Australien är nu King Idiot på internet

0
29

0

malcolm-turnbull-prime-minister-austrlia-george-brandis-small.png

Australiens Premiärminister Malcolm Turnbull och Attorney-General George Brandis med att Agera AFP-Kommissionär Michael Phelan på AFP Digital Kriminalteknik Lab i Sydney

Bild: Asha McLean/ZDNet

För en västerländsk demokrati, Australien, har verkligen slog över sin egen vikt när det gäller att försöka att genomföra helt dumma idéer.

Mitt i en obligatorisk internet filter debatt i 2012, Australien var placerade på Fiender av Internet-titta på listan, och välförtjänt så.

Och i förra veckan, Premiärminister i Australien Malcolm Turnbull berättade ZDNet att de lagar som produceras i Canberra kan trump matematikens lagar.

“Lagen i Australien råder i Australien, jag kan försäkra dig om att,” sade han på fredagen. “Matematikens lagar är mycket lovvärt, men den enda lag som gäller i Australien är det lag i Australien.”

Australien har gjort igång för Fem Ögon nationer — Förenta Staterna, storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland — på temat kryptering och de problem det innebär för brottsbekämpning.

I hjärtat av Australien ‘ s push är tanken att det måste vara en online motsvarande laga telefonen tryck till på, och användningen av end-to-end-krypterade meddelanden system gör det svårt för brottsbekämpning. Det är inte ett orimligt argument att det finns ett litet antal människor som behöver övervakas av polis, det har alltid varit så, men landets ledare har varit helt vaga och försiktiga i detalj vad det är som de vill ha, och hur myndigheterna gå om det.

Ta ett utdrag från en intervju med Turnbull den 5 juli.

Precis som rättsstatsprincipen respekteras i den analoga världen så det måste råda i den digitala världen och precis som vi kan med en lämplig rättslig myndighet, med ett domstolsbeslut, med en arresteringsorder att få tillgång till kommunikation eller konfidentiellt material som kan vara bosatta i någon eller säker i sitt arkivskåp någonstans, så att tillträde ska kunna tas till information, till meddelanden som för närvarande är krypterad.

Vi har möjlighet att begära ett föreläggande av detta slag med avseende på krypterad kommunikation men naturligtvis är det inte hjälpa dig om att du inte kan få meddelanden krypterade.

Så jag talar inte om bakdörrar eller något som är annorlunda från den mycket enkel juridisk process som vi har just nu.

I dagarna sedan, vaghet har fortsatt, med Turnbull och uppge följande i ett tal i London:

Nu kryptering är mycket viktigt att skydda vår säkerhet på nätet, men bara som en låst bankvalv eller ett arkivskåp kan inte motstå en Domstol för att producera ett dokument, varför ska ägare av krypterade meddelanden plattformar som WhatsApp, Telegram, eller Signal för att kunna fastställa end to end-kryptering på ett sådant sätt att ingen, inte ägarna och inte domstolarna har förmåga att ta reda på vad som skall förmedlas.

Snarare är det att säga till Silicon Valley och dess emulatorer — bollen är på din planhalva. Du har skapat messaging program som är krypterade början till slut, de används av terrorister och brottslingar använder för att dölja sina mordiska planer.

Detta kommer att vara ett svårt samtal på många ställen, och i synnerhet i USA, där det finns en stark anti regeringen frihetliga traditionen på både vänster och höger.

Men här är den nedersta raden — är det bästa försvaret mot terrorister’ planer är god intelligens. Vi har under de senaste åren i Australien stört tolv större terrorister tomter, inklusive flera som skulle ha resulterat i stor massa skadade attacker. Hur många fler kan vi störa om varje meddelande, varje conspirator, är krypterad början till slut och får inte vara läs-trots alla lagliga rätt, ja skyldighet, att göra så?

Så dessa är några av de utmaningar som vi balansera frihet och säkerhet, att säkerställa att vi har den trygghet som gör det möjligt för våra friheter.

Av den tid fredag morgon anlände, Australien ‘ s Attorney-General George Brandis-som inte är kända för sina tekniska skickligheten, särskilt efter en Walkley prisbelönta intervju där han kämpade för att förklara vad metadata var — sade att han har blivit informerad av UK Government Communications Headquarters intelligence agency att det var möjligt att bryta sig in i krypterade meddelanden, och att göra det i realtid.

