Core Linux-Vragen en Antwoorden Voor Beginners

0
24

Linux, GNU/Linux, is gegroeid in populariteit gegroeid in de loop van de afgelopen tien jaar of zo, en met de opkomst van gebruikers overstappen van Windows; er zijn een heleboel vragen die worden gesteld.

Dit artikel is gewoon een aantal van deze vragen en de antwoorden met hen verbonden.

Voel u vrij om vragen te stellen over Linux dat je nieuwsgierig bent over het in het commentaar hieronder.

Is Linux Gratis Te Gebruiken?

LinuxMint Default Desktop XFCE

In het kort – Meestal. De overgrote meerderheid van de uitkeringen thuis gewend zijn gratis te gebruiken. Het is niet echt tot je begint te krijgen in de server-omgevingen die u KUNT uitvoeren in distributies die dient te betalen, maar alleen als u ze wilt gebruiken. Een van de mooie dingen aan de GNU/Linux wereld, is dat je tal van mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is RedHat Enterprise Linux, dat is een systeem dat u moet betalen.

In het alternatief, er is CentOS is een community distributie gebaseerd op RHEL. CentOS niet voor de commerciële ondersteuning van RHEL en de meeste updates worden verzonden naar RHEL eerst opgehaald in CentOS, maar voor alle doeleinden je zou kunnen zeggen dat CentOS = RHEL voor het grootste deel. Een ander voorbeeld zou zijn SUSE, dat is een ander betaald distributie populair voor servers, en OpenSUSE, een gratis community versie van SUSE.

Wat is het verschil tussen Linux en UNIX?

Ik kon het erg diep met deze vraag, maar omwille van dit artikel wordt voor beginners zal ik proberen om dit te vereenvoudigen, zij het ten koste van detail.

Linux is een kloon van UNIX, maar ze delen geen eigenlijke code. UNIX is een commercieel systeem, en is auteursrechtelijk beschermd. Linux op de andere hand is vrij voor iedereen te gebruiken, te wijzigen, te hacken, tweak, enz. Ze hebben veel overeenkomsten, zoals de Bureaublad Omgevingen, Een Init systeem (voor degenen die niet overschakelt naar systemD in Linux), POSIX-interface, en meer. Maar nogmaals, Linux is not UNIX, het is gewoon een kloon.

Wat is het verschil tussen Windows en Linux?

Het belangrijkste verschil is dat Linux is open source. IEMAND (Zoals jij!) kan het downloaden van de source code, en doen wat je wilt. Windows is gesloten bron en eigendomsmatige, u zult niet knoeien met de bron code op elk moment snel, legaal (lekken gebeuren…net een paar dagen geleden!)

Een ander belangrijk verschil is dat er VEEL verschillende distributies van Linux, en elk heeft verschillende functies, en de gemeenschap wordt steeds meer toevoegen. Windows, je krijgt wat ze het schip. Ja, er zijn programma ‘ s van derden die dingen kunnen veranderen, maar je niet overal hebben in de buurt van de dezelfde flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden als je met Linux.

Linux is ook veel veiliger dan Windows. Er zijn vele redenen waarom, en dat is een artikel op zich, maar het volstaat te zeggen dat er een reden dat mensen zoals Edward Snowden gewoon om te gooien met een naam die er zijn, geen gebruik maken van Windows.

Wat is de relatie tussen GNU en Linux?

Linux is eigenlijk niet wat veel beginners hebben de neiging te denken dat het is. Linux is niet wat je ziet, wat u op, of wat je echt interactie met de meeste van de tijd. Linux is niet het besturingssysteem; Linux is de kernel. GNU is eigenlijk het besturingssysteem.

Het GNU besturingssysteem was oorspronkelijk niet ontworpen om te worden gebruikt met Linux, maar het is een eigen kernel met de naam GNU Hurd. Echter, zodra de Linux-schepper Linus Torvalds Linux uitgebracht in de wereld, het werd vaak aangenomen door GNU-gebruikers, en werd de standaard voor gebruik met de GNU OS. Tegenwoordig 99% van de “Linux” – systemen die je ooit zal raken, zijn eigenlijk meer als GNU/Linux systemen. Dit is de reden waarom sommige mensen ervoor kiezen om te bellen het BESTURINGSSYSTEEM GNU/Linux in plaats van gewoon Linux, omdat dat eigenlijk zou onjuist zijn wanneer u verwijst naar het Besturingssysteem. Echter, voor de eenvoud sake, velen nog steeds gewoon bellen met de hele#! “Linux”.

