Microsoft skærer Windows 10 støtte for tidligt for nogle Pc ‘ er

0
68

0

Video: Hvordan man kan opgradere en gammel PC til Windows 10 – gratis

Nogle Pc ‘ er, der fik en gratis opgradering til Windows 10 mindre end to år siden, er nu officielt blokeret fra at modtage fremtidige opdateringer.

Hvis du er en af de uheldige ejere af en af de første 2-i-1-Pc ‘ er, annonceret i 2012 og sælges i hele 2013 og 2014, og din PC blev berettiget til gratis Windows-10 opgradering i midten af 2015, og det har også modtaget Sommeren 2016 Jubilæum Opdatering (version 1607) uden nogen problemer med kompatibilitet.

Men når Windows Update forsøger at installere Marts 2017 Skabere Opdatering, version 1703, mislykkes installationen med en sej (og forvirrende) meddelelse, der lyder:

Windows-10 er ikke længere understøttet på denne PC

Fjern denne app nu, fordi det ikke er kompatibel med Windows 10.

Lad dig ikke narre af dette budskab. Der er ingen app, der skal fjernes. Dette problem opstår, fordi der er en grundlæggende uoverensstemmelse mellem PC hardware og den seneste version af Windows 10.

Jeg har modtaget flere rapporter om dette problem, som påvirker enheder er bygget op omkring Intels Atom Clover Trail-serie Cpu ‘ er. Disse chips dukkede første gang op i “entry-level” Windows 8 Pc ‘ er, især 2-i-1-enheder, mellem fire og fem år siden.

Jeg var i stand til at bekræfte, at denne hårde blok findes ved at forsøge at installere Skaberne Opdatering på en HP Envy X2, som bruger en Clover Trail CPU, Atom Z2760. HP sendt mig enhed i begyndelsen af 2015, og jeg har brugt det i lab tests som en benchmark for low-spec Cpu ‘ er.

Kompatibilitet ind, der er en del af Windows-Installationsprogrammet gav dette system en ren sundhedsattest, men efter at have downloadet mere end 3GB af installationsfilerne for Skaberne Opdatere, opgradere mislykkedes, med den fejlmeddelelse, der vises ovenfor.

Der er ingen nem vej til at arbejde rundt om blokken, enten. Medmindre og indtil det bagvedliggende problem er løst, er denne enhed er gået i stå på Windows-10, version 1607.

Og det er et stort problem for ejere af disse enheder. I “Windows as a Service” – model, Microsoft ‘ s servicering politik, der siger, “Hver Windows-10 opdatering til funktionen vil blive serviceret med kvalitet opdateringer [sikkerhed og pålidelighed rettelser] for 18 måneder fra datoen for den opdatering til funktionen til udgivelse.”

Hvis Microsoft sticks til sin annoncerede støtte frister, kan enhver enhed, der kører Windows version 10 1607 vil stoppe med at modtage opdateringer i begyndelsen af 2018. I nogle tilfælde, dette cutoff date vil kun være tre år, efter at disse enheder blev sat i drift.

En søgning på Microsoft ‘ s hjemmeside, ikke kan slå op nogen support dokumenter, der forklarer dette alvorlige problem. Jeg gjorde finde bekræftelse fra Acer, som blev udgivet i denne support bemærk: “Intel Clover Trail-processorer er i øjeblikket ikke understøttet i en Windows 10 Skabere Opdatering.”

Følgende Intel Clover Trail-processorer er i øjeblikket ikke understøttet på Windows-10 Skabere Opdatering:

* Atom Z2760

* Atom Z2520

* Atom Z2560

* Atom Z2580

Microsoft arbejder sammen med os for at hjælpe med at levere kompatible drivere for at løse denne uforenelighed. Hvis du installerer Windows 10 skabere opdatering, ikoner og tekst vises muligvis ikke på alle, eller kan vise sig som en solid farve blokke eller barer. Hvis du allerede har installeret Skabere Opdatering, og oplever problemer, kan du bruge Windows 10 gendannelse til at gendanne systemet til tidligere build.

Dette notat er gentaget i et svar i denne tråd på TechNet Windows 10 IT Pro support fora. Denne tråd er markeret som et officielt svar i forum-moderatorer, herunder en, der er identificeret som “Microsoft betingede personale.”

Når du forsøger at opgradere en Clover Trail-baseret PC til Skaberne Opdatering, Opsætning returnerer fejlkode 0xC1900209, hvilket betyder, at “systemet ikke passerer kompatibilitet scan for at installere opdateringen … Inkompatibel software blokerer for opgraderingen.”

Hele affæren bringer minder om en forvirrende meddelelse i de måneder før lanceringen af Windows 10.

