Microsoft snijdt Windows 10 steun vroeg voor een aantal Pc ‘ s

0
55

0

Video: Hoe om te upgraden van een oude PC naar Windows-10 – gratis

Sommige Pc ‘ s die kregen een gratis upgrade naar Windows 10 minder dan twee jaar geleden zijn nu officieel uitgesloten van het ontvangen van toekomstige updates.

Als u een van de ongelukkige eigenaar van een van de eerste 2-in-1 Pc ‘ s, heeft aangekondigd in 2012 en verkocht in de loop van 2013 en 2014, uw PC in aanmerking voor de gratis Windows-10 upgrade medio 2015, en het kreeg ook de Zomer van 2016 Verjaardag Update (versie 1607) zonder compatibiliteitsproblemen.

Maar wanneer Windows Update probeert te installeren van de Maart 2017 Makers Update, versie 1703, mislukt de installatie met een dringend (en verwarrend) bericht dat luidt:

Windows 10 wordt niet langer ondersteund op deze PC

Het verwijderen van deze app nu, want het is niet compatibel met Windows 10.

Laat u niet misleiden door het bericht. Is er geen app te verwijderen. Dit probleem treedt op vanwege een fundamentele onverenigbaarheid tussen de hardware van de PC en de nieuwste versie van Windows 10.

Ik kreeg meerdere meldingen van dit probleem, die van invloed apparaten gebouwd rondom Intel ‘s Atom Clover Trail-serie Cpu’ s. Die chips verscheen voor het eerst in entry-level Windows 8-Pc ‘ s, in het bijzonder 2-in-1 apparaten, tussen de vier en vijf jaar geleden.

Ik was in staat om te bevestigen dat dit een harde blok bestaat met het installeren van de Makers Update van een HP Envy X2, die gebruik maakt van een Clover Trail CPU, de Atom Z2760. HP geleverd mij het apparaat in het begin van 2015 en ik heb het gebruikt in lab tests als een benchmark voor de low-spec Cpu ‘ s.

De compatibiliteit controleren dat een deel van het programma Setup van Windows gaf dit systeem een schone factuur van de gezondheid, maar na het downloaden van meer dan 3GB van het setup-bestanden voor de Makers Update, de upgrade is mislukt met het foutbericht weergegeven hierboven.

Er is geen gemakkelijke manier om te werken rond het blok. Tenzij en totdat de onderliggende verenigbaarheid probleem is opgelost, dit apparaat zit vast op een Windows-10, versie 1607.

En dat is een groot probleem voor de eigenaren van deze apparaten. In de “Windows-as-a-Service model, Microsoft onderhouds-beleid zegt, “Elke Windows-10 voorzien van een update zal worden onderhouden met de kwaliteit updates [beveiliging en betrouwbaarheid correcties] voor een periode van 18 maanden vanaf de datum van de release van de update.”

Als Microsoft stokken om het aangekondigde ondersteuning van de termijnen, elk apparaat met een Windows-10 versie 1607 zal stoppen met het ontvangen van updates in het begin van 2018. In sommige gevallen, deze uiterste datum worden slechts drie jaar na de apparaten in dienst zijn gesteld.

Een zoektocht van de website van Microsoft niet opdagen geen ondersteuning documenten verklaren dat dit ernstige probleem met de compatibiliteit. Ik heb bevestiging vinden van Acer, die gepubliceerd support opmerking: “Intel Clover Trail processor worden momenteel niet ondersteund in Windows 10 Makers Update.”

De volgende Intel Clover Trail processor zijn momenteel niet ondersteund op Windows-10 Makers Update:

* Atom Z2760

* Atom Z2520

* Atoom Z2560

* Atom Z2580

Microsoft werkt samen met ons te bieden compatibele stuurprogramma ‘ s aan te pakken dit probleem. Als u de Windows-10 makers update, pictogrammen en tekst kan niet worden weergegeven, of kunnen zien als een effen kleur blokken of staven. Als u al geïnstalleerd Makers Update en problemen ondervindt, kunt u gebruik maken van Windows 10 opties voor herstel van uw systeem te herstellen naar de vorige build.

Die opmerking wordt weerspiegeld in een reply in deze thread op de TechNet-Windows-10 Pro support forums. Die draad werd gemarkeerd als een officieel antwoord door de forum moderators, met inbegrip van een geïdentificeerd als “Microsoft voorwaardelijke personeel.”

Wanneer u een upgrade van een Clover Trail-gebaseerde PC naar de Makers Update Setup geeft de foutcode 0xC1900209, wat betekent dat het systeem niet voldoet aan de compatibiliteit scan om de update te installeren … Incompatibele software wordt het blokkeren van het upgrade proces.”

De hele affaire brengt herinneringen terug van een verwarrend aankondiging in de maanden voor de lancering van Windows 10.