Wat is een Linux-distributie?

Omdat beide GNU en Linux zijn gratis, veel gemeenschappen, bedrijven en individuen, hebben ervoor gekozen om het ontwerp van hun eigen GNU/Linux operating systemen. Sommige maken gebruik van verschillende package managers, sommige maken gebruik van verschillende desktop-omgevingen, sommige zijn ontworpen om een minimalistische, sommige zijn ontworpen voor specifieke doeleinden. Een distributie of distributie voor kort, het is de term die gebruikt wordt bij het beschrijven van één van deze verschillende besturingssystemen. In plaats van te zeggen “ik gebruik maken van een gemeenschap versie van het GNU/Linux Besturingssysteem met de naam Linux Mint, die is gebaseerd op een andere versie van GNU/Linux gemaakt door het bedrijf Canonical; ‘Ubuntu’.” We kunnen gewoon zeggen, “ik gebruik van een distributie genoemd Linux Mint, die is gebaseerd off van andere distro ‘Ubuntu’.”

Wat zijn de meest populaire Linux-distributies?

 • Ubuntu

 • Linux Mint

 • OpenSUSE

 • Manjaro

 • Arch Linux

 • Deepin

 • Mageia

 • Debian

 • Antergos

 • Fedora

 • Elementaire

 • PCLinuxOS

 • CentOS

 • Gentoo

Wat varianten/edities van Linux Mint zijn er?

Linux Mint groeit uit tot één van de meest populaire distributies van GNU/Linux die er zijn, en omdat dat er meerdere ‘smaken’ van het systeem, om te kalmeren mensen van verschillende smaken.

Op het moment van schrijven van dit artikel, de huidige varianten zijn:

 • Linux Mint 18.2 “Sonya” Xfce

 • Linux Mint 18.2 “Sonya” KDE

 • Linux Mint 18.2 “Sonya” Kaneel

 • Linux Mint 18.2 “Sonya” MATE

 • Linux Mint Debian Edition 2 “Betsy”, die is gebaseerd op Debian, in plaats van Ubuntu.

Wat varianten/edities van Ubuntu zijn er?

Ubuntu was en nog steeds in veel opzichten is de regerend kampioen van de GNU/Linux userbase. Net als met Linux Mint, er zijn tal van varianten van het te sussen meerdere verschillende drukte.

 • Kubuntu — Ubuntu met de KDE Desktop Omgeving

 • Lubuntu — Ubuntu met de LXDE Desktop-Omgeving

 • Mythbuntu — Gebruikt voor het maken van uw eigen home theater met MythTV

 • Ubuntu Budgie — Ubuntu met de Budgie DE

 • Ubuntu GNOME — Ubuntu met de GNOME Bureaublad Omgeving

 • Ubuntu Kylin — Ubuntu speciaal gemaakt voor gebruikers in China

 • Ubuntu MATE — Ubuntu met de MATE Desktop Omgeving

 • Ubuntu Studio Ontworpen voor het Bewerken en Multimedia, vaak gebruikt voor audio/video productie omgevingen.

 • Xubuntu — Ubuntu met de XFCE Desktop Omgeving

Waar haal je Linux support?

De beste plaatsen om ondersteuning te krijgen, zijn de website forums voor uw specifieke verdeling, maar ook de FreeNode ((https://freenode.net/)) IRC-Netwerk. Er zijn kanalen voor bijna elke Distro, en de gemeenschap is bijna altijd bereid om te helpen!

Wat zijn de beste websites/kanalen te leren Linux?

Ghacks.net is een geweldige bron voor Linux informatie! (Shameless plug)

Andere grote plaatsen zijn:

 • http://www.Linux.com

 • http://linuxcommand.org/

 • https://www.linux.org/

 • En natuurlijk het kanaal #Linux op Freenode is een geweldige bron, evenals uw distro specifieke kanaal!

Laatste Woorden

Hopelijk zal dit helpen de nieuw aangekomen Windows vluchtelingen, toekomstige Linux Neckbeards van de Macht, en de nieuwsgierige console junkies, een beetje meer over de basis dingen. De wereld van GNU/Linux is groot, diep, ingewikkelde en ronduit mindblowing als u onderdompelen diep genoeg in; maar gelukkig, je echt niet moet tegenwoordig, met hoe geweldig en gebruiksvriendelijk geworden.

Hoe is het met u? Hoe ben je begonnen in de wereld van GNU/Linux? Vertel uw verhaal in de comments!