Facebook satsningar på mobila VR: jag tänker inte ta betet

0
24

Noll

Facebook lanserar en ny virtuell verklighet (VR) headset som inte behöver någon separat DATOR för att fungera-men VR saknas viktiga komponenter för att göra det till en mainstream-succé.

Facebook VD Mark Zuckerberg berättade för deltagarna om företagets årliga virtuell verklighet developers conference i San Jose, Calif., på onsdagen att det nya headsetet Oculus Gå,” kommer att kosta $199 och fartyg i 2018.

screen-shot-2017-10-12-at-08-28-45.jpg
Oculus

Den nya produkten är avsedd att vara mer praktisk och lättillgänglig än Facebook nuvarande flaggskepp VR enhet, Oculus Rift, som kräver en ansluten dator till arbete-att begränsa dess användning till hemmet och till dem som har råd med en PC med de specifikationer som behövs för att köra virtual reality-applikationer.

Oculus Gå är avsedd för dem som inte har en Samsung smartphone. Redan nu kan du köpa de Redskap VR som är en liknande, bärbar enhet, men du behöver en high-end Samsung-enhet för att styra headsetet.

Google Daydream är ett annat alternativ som fungerar med ett bredare utbud av smartphones, och priset på HTC: s Vive har nyligen blivit sönderskurna.

Facebook har också beslutat att sänka priset på Rift till $399 från $499 och planer på att öka kapaciteten i Facebook Utrymmen, en plattform för kontakt mellan människor i en virtuell plats.

Oculus säger allt-i-ett-enhet “representerar ett stort steg framåt i komfort, visuell tydlighet och användarvänlighet,” men konsumenterna kommer att ta betet?

Google Glass och augmented reality fokus kan ha varit en fullständig flopp utanför företaget, men leverantörer över hela världen tittar på virtual reality-applikationer som framtiden.

Även: Apple förhandsvisningar arkit åk apps, Google lanserar ARCore: Det handlar om företag, utvecklare | AR-att vara avgörande för att företag, som VR landar med konsumenterna, säger IDC | Utvecklare får en bredare VR marknad med Oculus Go | Fortbilda uppdateringar AR plattform för enklare företagsdistribution | huvudmonterade visar verkligen kommer att sälja 2021? | HTC sänker priset på Vive virtual reality-system med $200, kan sporra fler företag piloter

Företag, bland annat Qualcomm är att utveckla VR-redo chips, Dubai planerar att använda virtual reality-genom att skapa akvarier för att ersätta traditionella säkerhets-och bås, och VR-program håller på att utvecklas för allt från spel till hälso-och sjukvård scenarier, där vi kan en dag se våra kirurger, läkare och sjuksköterskor är utbildade genom VR snarare än de mer traditionella metoder som de lär sig om den mänskliga kroppen.

I STORBRITANNIEN, vissa vårdhem vård för end-of-life patienter med terminal sjukdomar experimenterar med VR headset för att transportera sina patienter tillbaka till välbekanta områden och ger dem befrielse från väggarna i hälso-enheter, och i en intervju nyligen, Facebook CTO Mike Schroepfer sade tekniken kan också en dag att tillämpas på flygresor, “eftersom det är mycket bättre än back-of-the-seat övervaka eller min telefon.”

TechRepublic: Video: Dell ser ljust på framtiden i mixed reality | HP lanserar världens första bärbara VR PC-ryggsäck för företag | CNET: Din virtual reality-guide

Det finns applikationer inom många branscher att VR skulle kunna förbättra eller förändra helt och hållet. Avlägsna affärsmöten att inte klippa ut varje 10 sekunder, är mer tillförlitliga och dämpa yttre buller, professionell utbildning, att lära sig att köra utan att belasta andra för fara — möjligheter för företag är oändliga.

Men antagandet är långsam i konsumenternas värld-trots att Facebook är förhoppningar att driva upp till en miljard människor till att anta virtuell verklighet-och vissa delar av en lyckad övergång till det ordinarie saknas.

