Qualcomm boete van $773 miljoen in Taiwan trade commission

0
20

Nul

Taiwan ‘ s van de Federal Trade Commission (TFTC) heeft aangekondigd dat het zal fijn Qualcomm NT$23,4 miljard ($773 miljoen euro) wegens het overtreden van de mededingingsregels in de mobiele communicatie standaard baseband chip van de markt.

Volgens de TFTC de beslissing van Qualcomm gebruikt de patenten, die standaard essentiële patenten (SEP) voor CDMA, WCDMA, en LTE mobiele technologie te dwingen rivalen om akkoord te gaan met verschillende contractuele clausules die had het effect van het rijden prijzen en met behoud van haar machtspositie in de Chinese mobiele telefoon markt.

“Qualcomm weigerde te bieden baseband chips als de telefoon van de cel produceert niet ondertekenen van het octrooi vergunning contract, wat leidde tot de telefoon van de cel produceert — het verstrekken van de vraag naar chips — hebben om de voorwaarden te accepteren, dat had meer voordelen voor Qualcomm,” de TFTC zei in zijn beslissing.

“Bovendien, Qualcomm wordt exclusief aangeboden transactie voor het grote dealers het verstrekken van speciale aanbiedingen op patent royalty’ s, die hebben geleid tot rivalen verliezen van de mogelijkheden van het maken van deals of nadeel.

“Deze gedragingen hebben beschadigd de concurrentie van de baseband chips. Het wordt beschouwd als een oneerlijke benadering die direct of indirect belemmert de concurrentie tussen de concurrenten, die in strijd is met artikel 9, lid 1 van de Fair Trading Act”.

De boete is berekend op grond van de artikelen 9 en 15 van de Fair Trading Act, met de TFTC wijst naar de “ernstige” de aard van de overtreding, dat duurde zeven jaar en Qualcomm hebben verkregen om NT$400 miljard in de periode.

Evenals de fijne, Qualcomm is gevraagd om te stoppen met inbegrip van clausules in de contracten die vereisen dat gevoelige informatie van de concurrent op de chip prijzen, sales targets, sales volumes, en product-modellen; de bepalingen die weigeren om chips voor mobiele telefoon fabrikanten; en clausules die mandaat exclusieve handelsconcessies met specifieke bedrijven.

Qualcomm is verplicht om zijn concurrenten en telefoon fabrikanten binnen 30 dagen van de veranderingen, met nieuwe patent vergunning contracten om vervolgens te worden opgesteld.

“Na ontvangst van de contracten, Qualcomm moet onderhandelen met deze bedrijven vrij,” de TFTC toegevoegd.

Qualcomm moet aan de TFTC elke zes maanden op de onderhandelingen.

In reactie, Qualcomm zei dat het in beroep gaat tegen de beslissing om de Taiwanese rechter na de TFTC het formele besluit is bekendgemaakt binnen een paar weken.

“Qualcomm is het niet eens met het besluit, samengevat in de TFTC persbericht, en is voornemens om de vereiste gedragsbeïnvloedende maatregelen en de beslissing in beroep,” aldus het bedrijf.

“De fijne draagt geen rationele relatie tot het bedrag van Qualcomm’ s inkomsten of activiteiten in Taiwan, en Qualcomm zal een beroep het bedrag van de boete en de methode die gebruikt wordt om het te berekenen.”

Qualcomm concurrerende praktijken in de wereld onder vuur komen herhaaldelijk in februari 2016), de Chinese antitrust regulator nodig het om te betaal $975 miljoen en een verlaging van de royalty tarieven op octrooien in de Chinese markt voor mobiele telefonie op het einde van een 14 maanden onderzoek naar de patent-licentie praktijken.

In December 2016, de Zuid-koreaanse Fair Trade Commission (SKFTC) ook een boete van Qualcomm 1.03 biljoen won ($865 miljoen) over schendingen van de antitrustwetten na het vinden van de chip gigant zakelijke praktijken in strijd is met het mededingingsrecht, zoals het was met het verzamelen van royalty ‘ s berekend op de prijs van de handset met behulp van de chip, in plaats van de prijs van de chipset zelf.

Terug in Mei, bronnen vertelden ZDNet dat de KFTC, die het begin van haar onderzoek in April 2014, al was intern geacht Qualcomm ‘ s patent licensing gedragingen als misbruik van SEP in strijd met de eerlijke, redelijke en niet-discriminerende (FRAND) termen, en een misbruik van haar dominante positie in de markt.

De KFTC ook een boete van Qualcomm voor het verzamelen van “discriminerende” royalty ‘ s voor de SEP CDMA octrooien terug in 2009.

Qualcomm heeft ook al geconfronteerd met juridische problemen met Apple, met de United States International Trade Commission (ITC) de aankondiging in augustus van dat het de lancering van een onderzoek naar de vraag of verschillende Apple-apparaten, waaronder de iPhone 7, inbreuk maken op octrooien van Qualcomm.

De aankondiging volgde Qualcomm vragen het ITC in juli te onderzoeken of de invoer van de iPhone 7 en apparaat-onderdelen, waaronder baseband processor modems in strijd is met de Tariff Act van 1930, en voor een verbod van Apple van de invoer in de VS iPhones met behulp van cellulaire baseband processors die niet zijn geleverd door Qualcomm ‘ s filialen.

In feite, een dergelijk verbod kan houden Intel-powered iPhones uit de VS, die Intel zei zouden “ernstige schade aan de concurrentievoorwaarden in de Verenigde Staten economie door het versterken van Qualcomm ‘s houden op de premie LTE-modem merchant markt” in “een doorzichtige poging af te wenden geoorloofde concurrentie van Qualcomm ‘s enige overgebleven rivaal”.

De case is ingesteld om te worden gehoord door een ITC administratieve rechter, met deze bepaling onderworpen aan het toezicht van het ITC en een definitieve beslissing “op zijn vroegst haalbare tijd”.

Apple had oorspronkelijk een rechtszaak aangespannen tegen Qualcomm in januari, het beschuldigen van de halfgeleider reus van overbelading voor de chips en de roerende $1 miljard in contractuele korting betalingen.

Een geschil met de BlackBerry eerder dit jaar, ondertussen zag Qualcomm betalen een definitieve schikking van $940 miljoen ter compensatie van de voormalige teveel betalen voor royalty ‘ s tussen 2010 en 2015.

Qualcomm in April zei tijdens de financiële resultaten die het $974 miljoen in omzet reducties na het bereiken van een eerste arbitrage regeling voor $verplichtingen 814,9 miljoen met een BlackBerry die maand.

Qualcomm president Derek Aberle zal terugtreden aan het eind van 2017.

Laatste nieuws over Azië

Samsung baas begint beroep proef in Seoul

Qualcomm boete van $773 miljoen in Taiwan trade commission

De croods te synchroniseren AI platform met Samsung smart apparaten

Tencent en SoftBank join $1.1 b ronde voor Indische Uber rivaal Ola

Panasonic plannen self-rij-systeem door 2022

0