Steven Furst roll på Babylon 5 var ett enastående exempel på en sci-fi sidekick

0
31

Science fiction-tv-är fylld med fan-favorit tecken, men bakom varje bly hjälte är deras assistent. De är ofta närvarande i bakgrunden, brukar aldrig få en första namn, och vilken roll kan driva sina portrayer i mindre fame på comic con kändis krets, långt efter att showen är slut. Stephen Furst s Vir Cotto var en sådan karaktär i science fiction visa Babylon 5, men under loppet av historien, blev han så mycket mer än så: ett exempel där även bakgrunden tecken har en otrolig betydelse för större bild.

Furst gick bort tidigare i veckan på grund av komplikationer i samband med diabetes, enligt hans Facebook-sida. Han hade en lång agerar cv, som förekommer i filmer så som Animal House, och visar som St på andra Håll, men han kommer att hyllas som Vir Cotto i J. Michael Straczynski är Babylon 5, där han spelade den diminutiva och klumpiga assistent till stationen Centauri ambassadör, Londo Mollari.

Babylon 5 sprang från 1994-1997, och berättade historien om en interstellära rymden station, en neutral mark för galaxy s olika främmande arter för att komma fredligt tillsammans efter ett stort krig. Utställningen skildrar uppkomsten av en annan interstellära krig, med en nyanserad skildring av politik och diplomati djupt i rymden. Furst gick senare vidare till att regissera en handfull avsnitt av Babylon 5 och dess uppföljare visa, Korståg, liksom flera filmer.

Vir börjar som en ödmjuk och fumlig karaktär, men inte bo på det sättet

Vir kan ha startat som en ödmjuk och fumlig karaktär, men under loppet av de visa, att ändras. I många visar dessa tecken förblir statisk: rolig och vördnad till sina överordnade. Medan han i stort sett ligger kvar på L: s sida hela showen, han blir en moralisk figur i centrum av en komplicerad historia. Vir blev ett sällsynt exempel på en bakgrund karaktär som växer i betydelse under historien, vars till synes naiva moraliska kvaliteter bli den mest viktig guide för karaktärerna runt honom. Han som i huvudsak blir en stand-in för L: s conscious, ropade hans mentor katastrofala beslut, att stå upp mot starka siffror, och ger ofta rätt och rättvist val under tider av moralisk tvetydighet. Så att han blir en oumbärlig och heroiska karaktär i showen, som aktivt påverkar utfallet av historien.