Technologie migraties zijn pijnlijker, en de wolk is niet waardoor ze makkelijker

0
56

0

Deze dagen, meer dan de normale migratie projecten betekent het verplaatsen van toepassingen of functies van een intern systeem naar de cloud in een of andere vorm. Migratie heeft altijd al moeilijk genoeg, en vereist veel van de pre-omschakeling planning en in het weekend werken, de coördinatie van een bos van bewegende delen, evenals een heleboel van hand-holding voor de getroffen werknemers en leidinggevenden. (Vooral leidinggevenden!)

img0811.jpg
Foto: HubSpot

Nu, de richting van de beweging in vele migraties is in de richting van de wolk, en ondanks al het gepraat van hoe eenvoudig en gemakkelijk cloud maakt de dingen, het maakt echt niet gemakkelijker op voor de mensen die toezicht houden op de migratie.

Als er iets, migratie storingen hebben gezien een dramatische stijging van de afgelopen jaren, in lijn met de groeiende verschuiving naar cloud-toepassingen en-diensten. Een overzicht van 1,598 IT-professionals, onlangs uitgebracht door de Vision-Oplossingen, vindt de incidentie van “het mislukken van de migratie” steeg met 42% in de twee meest recente jaren het onderzoek is uitgevoerd — stijgt van 36% van de IT-managers het melden van storingen in 2014, naar 44% in 2015 en 51% in 2016.

Dus wat dan?? De cloud — die geeft iedereen een licentie om hun eigen knoeit — heeft de zaken veel ingewikkelder zijn, het onderzoek van de auteurs vermoeden. “Technologie professionals zijn de vormgeving en de gelaagde het datacenter en de wil om weloverwogen beslissingen te nemen over wat software te verplaatsen naar de cloud”, verklaren zij. “Op hetzelfde moment, business units manoeuvreren rond HET meer agile, cloud-gebaseerde toepassingen, waardoor bedrijven kwetsbaar. Maar HET uitzoeken van de beste manier om de inventarisatie en het beheer van deze apps, dan te proberen om wortel ze uit.”

Ongeveer 25% van de professionals lijken bewust te zijn dat zakelijke gebruikers uitvoeren van cloud-toepassingen buiten de controle van het, terwijl 33% toegeven dat ze gewoon niet weten wie wat gebruikt. Tweederde van de respondenten van de enquête nu gebruik van cloud in een of andere vorm, maar het beheer van deze omgevingen is nog steeds een inexacte wetenschap. Bijvoorbeeld, IT-professionals gebrek aan consensus over wie is verantwoordelijk voor de bescherming van data en applicaties in een public cloud, de enquête vindt. Ongeveer 43% van mening dat cloud providers zijn uiteindelijk verantwoordelijk, terwijl 39% van mening dat het interne IT-afdelingen moeten worden belast.

Op hetzelfde moment, migraties — cloud of geen cloud — heb nog nooit gemakkelijk geweest. “Migratie vaak sprake van verschillende soorten hardware en software activa, planning, testen, personeel en planning, dus het is geen verrassing dat ze mislukken,” het onderzoek van de auteurs staat.

Het onderzoek vindt ook de grootste bedrijven (1.000 werknemers of meer) hebben vaker ervaren het mislukken van de migratie (60%) versus 44% voor alle anderen. “Zonder twijfel, grote organisaties hebben meer complexe systemen en de migratie van vele servers en databases, evenals toepassingen,” het onderzoek van de auteurs verklaren.

De grootste problemen met migraties zijn 44% melden dat hun personeel aan het werk moest overuren (geen verrassing!), in combinatie met de downtime van het systeem (42%). Hoeveel downtime hebben we het hier over? De enquête vindt 83% van de IT-managers rapport hebben een zekere mate van downtime als gevolg van een migratie, en 58% gerapporteerd migratie downtime van een uur of meer.

Migraties vaak gebeuren niet zoals gepland. Twee-derde van de IT-managers van de ondervraagde rapport heeft moeten uitstellen migraties, vooral als gevolg van bezorgdheid over de downtime. Het vooruitzicht van overuren (lees: weekend) ook niet wekken medewerkers voor sommige vreemde reden. In feite is de meerderheid van de IT-professionals werkten een extra 25 uur of meer tijdens de migratie.

Natuurlijk, er zijn begeleidende pijn voor de business, met name degenen die nog steeds op verouderde hardware en software: “vermindering van de prestaties, de operationele inefficiënties, verlies van gegevens, apparatuur storingen of extra kosten als leaseovereenkomsten overlappen,” het onderzoek van de auteurs toevoegen.

De pijn punten die in de enquête zijn onder andere een onvermogen om toepassingen te starten op de nieuwe server in de vereiste termijn (60%), en door het ontbreken van testen hebben geresulteerd in de late ontdekking van problemen (39%).

“Deze bevindingen geven aan dat de oorzaken van de mislukte migratie waarschijnlijk slecht, onrealistische planning en doelen stellen, en foutieve het testen van de procedures,” de auteurs van het rapport concluderen. “Terwijl onvoldoende instrumenten kunnen een aantal van deze migratie storingen, het is duidelijk dat de menselijke factor – met inbegrip van de opleiding en planning een cruciale rol speelt.” Organisaties succesvol te zijn in hun migratie-inspanningen “plannen beter, tests eerder, en heeft toegang tot een migratie tool die het mogelijk maakt continue uptime tijdens de migratie.”

En samen met dit advies, er is gewoon gezond verstand: waarde van iedereen feedback in alle fasen van het proces, houden iedereen op de hoogte en informeren over wat u kunt verwachten, en commuincate hoe het nieuwe platform het gaat om hun leven te verbeteren.

0