CompactGUI gebruik van Windows’ Compacte tool met een GUI

0
78

Compact is een handige tool die wordt geleverd met Windows die u kunt gebruiken voor het comprimeren van bestanden of mappen op NTFS-partities.

Het verschil met het comprimeren van bestanden of mappen archief software zoals 7-Zip, WinRAR of Bandizip is dat de bestanden toegankelijk blijven zoals ze zijn. Windows decomprimeert vervolgens op de vraag.

Terwijl ziet u een performance dip op oude systemen met een zwakke processors, is er weinig in termen van verlies aan prestaties wanneer u werkt met gecomprimeerde mappen en bestanden op computers met moderne Cpu ‘ s.

Vind je een overzicht van de compact commando op de Microsoft Technet-website.

Compacte GUI

compact gui

CompactGUI is een grafische user interface versie van de compact commando. De kern van het verschil tussen compact op de commando-regel en CompactGUI, naast de voor de hand liggende, is dat CompactGUI ondersteunt het comprimeren van mappen. Als u nodig hebt om het comprimeren van individuele bestanden, u kunt het programma niet gebruiken.

De applicatie zelf kan worden uitgevoerd zonder installatie. Het programma vereist Microsoft .NET Framework 4.0 echter dus hou dat in gedachten bij het uitvoeren van het. De meeste Windows-systemen moeten deze versie van .NET geïnstalleerd.

De interface van CompactGUI is verdeeld in drie delen:

  1. Selecteer de root map die u wilt comprimeren.
  2. Selecteert de compressie-methode (snel, beter, best en meest compacte).
  3. Selecteer extra argumenten: inclusief onderliggende mappen, onder verborgen bestanden en systeembestanden, kracht comprimeren, mark map in de toekomst bestanden worden automatisch gecomprimeerd.

Het programma zal het comprimeren van de root map en alle bestanden in de submappen automatisch met behulp van de “betere compressie” optie.

U kunt de schakelaar die het beste of het meest compact te herstellen, meer ruimte, of om de snelste te versnellen de werking. De argumenten die u in staat kan stellen zijn vanzelfsprekend voor het grootste deel. Merk op dat de laatste optie is niet beschikbaar in de test versie op een Windows-10 Pro-apparaat.

Lees ook: Bootice: het manipuleren van de MBR of PBR van harde schijven

Wat voor soort winsten kunt u verwachten van het comprimeren van mappen en bestanden binnen? Dit hangt grotendeels af van het type van bestanden. De ontwikkelaar gecomprimeerde de Adobe Photoshop map en snijd de grootte in de helft door dit te doen. Hij gecomprimeerde de Portal 2 game map, en slaagde erin om de grootte te verminderen door de 4 Gigabytes aan 7.88 Gigabyte.

De vermindering van grootte van minder indrukwekkend voor bestanden die zijn sterk gecomprimeerd al. Je kan niet veel van een verschil wanneer u probeert te comprimeren archieven voor de aanleg of de meeste media-indelingen.

Lees nu: Gratis Windows-10 disk ruimte met Compacte OS