WaterGroup smart vatten meter för att vara ansluten till Sigfox LPWAN

0
33

0

Vatten konsultföretag WaterGroup har tecknat ett femårigt samarbete med Internet of Things (IoT) start Thinxtra som kommer att se sin smarta vattenmätare i samband med Sigfox Låg Effekt (Wide Area Network LPWAN).

Den LPWAN för närvarande täcker 71 procent av Australiens befolkning, men förväntas täcka 95 procent i slutet av året. Det är en del av ett trådlöst nätverk för IoT som Sydney-baserade Thinxtra rullar ut över Australien och Nya Zeeland.

“Stora användare av vatten kommer att dra stor nytta av denna täckning, eftersom det ger en plattform för våra smarta mätare och system,” sade Guenter Hauber ‘ -Davidson, VD på WaterGroup.

“I det förflutna, kostnaden för anslutning var ett tvång. Nu, med enkel-att-använda, storskalig och billig Sigfox nätverket, övervaka deras användning av vatten — och identifiera läckor — är äntligen inom räckhåll för någon skola, ålder vårdcentral, affär, restaurang, tvätta bilen, eller fabrik.”

Hauber ‘ -Davidson hävdar Fairfield Rådet är att spara AU$4,500 en månad som ett resultat av tidig detektering av läckage aktiverad som WaterGroup smarta mätsystem, medan Australian National University genererade mer än AU$300,000 till ett värde av besparingar inom sex veckor efter installation av bolagets system.

I Maj, molntjänster TasmaNet meddelade att säkerställa ett partnerskap med Thinxtra att göra ö-staten Tasmanien “sakernas internet-ready”. Upp till 55 kommunikation torn kommer att rullas ut över Tasmanien med tredje kvartalet i år, med TasmaNet ute efter att ge tillgång till sitt torn, dess nätverk för backhaul, och dess ingenjörer för löpande underhåll och support av den sensoriska nätverk.

Nätverket förväntas möjliggöra användning av enheter, inklusive smarta mätare, temperaturmätare för vattenbruk, GPS spårare för jordbruk tillgångar, och development kit med gratis anslutning för de flesta skolor i landet.

ATF Tjänster trådlösa anordningar för övervakning av byggarbetsplatser är också att vara ansluten till Sigfox är LPWAN som en del av arbetssäkerhet företagets partnerskap med Thinxtra.

Senaste Australiska nyheter

Arbete som inte tar avstånd från Turnbull ‘ s war on matematik

Orsaken till Tunnelbanan är DET fortfarande oklart härdsmälta

Lagarna i Australien kommer trump matematikens lagar: Turnbull

Australien anser att det är “tekniskt möjligt” att knäcka end-to-end-kryptering

NSW regeringen investerar AU$35 i nya start nav i Sydney

0