In januari 2015, Windows-baas Terry Myerson kondigde de nieuwe “Windows-as-a-service plan met behulp van deze taal. Ik heb gewezen op het hoofd krabben addertje onder het gras, dat was opgenomen:

Dit is meer dan een one-time-upgrade: zodra een Windows-toestel wordt bijgewerkt naar Windows 10 gaan we verder om deze actueel te houden voor de ondersteunde levensduur van het apparaat – zonder extra kosten. [nadruk toegevoegd]

Het vreemde uitdrukking in de war veel mensen en lanceerde meer dan een paar samenzweringstheorieën. In juli 2015, twee weken voor de officiële Windows 10 startdatum, Microsoft streeft naar een 10-jaar support lifecycle voor Windows 10 en verduidelijkt de “ondersteunde levensduur van het apparaat” beleid met deze voetnoot. Ook hier heb ik gewezen op de relevante gedeelte:

** Updates zijn cumulatief van opzet zijn, elke update die gebouwd is op alle updates die eraan is voorafgegaan. Een apparaat nodig heeft voor het installeren van de laatste update te blijven ondersteund. Updates kunnen nieuwe functies, verbeteringen veiligheid en/of non-security), of een combinatie van beide. Niet alle functies in een update zal werken op alle apparaten. Een apparaat mag niet in staat zijn om updates te ontvangen als de hardware niet compatibel is, ontbreekt de huidige stuurprogramma ‘s, of anderszins buiten de Original Equipment Manufacturer (OEM”) – ondersteuning periode. Update beschikbaarheid kan variëren, bijvoorbeeld op land, regio, netwerk connectiviteit, gsm-operator (bijvoorbeeld voor mobiele apparaten), of de mogelijkheden van de hardware (met inbegrip van, bijvoorbeeld, vrije harde schijf ruimte). [nadruk toegevoegd]

Dit is het eerste voorbeeld van de hardware die in eerste instantie werd ondersteund door Windows 10, maar heeft sinds afoul van die regels.

Microsoft en haar OEM-partners een groot deel van deze entry-level Atom-processor voor de eerste golf van Windows 8-apparaten. Een Intel persbericht (PDF) van de introductie-evenement in September 2012 zijn gemarkeerd acht tabletten en hybriden van Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Samsung en ZTE.

De apparaten zelf, werden uitgesteld tot begin 2013 omwille van problemen met stuurprogramma ‘ s.

De HP Envy X2 was een relatieve sterren onder deze klasse van Pc ‘ s, met een real-world levensduur van de accu, gemeten in dagen, met een afneembare tablet die ten opzichte van positief in grootte en gewicht (maar niet app-ondersteuning) aan de huidige iPad-model. (Lees mijn eerste indrukken van het toestel in Maart 2013 post, “Pc’ s nieuwe trucjes leren, maar kan de tablet/notebook hybriden rescue Windows 8?” )

Windows 10 is no longer supported - error message

Enkele drie – en vier-jaar-oude Pc ‘ s niet installeren van de nieuwste Windows update 10

De Envy X2 gingen op de verkoop op een vanaf prijs van $700, maar de prijs werd gesneden door een $100 kort daarna. HP en haar distributeurs kunnen blijven bieden van het apparaat tot de vervanging kwam ongeveer twee jaar later, en koopjesjagers kon vind het nog steeds te koop in 2015.

Niemand weet precies hoeveel Clover Trail-gebaseerde apparaten werden verkocht, maar samen het totaal van alle fabrikanten was waarschijnlijk in de miljoenen. Vandaag de dag, de eigenaren van deze apparaten, die maakten gebruik van Microsoft ‘ s gratis aanbieding voor een upgrade voor Windows 10 worden geconfronteerd met een ruwe schok.

Het is mogelijk dat Microsoft en Intel levert een oplossing voor dit probleem. Dat is wat de Acer support opmerking impliceert, maar zonder de details van het onderliggende probleem en geen officieel woord van Microsoft, dat is zeker niet gegarandeerd. (Ik heb gevraagd Microsoft voor commentaar en zal deze post updaten als ik hoor van hen terug.)

En zijn er andere PC-architecturen die zijn waarschijnlijk te maken krijgen met dit probleem in het volgende jaar of twee? We weten het niet. Als Microsoft verhuist naar een Windows-10 upgrade cadans van twee keer per jaar, met functie-updates geleverd in Maart en September en een support lifecycle van 18 maanden, ter ondersteuning van beleid kan in theorie leiden tot nog een twee-jaar-oude apparaat om te eindigen op het Eiland van Verloren Cpu ‘ s.

De ironie in dit geval is dat Microsoft agressief duwde de gratis Windows-10 aanbieding voor een upgrade voor de bezitters van deze apparaten door het omhoog draaien van de druk dramatisch als de juli 2016 uiterste datum benaderd. Nu, minder dan een jaar later, deze apparaten worden afgesloten zonder voorafgaande kennisgeving.

De bottom line: Als uw PC is oorspronkelijk ontworpen voor Windows 8 of Windows 8.1 en de fabrikant niet officieel ondersteuning voor het Windows-10, u bent in gevaar.

Voor de korte termijn, ten minste, dit beleid mag niet van invloed zijn op Pc ‘s die zijn ontworpen voor Windows 10 of waarvoor de fabrikant uitdrukkelijk heeft geleverd ondersteuning voor Windows 10 in de vorm van stuurprogramma’ s en firmware updates. Maar dat zou kunnen veranderen in een paar jaar, misschien zonder het te merken.

0