Google diken Hem Mini top-touch-panel har efter spioneri blunder

0
20

Noll

Video: Google Assistant är på väg till flera högtalare och apparater

Google har nu bort permanent touch-till-aktivera Google Assistant har på sitt Hem Mini smart högtalare, efter att tillfälligt avaktivera det i svar på den personliga integriteten.

Som ZDNet rapporterade i går, Googles första uppdatering av firmware för Hemmet Mini avstängd touch-funktion efter att det konstaterades att en enhet delas ut vid Gjorts av Google lansera spelade in nästan allt man hört och överföring av data till Google.

Artem Russakovskii upptäckte Hem Mini var “oavsiktligt spionerar på mig 24/7 på grund av en hardware fel”.

Enligt Google, några av Hemmet Mini-enheter registrerar “phantom” inslag på touch-panel, som felaktigt vaknade Google Assistant, i Russakovskii fall tusentals gånger per dag. Innan uppdateringen användare kan aktivera Googles artificiellt intelligens assistent genom att antingen trycka panelen eller genom att säga “OK Google”.

Ett stöd notera att beskriva Hem Mini kontroller sade touch-funktionen var “tillfälligt avstängd”, vilket tyder på Google arbetar på en lösning för att aktivera det.

Men Google har nu bestämt sig för att döda de har för bra.

“Vi tar användarnas integritet och produktkvalitet oro på stort allvar. Även om vi bara fått några rapporter av den här frågan, vi vill att folk ska ha fullständig frid i sinnet medan du använder Google Home Mini,” en Google-talesman sade i ett uttalande till ZDNet.

“Vi har fattat beslut om att permanent ta bort alla top-touch-funktionalitet på Googles Startsida Mini. Som innan, det bästa sättet att kontrollera och aktivera Google Home Mini är genom tal, genom att säga “OK Google” eller “Hej Google”, vilket redan hur de flesta människor att engagera sig med våra Googles Startsida produkter. Du kan fortfarande justera volymen med hjälp av touch-kontroll på sidan av enheten.”

Den nya statusen av tap-funktionen har uppdaterats i Hemmet Mini-kontroller stödja sidan. Ta bort alla top-touch-funktionalitet innebär också att du inte kan utnyttja enheten för att styra musik -, larm -, och timers.

Googles hjälpsida för frågan och konstaterar att det tagit bort funktionen för att “undvika förvirring” och lugna användare när du använder Mini. Touch-funktionen kommer att tas bort permanent i en uppdatering som ska vara klar 15 oktober.

Google lanserade Hem Mini på oktober och räknar med att de första pre-order-enheter att skicka med den 18 oktober. $50 smart högtalare är svaret på Amazons $50 Echo Prick.

screen-shot-2017-10-12-at-11-19-31.png

Google tar bort alla top-touch-funktionalitet från Hemmet Mini.

Bild: Google

Tidigare och relaterade täckning

Google Home Mini fel vänster smart högtalare inspelning allt

Google har släppt en firmware uppdatering för att åtgärda ett Hem Mini bugg som gjorde enheten ett privatliv hot.

Sakernas internet som i den verkliga världen: Fem bästa fall använda [Tech Pro Forskning]

Antalet och mångfalden av företag IoT initiativ växer, men Gartner säger att de flesta företag fortfarande håller tillbaka. Här är några övertygande användningsfall och vad företag kan ta ifrån dem.

0