Teknologi vandringer er mere smertefuldt, og cloud er ikke at gøre dem nemmere

0
40

0

Disse dage, mere ofte end ikke, typisk migration projekter betyde flytning af programmer eller funktioner fra et fast forretningssted system til skyen i en eller anden form. Migration har altid været hård nok, at det kræver masser af pre-cutover planlægning og weekend arbejde, koordinere en masse bevægelige dele, samt en masse af hand-holding til berørte medarbejdere og ledere. (Især ledere!)

img0811.jpg
Foto: HubSpot

Nu, retning af bevægelse i mange vandringer er i retning af skyen, og på trods af al snak om, hvor enkel og let cloud gør ting, der virkelig gør ikke tingene nemmere for folk at overvåge migration.

Hvis der er noget, migration fejl har set en dramatisk stigning gennem de seneste par år, i takt med den stigende skift til cloud-applikationer og-tjenester. En undersøgelse af 1,598 IT-professionelle, for nylig frigivet af Vision-Løsninger, finder forekomsten af “migration fiasko” steg 42% i de to seneste år undersøgelsen blev foretaget — stigende fra 36% af IT-cheferne rapportering af fejl i 2014, at 44% i 2015 og 51% i 2016.

Så hvad sker der? Sky — som giver alle og enhver licens til at lave deres egne IT-messer-har gjort tingene meget mere komplicerede, undersøgelsens forfattere formode. “Teknologi fagfolk, der er med til at forme og prioriteringsordning data center og ønsker at træffe bevidste beslutninger om, hvad software til at flytte til skyen,” de statslige. “På samme tid, forretningsenheder manøvrere rundt i DET for at få mere agile cloud-baserede applikationer, der forlader virksomhederne sårbare. Men DET er til at finde ud af den bedste måde til opgørelse og styring af disse apps, snarere end at forsøge at udrydde dem ud.”

Omkring 25% af fagfolk, der synes at være opmærksom på, at business-brugere at køre programmer i skyen uden kontrol af DET, mens 33% indrømmer, at de bare ikke ved, hvem der bruger hvad. To-tredjedele af respondenterne er nu bruge cloud i en eller anden form, men forvalte disse miljøer er stadig en upræcis videnskab. For eksempel, IT-professionelle manglende konsensus omkring, hvem der er ansvarlig for at beskytte data og programmer i en public cloud, undersøgelsen finder. Omkring 43% mener, at cloud-udbydere er i sidste ende ansvarlig, mens 39% mener, interne IT-afdelinger bør have ansvaret.

På samme tid, folkevandringer — cloud eller ikke cloud — har aldrig nogensinde været let. “Vandringer ofte involverer forskellige typer af hardware og software aktiver, planlægning, test, personale og planlægning, så det er ingen overraskelse, at de kan fejle,” undersøgelsens forfattere stat.

Undersøgelsen finder også største virksomheder (1.000 ansatte eller flere) var mere tilbøjelige til at have oplevet en migration fiasko (60%) versus 44% for alle andre. “Ingen tvivl om, at store organisationer har mere komplekse systemer og flytter mange servere og databaser, samt ansøgninger,” undersøgelsens forfattere forklare.

De største problemer med vandringer omfatter 44%, der rapporterer, at deres stabe havde overarbejde (ingen overraskelse, dér!), kombineret med systemets nedetid (42%). Hvor meget nedetid taler vi om her? Undersøgelsen finder, at 83% af de IT-chefer siger, at de har en vis grad af nedetid på grund af en migration, og 58% rapporterede nedetiden af en time eller mere.

Vandringer ofte ikke sker som planlagt, enten. To-tredjedele af de IT-chefer i undersøgelsen rapporterer, at de har haft at udsætte vandringer, hovedsagelig på grund af bekymringer om nedetid. Udsigten til overarbejde (læs: weekender) heller ikke begejstre medarbejdere af en eller anden mærkelig grund. I virkeligheden, de fleste af IT-medarbejdere har arbejdet en ekstra 25 timer eller mere i løbet af migration.

Selvfølgelig er der ledsagende smerter, for virksomheden, især de, der stadig er på forældet hardware og software: “forringelse af ydeevnen, operationelle ineffektivitet, tab af data, fejl på udstyr eller ekstra omkostninger som leasingkontrakter overlapper hinanden,” undersøgelsens forfattere tilføje.

Smerte punkter, der er citeret i undersøgelsen omfatte en manglende evne til at starte programmer på den nye server i den ønskede tidsramme (60%), og manglen på test resulterede i slutningen af opdagelsen af emner (39%).

“Disse resultater viser, at de grundlæggende årsager til fejlslagne indvandring er sandsynligt, fattige, urealistisk planlægning og fastsættelse af mål, og defekte testprocedurer,” rapportens forfattere konkluderer. “Mens utilstrækkelige værktøjer, der kan tage højde for nogle af disse migration fejl, det er klart, at den menneskelige faktor – herunder uddannelse og planlægning – spiller en afgørende rolle.” Organisationer succes i deres migration indsats “planer bedre, test tidligere, og har adgang til en migration værktøj, der muliggør kontinuerlig oppetid under migration.”

Og sammen med denne rådgivning, der er almindelig sund fornuft: værdi, som alle er feedback i alle faser af processen, holde alle i løkken, og er informeret om, hvad at forvente, og commuincate, hvordan den nye platform kommer til at forbedre deres liv.

0