Teknik migration är mer smärtsamt, och molnet är inte att göra dem lättare

0
67

0

Dessa dagar, mer ofta än inte, standardmigrering projekt innebära att flytta applikationer eller funktioner från en på lokaler system till molnet i någon form eller annan. Migration har alltid varit tuff nog, kräver massor av pre-cutover planering och helg arbete, samordna en massa rörliga delar, liksom en hel del av hand-innehav för berörda medarbetare och chefer. (Särskilt befattningshavare!)

img0811.jpg
Foto: HubSpot

Nu, riktning och rörelse i många flyttningar är i riktning mot molnet, och trots allt prat om hur enkelt och lätt cloud gör saker, det är verkligen inte göra saker och ting enklare för människor att övervaka migration.

Om något, migration brister har sett en dramatisk ökning under de senaste åren, i linje med det växande övergång till cloud-applikationer och tjänster. En undersökning gjordes med 1 598 IT-proffs, som nyligen släpptes av Vision Lösningar, konstaterar förekomsten av “migration misslyckande” ökade med 42% under de två senaste åren undersökningen genomfördes — stiger från från 36 procent av IT-cheferna som rapporterar brister i 2014, till 44 procent år 2015 och 51% år 2016.

Så vad ger? Molnet, som ger alla och någon licens för att göra sina egna IT-mässar — har gjort saker och ting mycket mer komplicerad, den undersökning som författarna ana. “Teknik-och sjukvårdspersonal är att forma och nivåindelning data center och vill göra genomtänkta beslut om vad som programvara för att flytta till molnet,” de statliga. “Vid samma tid, affärsenheter manövrera runt DET för att få mer flexibelt cloud-baserade applikationer, lämnar företagen sårbara. Men DET har att räkna ut det bästa sättet att inventera och hantera dessa apps, snarare än att försöka utrota dem.”

Cirka 25% av den yrkesverksamma verkar vara medvetna om att verksamheten användare kör cloud-applikationer utanför kontroll av DET, medan 33% erkänna att de bara inte vet vem som använder vad. Två tredjedelar av de tillfrågade i undersökningen nu använda moln i en eller annan form, men att hantera dessa miljöer är fortfarande inte en exakt vetenskap. Till exempel IT-proffs bristande enighet om vem som är ansvarig för att skydda data och applikationer i ett publikt moln, undersökningen finner. Ca 43% tror moln leverantörer är ytterst ansvarig, medan 39 procent tror interna IT-avdelningar bör vara ansvarig.

Vid samma tid, migration — moln eller inga moln — har aldrig någonsin varit lätt. “Migration innebär ofta olika typer av hårdvara och mjukvara tillgångar, planering, testning, bemanning, schemaläggning, så det är ingen överraskning att de kan misslyckas,” den undersökning som författarna staten.

Undersökningen konstaterar också största företag (1000 anställda eller mer) var mer benägna att ha upplevt en migration fel (60%) jämfört med 44% för alla andra. “Ingen tvekan om, stora organisationer har mer komplexa system och migrerar många servrar och databaser och program,” den undersökning som författarna förklara.

De största problemen med migration omfattar 44% rapporterade att deras personal var tvungen att arbeta övertid (ingen överraskning där!), tillsammans med driftstopp (42%). Hur mycket driftstopp är det vi talar om här? Undersökningen finner 83% av IT-cheferna uppger att de har en viss grad av driftstopp på grund av migration, och 58% rapporterade stilleståndstid i en timme eller mer,.

Migration har ofta inte sker som planerat, heller. Två tredjedelar av de tillfrågade IT-chefer uppger att de har varit tvungna att skjuta upp migreringar, främst på grund av oro för driftstopp. Utsikterna av att arbeta övertid (läs: helger) inte heller väcka anställda av någon konstig anledning. I själva verket majoriteten av IT-proffs arbetade extra 25 timmar eller mer under migration.

Naturligtvis finns det åtföljande smärtor för företag, särskilt för dem som fortfarande föråldrad hårdvara och mjukvara: “prestandaförsämring, operativ ineffektivitet, förlust av data, utrustningsfel eller extra kostnader som leasingavtal överlappar varandra,” den undersökning som författarna lägg till.

Smärtan punkter som nämns i undersökningen har en oförmåga att starta program på den nya servern i önskad tidsram (60%), och en bristande testning har resulterat i sena upptäckten av frågor (39%).

“Dessa resultat visar att de bakomliggande orsakerna till misslyckade migrationen är sannolikt dålig, orealistisk planering och målsättning, och felaktiga testförfaranden,” rapportens författare drar slutsatsen. “Medan otillräckliga verktyg kan konto för några av dessa migration misslyckanden, det är klart att den mänskliga faktorn – inklusive utbildning och planering spelar en viktig roll.” Organisationer framgångsrika i sina migration insatser för “planer bättre, tester tidigare, och har tillgång till ett verktyg för migrering som möjliggör en kontinuerlig drifttid under migration.”

Och tillsammans med detta råd, det är vanligt sunt förnuft: värde allas synpunkter i alla skeden av processen, hålla alla i slingan och informerade om vad att förvänta sig, och commuincate hur den nya plattformen kommer att förbättra sina liv.

0