Hur du aktiverar äldre tillägg i Firefox 57

0
96

Om du använder Firefox Nightly just nu, du kanske har märkt att den senaste uppdateringen av webbläsare inaktiverat alla äldre add-ons.

Firefox Nightly är den första versionen av webbläsaren Firefox, som drabbade version 57, vilken version av Firefox som droppar stöd för så kallade legacy tillägg till förmån för WebExtensions.

Varje kväll är det banbrytande versionen av webbläsaren Firefox. Utveckling landar i Nattliga först, sedan flyttas till Beta innan det landar i den versionen.

Äldre tillägg stöd kommer att tas bort när Beta-version är uppdaterad till version 57 den 10 oktober 2017, och när den skarpa versionen av Firefox har uppdaterats till version 57 den 14 November 2017.

Varje kväll är speciell, eftersom användare av Firefox Nightly kan kringgå den restriktion som blockerar användningen av äldre tillägg i webbläsaren. Övergången kommer inte att vara en del av Firefox Beta eller Release.

Äldre Tillägg i Firefox

firefox legacy extensions

Vi pratade om alternativ för att köra äldre tillägg i Firefox när Firefox 57 släpps innan; ett av de alternativ som nämns i artikeln var att använda Firefox Nightly och konfigurera det att köra äldre tillägg. Det var inte klart då hur det skulle fungera, och i denna guide visar processen för dig.

Observera dock att vissa äldre tillägg paus i Firefox 57 och nyare, även om du aktiverar stöd för dem. De viktigaste skälen för detta är ändringar av koden som tillägg förlita sig på för funktionalitet.

Firefox 57 listor inaktiverade tillägg enligt äldre tillägg på ca:addons webbsida. En “hitta en ersättare” alternativet visas bredvid varje äldre tillägg. Klicka på en omdirigerar användare till Mozillas AMO hemsida där ersättning WebExtensions är listade.

Läs också: Mozilla hålls på en högre standard

Detta fungerar inte som det ska just nu, men det är att vänta med tanke på att varje Kväll är en utveckling version. Ett problem med den ersätter alternativet är att det inte är ersättningar för vissa äldre add-ons.

Classic Tema Konservator är ett utmärkt exempel som WebExtension kan inte replikera funktionaliteten i Firefox äldre add-on.

Aktivera äldre tillägg i Firefox Nightly

firefox extensions legacy enabled

För att aktivera äldre tillägg i Firefox Nightly, gör följande:

  1. Ladda om:config?filter=extensions.legacy.aktiverat i Firefox adressfält.
  2. Dubbel-klicka på extensions.legacy.aktiverat för att ställa in inställningen till sanna.
  3. Starta om Firefox webbläsare.

Du aktiverar stöd för äldre tillägg i Firefox Nightly om du anger företräde för sant. Standardvärdet är false, vilket innebär att äldre tillägg är inte aktiverade.

Nu är Du: Om du använder Firefox, vad ska du göra när webbläsaren träffar version 57?