“Detta är en stor möjlighet-inte bara för företag utan för den långsiktiga lönsamheten av VR,” Oculus sagt. “För att bli en oumbärlig del av vår dagliga liv, VR måste fortsätta att påverka hur vi samarbetar, upptäcka och lära, i stor skala.”

AR och VR: framtiden för arbete och lek?Forskning: 67 procent med tanke på antagandet av augmented reality i enterpriseExecutive guide till affärsnyttan av VR och AR (gratis e-bok)Tio branscher med hjälp av augmented reality och virtuella realityFive tips för att skapa virtuella verkligheten produkt demosFive sätt augmented reality kommer att förvandla din businessGoInStore använder AR att sudda ut gränsen mellan online och i butik erfarenhet

Jo, det gör det inte. Verktyg för samarbete är oftast hittas på nätet eller i affärer-nät, det finns några exempel-om någon-av VR som används på massa skalor för lärande, och att den enda verkliga “discovery” i spel är att upptäcka hur cool vissa VR-appar.

Konsumenterna kan fortfarande vara intresserade av budget-vänlig VR-enheter. Men, VR är lite mer än en-vanligtvis — en dyr eller komplicerad gimmick, ett roligt verktyg för spel hemma eller en experimentell enhet för närvarande.

Något mycket viktigt saknas fortfarande i VR industrin — nödvändighet.

Det finns inget krav i samhället för en bärbar VR enhet, och så fråga på pris eller specifikationer, tills det är en sann behöver för antingen konsumenter eller företag att anamma VR, det kommer förmodligen inte gå för mycket längre.

Våra smartphones har blivit en nödvändighet. Utan tvekan viktigare än att äga en egen transport, smartphones, har inneburit att många i branschen är alltid tillgänglig och på-samtal, kommunikation och tillgång till Internet är i regel alltid tillgängliga, och tanken av att inte ha en mobiltelefon i Väst ses som märkligt om du inte är minderårig.

Smartphones är nu snudd på nödvändigt, vare sig för arbete eller spel, men VR saknar övertygande skäl att anta att det utanför ett spel rummet hemma eller som en minnesvärd Julklapp.

Det är också klyftan mellan verkligheten och den virtuella verkligheten. Om du använder ett headset någonstans du känna dig trygg, till exempel hemma eller i bilen, kanske, VR kan göra dig sårbar.

På samma sätt som de limmade till sina smartphones orsaka trafikolyckor under körning eller när de korsar en väg, VR i den verkliga världen, utan återhållsamhet, kan vara riskabelt (för att inte nämna hur någon går på vägen som bär en VR-headsetet kan ses av andra, som Google Glassholes visade oss flera år sedan).

Virtuell verklighet är nytt, spännande, och begränsat innehåll som är tillgänglig för tillfället är fortfarande helt fantastiskt att uppleva. Men den raka klyftan mellan verklighet och VR kan trampa på den brännande behovet för konsumenter i stort att vidta sådana headset.

Fem sätt augmented reality kommer att förvandla din businessGoInStore använder AR att sudda ut gränsen mellan online och i butik experienceFive sätt ditt företag kan få affärsnytta av virtuellt realityMarxent och Lowe ‘ s partner att använda VR för att hjälpa kunden att visualisera hem förbättringar

Augmented eller mixed reality, där du är fortfarande medveten om din omgivning och kan reagera på risker, är en mer bekväm proposition.

Annonsera i stort är inte baserad på någon som vill ha en enhet, utan snarare upplever rädsla av att inte äga något. Om du inte ger mig en bra anledning att frukta att inte äga en VR headset-oavsett om det påverkar mitt arbete, socialt liv, eller en annan avgörande faktor är kopplade till min livsstil-jag köper inte det, och kommer inte bli inom den närmaste framtiden.

Tidigare och relaterade täckning

Dubais flygplats för att ersätta säkerhet bås, ansikte skannar med fisk Amazon för att utveckla en smart ringer på dörren för att leverera paket i ditt hem kan Du äta dessa hållbar mjuka robotar

0