Windows-10 Pro för Arbetsstationer

0
39

Microsoft lanserar Windows-10 Pro för Arbetsstationer idag, en ny upplaga av företagets Windows-10-operativsystem som syftar till high-end uppgifter och program.

Windows-10 Pro för Arbetsstationer levereras med en uppsättning nya funktioner och utökade support för maskinvara.

Företaget planerar att lansera den nya utgåvan av Windows-10 tillsammans med lanseringen av Windows 10 Faller Skaparna Uppdatering som kommer att vara under de kommande månaderna.

Datorer är Windows-Datorer som är utrustade med hårdvara för att driva prestationer så långt som möjligt — samt utanför hemmet och även de flesta av de professionella marknaden. Dessa system är ofta utrustade med Terabyte RAM och flera Processorer, och används för krävande tillämpningar såsom videoredigering, 3D-modellering, eller andra krävande uppgifter.

Windows-10 Pro för Arbetsstationer

windows 10 pro for workstations

Windows-10 Pro för Arbetsstationer är Windows-10 Pro i sin kärna. Det kan särskiljas genom fyra förbättringar och förändringar som den levereras med.

  • Utökad support för maskinvara — Windows-10 Pro för Arbetsstationer har utformats av Microsoft för “high performance-konfigurationer”. Två av de viktigaste förändringarna är stöd för upp till 4 Processorer och upp till 6 Terabyte RAM-minne. Nuvarande Pro versioner av Windows 10 stöd för maximalt 2 Processorer och 2 Terabyte RAM-minne.
  • Resilient File System (ReFS) — Den nya utgåvan av Windows-10 levereras med stöd för lagringsutrymmen. Filsystemet har utformats speciellt för att vara motståndskraftig mot data korruption, och optimerat för stora datamängder. “ReFS erbjuder cloud-klass elasticitet för uppgifter om feltolerant lagring utrymmen och hanterar mycket stora volymer med lätthet”.
  • Ihållande minne — operativsystemet kommer med stöd för bestående minne hårdvarukonfigurationer, och stöd för icke-flyktigt minne moduler (NVDIMM-N) hårdvara.
  • Snabbare fildelning — Windows-10 Pro för Arbetsstationer stöder SMB Direkt. Funktionen gör det möjligt för “ökad genomströmning”, “low latency” och “låg cpu-användning”.

Läs också: Windows 10 LTSB blir Windows 10 LTSC

Avslutande Ord

Den visar på den officiella Windows-Verksamhet blogg inte avslöja priset punkten i den nya upplagan.

Dessutom, det gick inte att visa upp de centrala skillnader och befintliga Pro versioner av Windows 10. Med tanke på att Windows-10 Pro stöder ReFS och SMB Direkt, det enda försäljningsargument för Windows-10 Pro för Arbetsstationer verkar vara extended support för maskinvara.

Detta kan vara tillräckligt skäl för vissa företag att köpa den nya Windows-10 för Arbetsstationer. När det gäller priset, det är sannolikt att den nya upplagan kommer att vara dyrare än vanlig Windows-10 Pro versioner, men inte så dyrt som Windows Server-versioner.

Nu är Du: Varför är Microsoft släpper en ny version av Windows 10 Pro? Vad är din syn på detta?