I januar 2015, Windows-chef Terry Myerson annonceret det nye “Windows as a service” – plan, der bruger dette sprog. Jeg har fremhævet de hoved-skrabe forbehold, som var inkluderet i prisen:

Dette er mere end en engangs-opgradering: når en Windows-enhed, der er opgraderet til Windows 10, vil vi fortsætte med at holde det nuværende for de understøttede levetid af enheden – uden ekstra beregning. [egen fremhævelse]

Det ulige sætning forvirrede en masse mennesker, og der blev indledt for mere end et par konspirationsteorier. I juli 2015, to uger før den officielle Windows-10 dato for lanceringen, Microsoft forpligtet til at en 10-årig supportlivscyklussen for Windows 10 og afklaret “understøttet levetid device” politik, med denne fodnote. Også her, jeg har fremhævet den relevante del:

** Opdateringer er kumulative, med hver opdatering, der er bygget efter alle de opdateringer, der gik forud for det. En enhed skal bruge til at installere den nyeste opdatering til fortsat understøttes. Softwareopdateringer kan indeholde nye funktioner, rettelser (sikkerhed og/eller ikke-sikkerhedsrelateret), eller en kombination af begge. Ikke alle funktioner i en opdatering, der virker på alle enheder. En enhed kan ikke være i stand til at modtage opdateringer, hvis enhedens hardware er kompatibel, mangler aktuelle drivere, eller på anden måde uden for den Producent af Originalt Udstyr (“OEM”) støtte perioden. Opdatering tilgængelighed kan variere, for eksempel ved land, en region, netværksforbindelse, mobil operatør (fx, for cellulær-kompatible enheder) eller hardware kapaciteter (herunder, fx, ledig plads). [egen fremhævelse]

Dette er det første eksempel på hardware, der oprindeligt blev understøttet af Windows-10, men har siden kørt på kant af reglerne.

Microsoft og microsofts OEM-partnere, lavet en stor del af dette indlæg-niveau Atom-processor til den første bølge af Windows 8-enheder. En Intel pressemeddelelse (PDF) fra lanceringen i September 2012, der er fremhævet otte tabletter og hybrider fra Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Samsung og ZTE.

Enhederne selv blev forsinket, indtil begyndelsen af 2013 på grund af problemer med drivere.

HP Envy X2 var en relativ stjernede blandt denne gruppe af Pc ‘ er, med en real-verden batteriets levetid målt i dage, med en aftagelig tablet, der i forhold positivt i størrelse og vægt (men ikke app support) til den nuværende iPad model. (Du kan læse mit første indtryk af enhed i Marts 2013-indlæg, “Pc’ er til at lære nye tricks, men kan tablet/notebook hybrider redde Windows 8?” )

Windows 10 is no longer supported - error message

Nogle tre – og fire-år-gamle Pc ‘ er er i stand til at installere den nyeste Windows-10 opdatering

Den Envy X2 gik på salg med en startpris på $700, men prisen blev skåret af $100 kort tid derefter. HP og dets distributører fortsat med at tilbyde enheden, indtil sin udskiftning ankom to år senere, og lejlighedskøb jægere stadig kan finde det til salg i 2015.

Ingen ved præcis, hvor mange Clover Trail-baserede enheder blev solgt, men samlet set i alt fra alle producenter blev sandsynligvis op i millioner. I dag, ejere af disse enheder, som drog fordel af Microsofts tilbyder gratis opgradering til Windows 10 står over for en uhøflig chok.

Det er muligt, at Microsoft og Intel vil levere en rettelse til dette spørgsmål. Det er, hvad Acer support bemærk indebærer, men med ingen oplysninger om det underliggende problem og ingen officielle ord fra Microsoft, det er helt sikkert ikke garanteres. (Jeg har spurgt Microsoft for en kommentar, og vil opdatere denne post, når jeg hører fra dem.)

Og er der andre PC-arkitekturer, der er tilbøjelige til at blive udsat for dette problem i det næste år eller to? Vi ved det ikke. Som Microsoft flytter til en Windows-10 opgradere kadence af to gange om året, med feature opdateringer leveret i Marts og September, og en understøttelse af levetid på 18 måneder, som understøtter politikken kan i teorien føre til endnu en to-årig enhed til at ende op på Øen Tabt Cpu ‘ er.

Det ironiske i denne sag er, at Microsoft aggressivt pressede den gratis Windows-10 opgradere tilbud til ejere af disse enheder, at skrue op for presset dramatisk, da juli 2016 cutoff date nærmede sig. Nu, mindre end et år senere, er disse enheder bliver afskåret uden varsel.

Den nederste linje: Hvis din PC var oprindeligt designet til Windows 8 eller Windows 8.1 og fabrikanten ikke officielt at støtte det for Windows 10, du er i risiko.

For kort sigt, i det mindste, at denne politik burde ikke påvirke Pc ‘ er, der var designet til Windows-10, eller som producenten udtrykkeligt har leveret support til Windows-10 i form af drivere og firmware-opdateringer. Men det kan ændre i et par år, måske uden varsel.

0