Aktivera eller inaktivera Firefox nya Skärmdump verktyg

0
124

Om din Firefox webbläsare uppdateras till version 55.0 nyligen, kanske du har märkt att den nya “Sidan Shot” – ikonen i webbläsarens verktygsfält.

Den här ikonen befogenheter de infödda skärmdump fånga funktioner i Firefox. Det är rullas ut till användarna successivt vilket innebär att du inte kan se ikonen ännu i webbläsarens verktygsfält.

Detta betyder dock inte att Firefox skärmdump verktyg inte redan har det, som du kan aktivera den i webbläsaren för att använda sig av det. Firefox-användare som ser det redan, men har ingen användning för den kan stänga av den på andra sidan.

Denna Firefox guide ger dig instruktioner om hur du aktiverar och inaktiverar skärmdump verktyg i webbläsaren Firefox.

Obs: Du måste ha minst Firefox 55. Du kan kontrollera versionen av webbläsaren genom att läsa in about:support i webbläsarens adressfält. Version under ansökan grunderna listar den version av webbläsaren Firefox.

Allt du behöver göra är att klicka på ikonen för att aktivera funktionen. Skärmdump verktyget stöder fånga en region, den synliga delen av en webbsida, eller hela (hela) sida.

Du kan spara skärmdumpar till den lokala datorn eller ha det som laddas upp till firefox.screenshots.com för att lättare dela online. Mozilla håller skärmdumpar på nätet för två veckor som standard, men användarna kan ta bort skärmdumpar som helst innan, eller ändra förfallodatum för att förlänga det.

Aktivera eller inaktivera Firefox skärmdump verktyg

firefox screenshots

Mozilla har lagt till två inställningar för Firefox konfiguration som styr skärmdump verktyg i webbläsaren.

Läs också: uBlock Ursprung WebExtension landar på Firefox AMO

För att komma dit, ladda om:config?filter=extensions.skärmdump i webbläsarens adressfält. Den sida som öppnas visas de två preferenser som styr Firefox skärmdump verktyg funktionalitet.

  • tillägg.skärmdumpar.funktionshindrade — Detta är den främsta företräde. Värdet false innebär att skärmdump-funktionen är aktiverad, till ett värde av sant att det är inaktiverat. Observera att detta ersätts av extensions.skärmdumpar.system för funktionshindrade
  • tillägg.skärmdumpar.system-funktionshindrade — Mozilla använder detta alternativ för att styra utbyggnaden av skärmbilden funktionalitet. Om satt till true, skärmdump-funktionen är inaktiverad oavsett vilken typ av tillägg.skärmdumpar.funktionshindrade är inställd på. Om satt till false, skärmdump-funktionen är aktiverad, om förlängningar.skärmdumpar.funktionshindrade är satt till false.

firefox extensions screenshot

  • För att inaktivera skärmdump funktion i Firefox, som tillägg.skärmdumpar.funktionshindrade sant.
  • För att aktivera skärmdump funktion i Firefox, som tillägg.skärmdumpar.system-funktionshindrade till false och tillägg.skärmdumpar.funktionshindrade till false.

Du ändrar en inställning med en dubbel-klicka på preferens namn.

Observera att du fortfarande kan fånga skärmdumpar i Firefox om du inaktiverar Skärmdump verktyg.

Ett annat alternativ som du har är att helt enkelt ta bort Firefox skärmdump verktyg från webbläsarens adressfält. För att göra det högerklickar du på ikonen och väljer ta bort från verktygsfältet från den sammanhangsberoende menyn som öppnas.