HPE, NASA TOT het starten van een supercomputer in de ruimte

0
44

0

spacestationoverearth-sm.jpg

De Spaceborne Computer, een gezamenlijk experiment tussen de NASA en het HPE, zal een reis naar het International Space Station (hier te zien).

Hewlett Packard Enterprise is samen te werken met de NASA voor de lancering van een supercomputer in de ruimte op maandag, met het uiteindelijke doel van het bouwen van it-middelen die kon dienen aan boord van een missie naar Mars.

De supercomputer, genaamd de Spaceborne Computer, zal de lancering vanaf het Kennedy Space Center in Florida aan boord van de SpaceX CRS-12 raket, ontwikkeld door Elon Musk is SpaceX. De raket zal het verzenden van de SpaceX Dragon Ruimtevaartuig — en de supercomputer samen met het-naar het International Space Station (ISS) Nationale Lab.

Het doel van de gezamenlijke experiment is om de Spaceborne Computer goed kan functioneren in de ruimte voor op-jaar, dat is ongeveer hoe lang het zou duren om te reizen naar Mars.

Gezien de huidige beperkingen op computing in de ruimte, de vele berekeningen die nodig zijn voor ruimte-onderzoek worden uitgevoerd op de Aarde. Voor de astronauten op Mars, dat zou kunnen betekenen dat het wachten zo lang als 40 minuten voor communicatie te bereiken Earch en terug.

“Zo een lang communicatie lag zou een op-de-grond-exploratie uitdagende en potentieel gevaarlijk zijn als astronauten worden voldaan met een missie kritische scenario’ s die ze niet kunnen oplossen zichzelf,” Alain Andreoli, SVP en GM van HPE ‘ s data center infrastructure group, schreef in een blog post. “Een missie naar Mars zal vereisen geavanceerde onboard computing middelen die in staat zijn om langere uptime.”

Andreoli zei ook zal het experiment “spark ontdekkingen voor het verbeteren van high performance computing (HPC) op Aarde en mogelijk een domino-effect heeft op andere gebieden van technologische innovatie.”

De Spaceborne Computer geen hardware aanpassingen. Het omvat de HPE Apollo 40 klasse van systemen met een hoge snelheid HPC interconnect met een open-source besturingssysteem Linux.

Een high-performance commercial off-the-shelf (COTS) computer systeem is nooit in de ruimte vóór. NASA meestal alleen instemt met computers voor de ruimte, nadat ze zijn “ruw” te weerstaan variabelen zoals straling, zonnevlammen, micrometeorieten, instabiele elektrische voeding en onregelmatig koelen.

Echter, in plaats van het toevoegen van dure en omvangrijke hardware aanpassingen, HPE “gehard” de systemen met speciaal ontworpen software. De software kan beheren real-time instellingen van de computer systemen om te reageren op straling evenementen en andere externe omstandigheden. Het systeem is ook voorzien van een unieke water-gekoelde behuizing voor de hardware.

A problem-solving approach IT workers should learn from robotics engineers

Een probleemoplossende aanpak die de werknemers moeten leren van robotica ingenieurs

Soms is de meest ingrijpende oplossing is het veranderen van het hele probleem.

Lees Meer

0