Sex medlemmar av Ordförande Trump ‘ s rådgivande nämnd för HIV/AIDS har avgått

  0
  17

  Presidentens Advisory Council on HIV/AIDS (PACHA) är ett organ som ansvarar för att ge rekommendationer och information till ordförande, samt övervaka landets strategi för att bekämpa sjukdomen. På fredag, sex medlemmar av rådet avgick, skriver i en debattartikel som publicerades i Aftonbladet att de inte längre kan vara effektiv under en “president som helt enkelt inte bryr sig.”

  Brevet var skrivet av Scott Schoettes, som fick sällskap av fem andra medlemmar: Lucy Bradley-Springer, Gina Brun, Ulysses Burley III, Michelle Ogle, och Grissel Granados. I brevet förklarar han Ordförande Donald Trump ‘s administration har inte vidtagit åtgärder för att formulera en strategi för att bekämpa sjukdom”, och—mest om—driver lagstiftning som kommer att skada människor som lever med HIV och stoppa eller vända viktiga vinster som gjorts i kampen mot denna sjukdom.”

  PACHA bildades under dåvarande President Clinton 1995 för att ge rekommendationer för den pågående AIDS-epidemin, som följde på President Ronald Reagan 1987 President ‘ s Commission on HIV-Epidemin och 1988 s Nationella Kommissionen för AIDS. Under President Barack Obama, rådet hjälpte administration hantverk en ny nationell strategi för att minska infektioner, öka tillgången till omsorg, minska ojämlikhet i hälsa, och samordna ett nationellt svar.

  Schoettes noteras att även om kommissionen träffade Utrikesminister Hillary Clinton och Senator Bernie Sanders under primärvalen, det hade inte möjlighet att träffa då-kandidat Trump. Han uppgav också att webbplatsen för Office of National AIDS-policy var en av många tas ner när Trump tog kontor (det har ännu inte ersättas), medan presidenten har också ännu för att nämna ett huvud till White House Office of National AIDS-Policy, som bildades 2010 som en del av President Barack Obamas Medan Huset Inhemska Politiska Rådet.