Optus fördubblar sitt NBN kunder

0
29

0

Optus har krediterats dess positiva resultat per kvartal till sitt nätverk investeringsinsatser, media innehåll svit, och tillväxt inom mobil och National Broadband Network (NBN) abonnenter.

Under kvartalet till 30 juni Optus rapporterade att öka sitt NBN kund nummer med 105 procent på årsbasis, från 136,000 i Q1 2016 till och med den 279,000 i Q1 2017.

“Australien Konsumenten rapporterade en ökning i omsättning på 6 procent under det första kvartalet som slutade 30 juni 2017. Ökningen var en följd av högre rörliga och NBN intäkterna,” Optus sagt.

“I massa-marknaden fast, rörelsens intäkter ökade med 13 procent huvudsakligen på högre NBN inkomster som drivs av NBN kunden tillväxt av 143 000 från för ett år sedan.”

Avräkning dess fallande mobil genomsnittlig intäkt per användare (ARPU), Optus rapporterade tillväxt inom mobila kunder, upp till totalt 9,8 miljoner: 3,7 miljoner kontantkort, 5 miljoner euro som betalas i efterhand, och 1,04 miljoner mobilt bredband kunder.

Medan Optus inte avslöja sina mobila penetrationen eller marknadsandel, sitt 4G-nät når nu mer än 96 procent av Australiens befolkning.

“Antalet 4G-kunder ökade med 84,000 detta kvartal, vilket resulterar i totalt 4G kundbasen ökar till 5.81 miljoner per den 30 juni 2017” Optus sagt.

“Optus fortsatt att investera i sin mobila nät, nå 96.4 procent av 4G-täckning befolkning med 6,187 platser uppgraderas till 4G, vilket 5,156 har uppgraderats till 700 mhz spektrum.”

Under kvartalet Optus också meddelat att man kommer att investera AU$1,5 miljarder för att förbättra sin mobil täckning i hela Australien — tillskriva detta till regeringens beslut att inte förklara grossist inhemska mobil roaming — och sista månad till att det kommer att tillbringa AU$1 miljard för att bygga 500 nya mobila webbplatser och uppgradera till 1 800 platser till 4G i regionala områden med utgången av juni 2018.

“AU$1.5 miljarder i första hand kommer att gå till vår mobila nätverk, och kommer att gå till att bygga ett stort antal nya greenfields platser främst i regionala områden, VD Allen Lew berättade ZDNet i Maj.

“Det kommer också att finnas inom AU$1,5 miljarder en förtätning av våra stadsnät i huvudstäderna.”

Optus också investerat AU$1,5 miljarder i investeringar under 2016-17 budgetåret, utöka sitt 4G-nät med hjälp av 4,5 G tjänster, små celler, och voice over Wi-Fi.

“Vår första kvartalet resultatet bygger på kontinuerliga investeringar i vårt nätverk och skapandet av innehåll och nya tjänster som genljuder med kunder, med löfte om fler kommer,” Lew sade på fredagen.

“Vår omfattande regionala och stadsnät investeringar strategi är att leverera positiv drivkraft för vår verksamhet. Med National Geographic och vår exklusiva engelska Premier League erbjudanden, vi funderar på att utöka överklagande av vårt innehåll sviten till en ännu större publik med en aptit för premium underhållning och spel föränderligt innehåll.”

Optus’ mass-market ARPU, bredband ökade från AU$52 till AU$54 per månad tack vare tillskottet av sina betal-TV-tjänsten Hämta i denna kategori, medan underhållning samarbete med Nat Geo meddelade förra månaden är en del av vad Lew berättade ZDNet är telco är nästa steg för att bli en “mobil-led-multimedia-tjänster”.

Optus’ self-omvandling beskrivs i ett mms började företaget med dess förvärv av exklusiva Australiska broadcast rättigheter för den engelska Premier League-ett och ett halvt år sedan.

Lew berättade ZDNet att Optus har Premier League abonnentnummer det väntade, men vill ramp upp detta under den kommande 2017-18 fotboll säsongen genom att genomföra mer “interaktiv” och multimedia-inriktade delar till erfarenhet.

Att kalla det en “fast kvartalet” generellt för Q1, Optus rapporterade en summa nettoresultat av AU$171 miljoner kronor, något ner från AU$173 miljoner euro redovisas för samma kvartal förra året, på en omsättning om SEK 2,1 miljarder euro, upp 4,8 procent från AU$1.999 miljarder kronor.

Resultat före räntor, skatt, avskrivningar och nedskrivningar (EBITDA) var AU$662 miljoner, en ökning med 2,6 procent från sek 645 miljoner kronor.

Consumer mobil på AU$1.2 miljarder i intäkter, en ökning med 6,1 procent; konsumenternas massa-marknaden fast gjorde AU$33 miljoner, en ökning med 13,2 procent tack vare en 10-procentig ökning i betal-TV upp till sek 28 miljoner euro intäkter, och wholesale fast minskade med 8,7 procent till AU$141 miljoner efter nedgångar inom data-och IP -, röst-och satellit-tv.

Enterprise-segmentet såg IKT och managed services ökar med 3,1 procent till AU$146 miljoner, data-och IP-och mobila förbli stillastående på AU$83 miljoner och AU$72 miljoner euro, röst och släppa med 6,4 procent ned till AU$79 miljoner euro.

Optus påpekade att för framtiden företagets resultat, det vann upphandlingen för Commonwealth Games under kvartalet, även pekar mot införandet av den moln-baserad telefoni system Optus Loop.

Optus i Maj meddelade helår nettoresultat av AU$794 miljoner euro, ned från AU$901 miljoner euro ett år tidigare, på en omsättning på AU$8.43 miljarder, ner från sek 9.12 miljarder euro och ett EBITDA-resultat på AU$2,67 miljarder, ner från sek 2.77 miljarder kronor.

Optus tillskrivas dess helåret till “ökad konkurrens” i företagen, och ökat innehåll kostnader i konsumentledet.

Senaste Australiska nyheter

6 procent av FttN NBN-anslutningar inte kan slå 25Mbps

Optus fördubblar sitt NBN kunder

CVC tillväxt snabbare än NBN lokaler extra för kvartalet till juni: MEDBROTTSLING

Virgin Australia slå på Wi-Fi för inhemska och internationella flygningar

Australiska regeringen öppnar samråd på öppna bank-regimen

0