HPE, NASA för ATT starta en superdator i rymden

0
33

0

spacestationoverearth-sm.jpg

Den Spaceborne Dator, ett gemensamt experiment mellan NASA och HPE, kommer att resa till den Internationella rymdstationen (ses här).

Hewlett Packard Företaget samarbetar med NASA för att starta en superdator i rymden på måndag, med det slutgiltiga målet att bygga it-resurser som kan användas ombord på ett uppdrag till Mars.

Superdatorn, som kallas Spaceborne Dator, kommer att starta från Kennedy Space Center i Florida ombord på SpaceX CRS-12 raket, som utvecklats av Elon Musk SpaceX. Raketen kommer att skicka SpaceX Dragon Rymdfarkoster — och superdator tillsammans med det-till den Internationella rymdstationen (ISS) National Lab.

Målet för den gemensamma experiment är att ha Spaceborne Dator fungerar smidigt i rymden på ett år, vilket är ungefär hur lång tid det skulle ta att resa till Mars.

Med tanke på den nuvarande begränsningar på datorer i rymden, många beräkningar som behövs utrymme för forskning som utförs på Jorden. För astronauter på Mars, som kan innebära att man väntar så länge som 40 minuter för kommunikation för att nå Ök och tillbaka.

“En så lång meddelande lag skulle göra något på marken prospektering utmanande och potentiellt farliga om astronauterna är uppfyllda med någon kritiska situationer som de inte kan lösa själva”, Alain Andreoli, SVP och GM av HPE data center infrastructure group, skrev i ett blogginlägg. “Ett uppdrag till Mars kommer att kräva avancerade ombord datorresurser som är i stånd att längre perioder av tillgänglighet.”

Andreoli sade också att experimentet kommer att “väcka upptäckter för hur man kan förbättra HPC (high performance computing) på Jorden och potentiellt ha en dominoeffekt på andra områden av teknisk innovation.”

Den Spaceborne Dator inte har någon hårdvara ändringar. Det inkluderar HPE Apollo 40 klassen system med en hög hastighet HPC koppla köra en open-source Linux-operativsystem.

En högpresterande commercial off-the-shelf (COTS) dator har aldrig köra i rymden innan. NASA normalt godkänner endast datorer för utrymme när de har varit “ruggad” för att tåla variabler som strålning, solstormar, micrometeoroids, instabil elkraft och ojämn kylning.

Men i stället för att lägga dyra och skrymmande utrustning ändringar, HPE “härdade” system ” med syfte inbyggd programvara. Programvaran kan hantera realtid strypning av datorsystem för att svara på strålning evenemang och andra yttre förhållanden. Systemet innehåller även en unik vattenkyld kapsling för hårdvara.

A problem-solving approach IT workers should learn from robotics engineers

En problemlösningsstrategi IT-arbetare bör lära sig av robotteknik ingenjörer

Ibland är den mest långtgående lösningen är att ändra hela problemet.

Läs Mer

0