YouTube kondigt vier nieuwe stappen die wij nemen om de bestrijding van extremistische inhoud

0
22

In de afgelopen maanden, sociale media platformen zijn onder druk om meer te doen als het gaat om het hosten van inhoud die aanzet tot gewelddadig extremisme en terroristische propaganda. In een opiniestuk dat vandaag is gepubliceerd in de Financial Times, YouTube is een beeld geschetst van vier nieuwe stappen die wij nemen om de confrontatie met extremistische activiteit op het platform.

In het opiniestuk, Kent Walker, senior vice-president en general counsel van Google, schrijft dat YouTube heeft in samenwerking met diverse overheden en agentschappen van de wetshandhaving te identificeren en te verwijderen van de inhoud, en heeft geïnvesteerd in systemen die helpen bij die taak. Ondanks deze inspanningen, erkende hij dat er meer gedaan moest worden om in de industrie, en snel.

Geautomatiseerde systemen, extra flaggers, en meer

De eerste van de vier stappen is het uitbreiden van het gebruik van hun geautomatiseerde systemen beter te kunnen identificeren terreur-gerelateerde video ‘ s, met behulp van machine learning “oefenen de nieuwe ‘inhoudsclassificaties’ om ons te helpen meer snel te identificeren en te verwijderen dergelijke inhoud.”

Het bedrijf is ook de uitbreiding van de pool van Vertrouwde Flagger gebruikers, een groep van deskundigen met speciale privileges om te beoordelen voor het gemarkeerde inhoud die in strijd is met de site van de communautaire richtsnoeren. Walker merkt dat het bedrijf is bijna een verdubbeling van de omvang van het programma “door het toevoegen van 50 expert Ngo’ s tot de 63 organisaties die reeds deel uitmaken van het programma,” die zal Google met extra subsidie geld. De uitgebreide inspanning zal het bedrijf toelaten om te tekenen op speciale groepen om specifieke types van video ‘ s, zoals zelfverwonding en terrorisme.