Hvordan til at aktivere eller deaktivere Firefox ‘ nye værktøj Screenshot

0
52

Hvis din Firefox browser opdateret til version 55.0 for nylig, har du måske bemærket den nye “Side Shot” – ikonet i browserens værktøjslinje.

Dette ikon beføjelser, som de indfødte skærmdumps funktionalitet af Firefox. Det er ved at blive rullet ud til brugerne gradvist, hvilket betyder, at du ikke kan se ikonet endnu i browserens værktøjslinje.

Dette betyder dog ikke, at Firefox-screenshot værktøj ikke allerede er til rådighed, som du kan sætte det i browseren for at gøre brug af det. Firefox-brugere, der kan se det allerede, men har ikke brug for det, kan du deaktivere den på den anden side.

Denne Firefox-guide giver dig instruktioner til aktivering og deaktivering af skærmbilledet værktøj i Firefox web-browser.

Bemærk: Du skal have mindst Firefox 55. Du kan kontrollere, hvilken version af browseren og ved indlæsning om:support i browserens adresselinje. Version under anvendelse grundlæggende lister den version af webbrowseren Firefox.

Alt du behøver at gøre er klik på ikonet for at aktivere funktionen. Screenshot af understøtter indfange en region, den synlige del af en web-side, eller hele (fuld) side.

Du kan gemme screenshots på det lokale system eller have det uploadet til firefox.screenshots.com for nemmere online deling. Mozilla holder screenshots online for to uger som standard, men brugeren kan slette screenshots til enhver tid før det, eller ændre udløbsdatoen for at udvide det.

Aktivere eller deaktivere Firefox værktøj screenshot

firefox screenshots

Mozilla har tilføjet to indstillinger til Firefox konfiguration, der styrer screenshot værktøj i browseren.

Læs også: Firefox blokerer alle GitHub udgivelse downloads som vildledende

For at komme der, belastning about:config?filter=udvidelser.screenshot i browserens adresselinje. Den side, der åbner viser to indstillinger, der styrer Firefox ‘ s screenshot af funktionalitet.

  • udvidelser.screenshots.deaktiveret – Dette er den vigtigste præference. En værdi på false betyder, at skærmbilledet funktionalitet er aktiveret, vil værdien true, at den er deaktiveret. Bemærk, at dette er afløst af udvidelser.screenshots.system-handicappede
  • udvidelser.screenshots.system-handicappede — Mozilla bruger denne indstilling til at styre udrulning af skærmbilledet funktionalitet. Hvis indstillet til true, screenshot-funktionen er deaktiveret, uanset hvad extensions.screenshots.handicappede er sat til. Hvis indstillet til false, screenshot-funktionaliteten er aktiveret, hvis udvidelser.screenshots.handicappede er sat til false.

firefox extensions screenshot

  • For at deaktivere skærmbilledet funktioner i Firefox, sæt extensions.screenshots.handicappede til true.
  • For at aktivere skærmbilledet funktioner i Firefox, sæt extensions.screenshots.system-handicappede til false og udvidelser.screenshots.handicappede til falske samt.

Du kan ændre en præference med en dobbelt-klikke på navnet på indstillingen.

Bemærk, at du stadig kan fange skærmbilleder i Firefox, hvis du deaktiverer Skærmbillede værktøj.

En anden mulighed, du har, er simpelthen at fjerne Firefox screenshot værktøj fra browserens adresselinje. At gøre, at højre-klikke på ikonet og vælge fjern fra værktøjslinjen fra den kontekstmenu, der åbnes.