Mozilla planerar att samla in anonym Firefox webbinformation

0
19

Mozilla planerar att samla in surfa data från Firefox-användare i en “privacy bevara sätt” att hjälpa Firefox produkt lag förbättra webbläsare baserad på data.

Mozilla Georg Fritzsche publicerad information på plan för att samla in ytterligare uppgifter som igår på Mozilla Styrning grupp.

I den beskriver han den fråga som Mozilla ingenjörer står inför idag. Medan Firefox kan samla in data när användare opt-in, Mozilla anser att uppgifterna är partisk och att det bara är att samla in data med opt-out skulle ge objektiva data som ingenjörer kan arbeta med.

Frågor som dessa uppgifter kan hjälpa till att besvara inkluderar “som top sites finns användare som besöker”, “vilka webbplatser som använder Flash har en användare stöter på”, och “vilka webbplatser som gör att en användare ser tung Jank på” enligt Fritzsche.

firefox data collecting

Den lösning som Fritzsche föreslår använder differentiell integritet och öppen källkod RAPPOR projekt av Google.

Den centrala idén bakom differentiell integritet är att någon fråga mot en uppsättning av data bör inte avslöja om en viss person eller att personens uppgifter är närvarande. Detta görs genom att införa slumpmässighet till data.

Mozilla planerar att köra en studie på en delmängd av Firefox släppa befolkningen genomförandet av testet. Organisationen planerar att göra detta undantag, vilket innebär att Firefox-användare behöver inaktivera den här aktivt om de inte vill att deras webbinformation — i anonymiserad form-fram till Mozilla.

Vad vi planerar att göra nu är att köra en opt-out SKÖLD studie [6] för att validera våra genomförandet av RAPPOR. Denna studie kommer att samla in värdet för användare hem sida (eTLD+1) för en slumpmässigt utvald grupp av våra utsläpp befolkningen som Vi hoppas kunna lansera detta i mitten av September.

Detta är inte den typ av data vi har samlat in opt-ut i det förflutna och är en ny strategi för Mozilla. Som sådan, vi är fortfarande experimenterar med projektet och ville nå ut till feedback.

Telemetri att Mozilla planerar att samla in kommer endast att samla in top level domain namn, t ex ghacks.net utan underdomäner eller kataloger.

Läs också: Snygg Utvecklare Verktyg för Firefox

Google och Apple använder differentiell integritet redan Google i Chrome exempelvis.

Mozilla har ännu inte avslöja hur användare kan välja bort av studien. Vi kommer att uppdatera artikeln så snart detta framgår av företaget.

Avslutande Ord

En invändning som Firefox-användare som hade svarat på ditt inlägg på Google-Grupper eller på andra ställen var att göra funktionen opt-out var anti-privatliv oavsett om de data som samlas in kan inte spåras tillbaka till en enda användare.

Andra uppgav att Mozilla kan vissa av uppgifterna på annat sätt, till exempel genom att indexera webbplatser för att kontrollera om de fortfarande använda sig av Flash, eller genom att använda tjänster för att hämta information om de översta platserna på Webben.

Nu är Du: Vad är din syn på det förslaget?