end forventet

0
22

Nul

Video: skyen bliver klogere — Oracle ‘ s all in for AI

Udgifter til cloud computing-tjenester vokser hurtigere end tidligere forventet, med software-as-a-service (SaaS) og infrastructure-as-a-service (IaaS) to af de hurtigst voksende segmenter.

På verdensplan offentlige cloud-tjenester indtægter forventes at vokse på 18,5 pct. i 2017 til i alt $260bn, op fra $219.6 bn sidste år, ifølge Gartner.

Mens det er stadig en lille del af den samlede globale IT-udgifter — der står et eller andet sted omkring $3.5 tn-det er et betydeligt antal i forhold til den globale virksomhed, software udgifter og forventes at nå $351bn.

Især brug af software as a service stiger hurtigere end tidligere forudsagt, sagde Sid Nag, research director hos Gartner. “SaaS er også vokser hurtigere i 2017 end tidligere forventet, hvilket fører til en betydelig stigning i den samlede public cloud forventede indtægter.”

gartercloud2.png
Billede: Gartner

SaaS indtægter forventes at vokse med 21 procent i 2017 for at nå $58.6 mia. Men hvor meget af det skyldes, at virksomheder, der ønsker at anvende cloud, og hvor meget af det er, fordi det er, hvad virksomhederne nu tilbydes af leverandører (som er ivrige efter at komme væk fra at sælge et-off licenser til at sælge potentielt mere lukrative cloud-abonnementer) er noget uklart.

Gartner sagde acceleration i SaaS vedtagelse er resultatet af et skift af software-leverandører til at levere næsten alle ny ansøgning funktionalitet eller add-ons som en service, men tilføjede: “Det appellerer til brugere på grund SaaS-løsninger er designet til at være mere bygget til formålet, og leverer bedre resultater end traditionel software er.”

Vedtagelse af platform-as-a-service (PaaS) stiger også hurtigere end analytikerne havde forudset, Nag sagde, som de store virksomheder bliver mere og mere overbevist om, at Cloud vil være deres primære form for program udvikling platform i fremtiden. “Dette tegner sig for den resterende del af stigningen i denne iteration af Gartner’ s offentlige cloud-tjenester forventede indtægter.”

Dog, den højeste vækst i omsætningen vil komme fra IaaS, som forventes at vokse 36.6% i 2017 for at nå $34.7 mia.

Analytikere sagde, at væksten vil stabilisere fra 2018 og fremefter, som cloud computing, bliver en del af den almindelige IT-bruger mix.

“I 2016, omkring 17 procent af det samlede marked indtægter for infrastruktur, middleware, anvendelse og forretning, proces, tjenesteydelser, havde skiftet til cloud,” sagde Nag. “Gennem 2021, vil dette stige til omtrent 28 pct.”

istock-155673118.jpg

To-tredjedele af udgifterne på cloud computing-tjenester vil gå gennem top 10 public cloud-leverandører.

Billede: Getty Images/iStockphoto

Store spillere, der vil dominere levering af cloud-tjenester. Gartner siger, at to tredjedele af udgifterne på cloud computing-tjenester vil gå gennem top 10 offentlige cloud-udbydere gennem 2021.

“I IaaS segment, Amazon, Microsoft og Alibaba har allerede taget stærke positioner i markedet,” sagde Nag. “I SaaS og PaaS segmenter, ser vi cloud’ s indflydelse kørsel større software leverandører som Oracle, SAP og Microsoft fra on-premises, licens-baseret software til cloud abonnement modeller.”

Der er dog stadig barrierer for anvendelse af cloud-tjenester. En separat undersøgelse af Oracle fundet, at næsten halvdelen af de adspurgte sagde, at de negative forestillinger har været en stærk barriere for IaaS vedtagelse inden for deres organisation.

Det er også konstateret, at kun lidt under halvdelen af virksomhederne mente, IaaS giver verdensklasse tilgængelighed, oppetid og hastighed, og mere de seneste adoptanter, var mindre tilbøjelige til at blive imponeret af dens fordele end længere sigt brugere. Det er også fundet, at et stort mindretal — 45 procent-af erfarne cloud-brugere mener, upfront migration omkostninger i sidste ende opvejer på lang sigt besparelser skabt af IaaS–højere end andelen af de seneste brugere, der føler det samme.

Tidligere og relaterede dækning

Cloud-sikkerhed og tingenes internet er den nye jordnøddesmør og gelé [Tech Pro Forskning]

For virksomheder, der anvender cloud-tjenester med IoT, er det afgørende at holde sig til så mange sikkerheds praksis som muligt. Eksperter veje ind på de bedste strategier til at tage.

Microsoft: Vi vil have to-tredjedele af Office-brugere i skyen af finanspolitiske 2019

Microsoft er ved at løbe foran fremskrivninger i forhold til, hvor hurtigt sin Office-brugere er ved at flytte til Office 365, siger lederen af Kontoret. Og mere LinkedIn integrationer kommer snart.

Hvad er cloud computing? Alt, hvad du behøver at vide fra offentlige og private cloud at software-as-a-service

Opdateret: En introduktion til cloud computing fra IaaS og PaaS til hybrid -, offentlige og private cloud.

0