Optus verdubbeling van de NBN-klanten

0
12

0

Optus is bijgeschreven op de positieve kwartaalcijfers zijn netwerk investeren media-inhoud suite, en de groei in mobiele en National Broadband Network (NBN) abonnees.

Tijdens het kwartaal tot en met 30 juni, Optus gerapporteerde verhoging van de NBN klant nummers door de 105 procent jaar op jaar, van 136,000 in het 1e kwartaal van 2016 tot en met 279,000 in het 1e kwartaal van 2017.

“Australië Consument melding gemaakt van een toename in omzet van 6 procent in het eerste kwartaal, eindigend op 30 juni 2017. De stijging werd gedreven door hogere mobiele en NBN inkomsten,” Optus zei.

“In de massa-markt vaste, operationele opbrengsten stegen met 13 procent voornamelijk op hoger NBN omzet gedreven door NBN groei van het aantal klanten van nam 143.000 van een jaar geleden.”

Compensatie van de dalende mobile gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU), Optus gemelde groei in mobiele klanten, tot een totaal van 9,8 miljoen: 3,7 miljoen prepaid, 5 miljoen in de post-paid, en 1,04 miljoen mobiele breedband klanten.

Terwijl Optus niet openbaar zijn mobile penetration rate of marktaandeel, zijn 4G-netwerk van inmiddels meer dan 96 procent van de Australische bevolking.

“Het aantal 4G mobiele klanten steeg met 84,000 dit kwartaal, wat resulteert in de totale 4G klantenbestand vergroten naar 5,81 miljoen op 30 juni 2017,” Optus zei.

“Optus blijven investeren in zijn mobiele netwerken, het bereiken van 96.4 procent van 4G dekking van de populatie met 6,187 sites bijgewerkt te 4G, waarvan 5,156 zijn opgewaardeerd naar 700 mhz spectrum.”

Tijdens het kwartaal, Optus ook aangekondigd dat het zal moeten investeren AU$1,5 miljard in het verbeteren van de dekking van het mobiele netwerk in Australië-het toeschrijven van deze de beslissing van de regering niet te verklaren groothandel binnenlandse mobiele roaming — en de laatste maand toegevoegd die het zal besteden AU$1 miljard om te bouwen 500 nieuwe mobiele sites en upgrade 1,800 sites om 4G in de regio ‘ s eind juni 2018.

“De AU$1,5 miljard euro, vooral zal gaan naar onze mobiele netwerk en gaat naar de bouw van een groot aantal nieuwe greenfields sites voornamelijk in de regionale gebieden,” CEO Allen Lew zei tegen ZDNet.

“Er zal ook binnen die AU$1,5 miljard, een verdichting van onze metro-netwerken in de hoofdstad.”

Optus ook geïnvesteerd AU$1.5 miljard dollar in kapitaal uitgaven tijdens de 2016-17 boekjaar, de uitbreiding van haar 4G-netwerk door het inzetten van 4,5 G diensten, kleine cellen, en voice over Wi-Fi.

“Onze eerste kwartaal resultaat is gebouwd op een consequente investeringen in ons netwerk en het creëren van content en nieuwe diensten die aansluiten bij de klanten, met de belofte van meer te komen,” Lew zei op vrijdag.

“Onze uitgebreide regionale en grootstedelijke netwerk investment strategie is het leveren van een positieve impuls voor onze business. Met National Geographic en onze exclusieve engelse Premier League-aanbod, zijn wij op zoek naar uitbreiding van het beroep van de inhoud van onze suite om een nog groter publiek met een eetlust voor premium entertainment en spel-het veranderen van de inhoud.”

Optus’ massa-markt voor breedband ARPU steeg van AU$52 tot AU$54 per maand dankzij de toevoeging van de pay-TV-service Ophalen in deze categorie, terwijl de entertainment samenwerking met Nat Geo kondigde vorige maand is een deel van wat Lew zei ZDNet is de telco ‘ s volgende stap naar een “mobiel led multimedia service provider”.

Optus’ zelf-beschreven transformatie tot een multimedia bedrijf is begonnen met de verwerving van de exclusieve Australische uitzendrechten van het engelse Premier League een jaar en een half geleden.

Lew zei ZDNet dat Optus is de Premier League abonnee van de cijfers die het verwachtte, maar wil ramp-up tijdens de komende 2017-18 voetbal seizoen door het uitvoeren van meer “interactive” en multimedia-elementen gericht op de ervaring.

Noemde het een “solide kwartaal” in totaal voor K1, Optus rapporteerde een totale nettowinst van AU$171 miljoen, een lichte daling ten opzichte van AU$173 miljoen gerapporteerd voor hetzelfde kwartaal vorig jaar, bij een omzet van AU$2,1 miljard, een stijging met 4,8 procent van AU$1.999 miljard.

De winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) werden AU$662 miljoen, een stijging van 2,6 procent van AU$645 miljoen euro.

De consument mobiele gemaakt AU$1,2 miljard in omzet, tot 6,1%; consument massa-markt vast gemaakt AU$33 miljoen, een stijging van 13,2 procent grotendeels dankzij een 10 procent stijging in de pay-TV up-to-AU$28 miljoen omzet; en de totale wholesale vaste daalde met 8,7 procent tot AU$141 miljoen na dalingen tussen data en IP, voice, en satelliet.

De enterprise-segment zag ICT-en managed services stijging met 3,1 procent tot AU$146 miljoen, data & IP en mobiel blijven stagnerende van AU$83 miljoen AU$72 miljoen, respectievelijk, en stem daling met 6,4 procent omlaag tot AU$79 miljoen.

Optus op gewezen dat voor toekomstige onderneming winst, won de aanbesteding voor de Commonwealth Games die tijdens het kwartaal, ook in de richting van de introductie van cloud-gebaseerde telefonie-systeem Optus Loop.

Optus in Mei kondigde een nettowinst van AU$794 miljoen, een daling van AU$901 miljoen een jaar eerder, op de bedrijfsopbrengsten van AU$8.43 miljard AU$9.12 miljard en een EBITDA van AU$2.67 miljard AU$2.77 miljard.

Optus toegeschreven zijn resultaten over het volledige jaar naar “verhoogde concurrentie op prijs” in het bedrijfsleven, en verhoogd gehalte kosten in het consumentensegment.

Laatste Australische nieuws

6 procent van de FttN NBN verbindingen kunnen niet geraakt 25 mbps

Optus verdubbeling van de NBN-klanten

CVC groei overstijgt NBN lokalen toegevoegd voor het kwartaal tot en met juni: ACCC

Virgin Australia inschakelen Wi-Fi voor binnenlandse en internationale vluchten

De australische regering opent overleg op open banking regime

0