Hoe inschakelen of uitschakelen van Firefox nieuwe Screenshot tool

0
129

Als je Firefox-browser bijgewerkt naar versie 55.0 onlangs, u wellicht heeft gemerkt van de nieuwe “Pagina Shot” – pictogram in de browser.

Dit pictogram van de bevoegdheden van de inheemse screenshot vastleggen van de functionaliteit van Firefox. Het is uitgerold naar de gebruikers geleidelijk wat betekent dat u misschien niet zien het pictogram nog in de browser.

Dit betekent echter niet dat de Firefox-screenshot tool nog niet beschikbaar zijn (u kunt mogelijk maken in de browser om gebruik van te maken. Firefox-gebruikers die zien het al, maar hebben daar geen gebruik van, want dat kan uitschakelen op de andere kant.

Deze Firefox handleiding biedt u instructies over het inschakelen en uitschakelen van de screenshot tool in de Firefox web browser.

Opmerking: U moet op zijn minst Firefox 55. U kunt de versie van de browser door het laden van about:support in de adresbalk van de browser. Versie onder de toepassing basics vindt u de versie van de Firefox web browser.

Alles wat u hoeft te doen is klik op het pictogram om de functionaliteit activeren. De screenshot tool ondersteunt het vastleggen van een regio, het zichtbare gedeelte van een webpagina, of de volledige (full) pagina.

U kan redden van de screenshots op het lokale systeem of geüpload naar firefox.screenshots.com om eenvoudig online te kunnen delen. Mozilla houdt de screenshots online voor twee weken standaard, maar gebruikers kunnen verwijderen van de screenshots daarvoor op ieder moment veranderen, of de vervaldatum te verlengen.

Inschakelen of uitschakelen van Firefox screenshot tool

firefox screenshots

Mozilla toegevoegd twee voorkeuren voor de Firefox-configuratie dat de controle van de screenshot tool van de browser.

Lees ook: Firefox blokkeert alle GitHub release downloads als misleidend

Om er te komen, laden about:config?filter=extensies.screenshot in de adresbalk van de browser. De pagina die zich opent, worden de twee voorkeuren die de controle van Firefox screenshot programma.

  • extensies.screenshots.gehandicapten — Dit is de grootste voorkeur. De waarde false betekent dat de screenshot-functionaliteit is ingeschakeld, de waarde waar dat het is uitgeschakeld. Merk op dat deze is vervangen door extensies.screenshots.systeem-uitgeschakeld
  • extensies.screenshots.systeem-gehandicapten — Mozilla maakt gebruik deze optie om de controle van de roll-out van de screenshot-functionaliteit. Indien ingesteld op true, screenshot-functionaliteit is uitgeschakeld, ongeacht wat extensies.screenshots.disabled (uitgeschakeld) is ingesteld. Indien ingesteld op false, screenshot-functionaliteit is ingeschakeld, als de extensies.screenshots.disabled (uitgeschakeld) is ingesteld op false.

firefox extensions screenshot

  • Voor het uitschakelen van de screenshot-functionaliteit in Firefox, set extensies.screenshots.uitgeschakeld in op true.
  • Om de screenshot-functionaliteit in Firefox, set extensies.screenshots.systeem-gehandicapten om valse en extensies.screenshots.uitgeschakeld in op false.

Wijzigen van een voorkeur met een dubbele klik op de voorkeur van de naam.

Let op: u kunt nog steeds het maken van schermafbeeldingen in Firefox als u uitschakelen van de Screenshot tool.

Een andere optie die je hebt is om gewoon verwijderen van de Firefox screenshot tool uit de adresbalk van de browser. Om dat te doen, klik je rechts op het pictogram en selecteer verwijderen uit werkbalk in het snelmenu dat opent.