CompactGUI bruge Windows’ Kompakt værktøj med en GUI

0
22

Compact er et praktisk værktøj, der leveres med Windows, som du kan bruge til at komprimere filer eller mapper på NTFS-partitioner.

Forskellen til at komprimere filer eller mapper ved hjælp af arkivering software, som 7-Zip, WinRAR eller Bandizip er, at filerne er tilgængelige, som de er. Windows dekomprimerer derefter på efterspørgslen.

Mens du kan mærke en performance dukkert på gamle systemer med svage processorer, der er begrænset i form af forringet ydeevne, når du arbejde med komprimerede filer og mapper på maskiner med moderne Cpu ‘ er.

Du finder en oversigt over compact kommando på Microsoft Technet-websted.

Kompakt GUI

compact gui

CompactGUI er en grafisk brugergrænseflade version af compact kommando. Den centrale forskel mellem kompakt på kommandolinjen og CompactGUI, udover de åbenlyse, er, at CompactGUI understøtter komprimering af mapper. Hvis du har brug for at komprimere enkelte filer, kan du ikke bruge programmet.

Selve programmet kan køres uden installation. Programmet kræver Microsoft .NET Framework 4.0, men så holder det i tankerne, når du kører det. De fleste Windows-systemer bør have denne version af .NET installeret.

Grænsefladen af CompactGUI er opdelt i tre dele:

  1. Vælg rodmappen på, at du ønsker at komprimere.
  2. Vælg den komprimeringsmetode, der (hurtigt, bedre, bedst og mest kompakte).
  3. Vælg yderligere argumenter: medtag undermapper, omfatter skjulte og system filer, kraft, komprimere, mark mappe til at have fremtidige filer komprimeres automatisk.

Programmet vil komprimere root mappe (og alle filerne i undermapperne automatisk ved hjælp af “bedre komprimering” valgmulighed.

Du kan skifte til den bedste eller mest kompakte til at inddrive mere plads, eller at den hurtigste til at fremskynde driften. De argumenter, som du kan gøre er selvforklarende for de fleste en del. Bemærk, at den sidste mulighed var ikke til rådighed i test-versionen på en Windows-10 Pro-enhed.

Læs også: Bootice: manipulere MBR eller PBR af harddiske

Hvilken slags gevinster du kan forvente af komprimering mapper og filer i? Dette afhænger i høj grad af, hvilken type filer. De udvikler komprimeret Adobe Photoshop mappe og skære sin størrelse i halve ved at gøre det. Han komprimeret Portal 2 spil-mappen, og det lykkedes at reducere størrelsen af 4 Gigabytes til 7.88 Gigabyte.

Størrelsen reduktion er mindre imponerende for filer, der er stærkt komprimeret i forvejen. Du kan ikke se meget af en forskel, når du forsøger at komprimere arkiv for eksempel eller de fleste medieformater.

Nu Læst: Gratis op-Vinduer, 10 diskplads med Kompakt OS