Sammantaget förefaller det Australiska regeringen föreslår någon av följande: Att leverantörer av krypterade meddelanden tjänster skapa en bakdörr för sig att låta dekryptering att uppstå när polisen eller spioner kräva det, eller tjänsteleverantörer tvingas man-in-the-middle sina egna protokoll, som för handen beslutsfattare, de har blivit varnade att de kommer att behöva samarbeta med polis och kan medföra att behöva trycka äventyras operativsystem eller messaging program på misstänkta, eller informera regeringen när de är anmälda, av en 0-day-bugg, och ge regeringen tid att äventyra deras mål; eller alla av ovanstående.

Den centrala frågan är att alla dessa system koka ner till att sätta en ande tillbaka i flaskan, och att blanda analogier, att inte bara har den krypterade meddelanden häst skenade, men det är tre hagar över och aldrig kommer tillbaka till stallet.

Australien har bestämt att det är den jurisdiktion som kommer att hoppa in i ett juridiskt gungfly med båda fötterna, och det är en modig kallar för en nation som är ingenstans nära att bli kallad en supermakt och har lite inflytande på i huvudsak USA-baserade företag som man önskar för att få till hälen.

Om Apple var villig att stå upp till den AMERIKANSKA justitiedepartementet och FBI 2016, vad gör hjärnan förtroende i Canberra tror att det har inte bara tecknat upp till åratal av rättsliga gräl?

Australien är en avrundning fel på Apples bokslut, och om Cupertino ville göra ett exempel av landet, det kan dra upp stubbar och kraft Australier att importera sina produkter själva-och förmodligen öka sin marknadsandel i processen.

Var rollerna omvända och det var Usa driver på för den suddiga förändringar Australien är efter, kanske något som skulle göras för att tillgodose de behov av lagstiftare.

Den australiska kulturen har ett särskilt hemskt “att älska det eller lämna det” säger, och i fall av Canberra försöker diktera för multinationella företag hur deras produkter ska fungera och vilka funktioner de har, eller kräver en ny äventyras uppdatera systemet, “leave it” – alternativet kan alltid användas.

Det skulle inte vara mindre än vi förtjänar för att möjliggöra för våra ledare att åtala löjliga påståenden i det förflutna, och att låta dem komma undan med det.

Staten metadata behålla systemet är ett bra exempel på detta, där det så småningom bosatte sig att tillgången skulle vara reducerad till 21 myndigheter, men den avdelning som är ansvarig för att övervaka systemet var att ge råd till byråer som inte har tillgång till att använda andra medel för att få uppgifter om de kunde.

I den senaste tidens debatt kring insamling av GST av online-leverantörer som eBay och Alibaba, Australian Taxation Office sa att det var lämnar möjligheten att blockera auktion webbplatser som inte samla skatter på bordet, samtidigt som eBay sa att det kan hindra Australier först.

Australiska ledarskap är fångad mellan de höga målen för en AU$1,1 miljarder innovation agenda och potentiellt nya space agency, och alltid lyckats ha en reflexmässig och Luddite reaktion på något nytt online.

I en värld där Canberra är framgångsrik och vinner varje argument som den gör, kommer vår Statsminister att vara glad när Moskva eller Peking har sina egna teckningsoptioner krävande Apple och Google använder sina Australiska-inspirerade processer för att angripa en enhet?

Vid den aktuella tiden, kan det vara bäst om vi skickades till vårt rum med ingen middag att tänka på vad vi gjorde och har för avsikt att göra. För om Australien är framgångsrik, kommer internet vara en mindre säker plats för alla, inte bara de “onda” regeringen vill spåra.

Vänligen ignorera oss, förhoppningsvis är det en fas som vi kommer att växa ur.

ZDNet är måndag Morgon Öppnaren

Måndag Morgon Flasköppnare är våra öppna salvo för veckan i-tech. Eftersom vi kör en global webbplats, detta redaktion publicerar på måndag kl 8:00 CET i Sydney, Australien, som är 6:00 pm Eastern Time på söndag i USA. Den är skriven av en medlem av ZDNet globala redaktionen, som består av våra leda redaktörer över hela Asien, Australien, Europa och USA.

Tidigare på måndag Morgon Flasköppnare:

Hur att välja den bästa tech säljare: 3 tipsLenovo att satsa på smart office: Här är varför det gör senseWindows försöker fly PC, againGovernments att förklara krig mot matematik och dum criminals3 saker du behöver känna till om it-säkerheten i ett sakernas internet och mobila worldGovernments står redo att reglera en cyberscape de inte understandRansomware och ålder insecurityOmnichannel krossat i mindre än 5 minutes3 saker att veta om molnet v. data center decisionA VPN kommer inte att rädda dig från statlig övervakning

0