Regeringar att förklara krig mot matematik och dumma brottslingar

0
30
whatsapp-encryption.png

Det är för sent för en förnuftig person att tänka spridning av end-to-end-kryptering kan stoppas, och ändå tycks det en samling av Västerländska regeringar är fast beslutna att se hur mycket blod de kan få från just denna sten.

För alla som är intresserade av att skydda sin kommunikation, en snabb Google-sökning kommer att visa ett urval av säkra och anonyma tjänster som är tillgängliga för användning, och en uppsjö av biblioteken om du ville skapa din egen ansökan. Oavsett vilka framsteg regeringarna gör från denna punkt, är den kod som redan finns och kommer att fortsätta att användas och byggas på.

Men här är vi med politiker i storbritannien och Australien leder ut att slå ner på internet. Vissa dagar, det verkar bakdörrar främjas, andra gånger, dessa påståenden är urvattnad.

Rub kommer från vetskapen om att alla de framsteg som görs för att kunna upprätthålla en hårdare tag kommer att påverka den laglydiga majoriteten av befolkningen i form av svagare kryptering, vägbulor, och större krav. De enda personer som sannolikt kommer att fångas upp av de förändringar som är de för dumma för att veta om dem, i vilket fall man skulle förvänta sig att bli fångad av befintliga åtgärder.

Ändå, politiker kommer att driva på för att se ut som om de gör något, och den relativt förordning-gratis internet är ett lätt mål.

Grundbulten i ett framtida scenario är inte någon av de regeringar som för närvarande talar om kryptering-det är Förenta Staterna.

Medan icke-AMERIKANSKA regeringar kan sparka och skrika allt de tycker om företag på internet gå deras näsor, som de flesta jättar internet är baserad i USA, utländska regeringar hålls på armlängds avstånd.

Med tanke på den nuvarande ockupanter av Vita Huset och Kongressen, det är inte alltför svårt att föreställa sig en situation där Theresa Kanske skulle kunna säga att varje regering som vägrar att hjälpa till STORBRITANNIEN i dess strävan att få datakommunikation är “soft on terror”, och innan USA: s president ska kunna slutföra en tweet storm, Usa: s regering skulle vara lutande på Silicon Valley i samma utsträckning.

Matematikens lagar, och uppmana att undvika år av rättsliga utmaningar, kommer sannolikt att se strävan att helt byst kryptering skjutas åt sidan, till förmån för något annat.

Förra veckan, Tyskland framme på scenen med en plan för att få meddelanden som skickas till en butik innan de är krypterade — som Apple skulle sannolikt välkomna på ett liknande sätt till FBI: s krav för att dekryptera en iPhone.

Även om regeringar kan göra tech-jättar lägga till dessa funktioner, det är bara en del av en aldrig sinande spelet whack-a-mole, som någon missdådare värda sitt salt inte använder en plattform eller ett operativsystem som kan äventyra dem.

Vid den aktuella tiden, är det möjligt för myndigheterna att få en uppfattning av vad de människor de vill övervaka sociala medier är upp till — men bör de förändringar de vill verkställas, de mål som kommer att dra i en värld av rätt kryptering där myndigheterna inte kan se dem.

BBC nyligen framhölls att även extremister kan börja med material på nätet, det är inflytande och möte med människor i den verkliga världen som flyttar en person i full extremistiska läge.

På den andra sidan av debatten, sen aktör i-kryptering gungfly är Europaparlamentet, som kan inbegripa medborgare skydd från regeringarna ser till att försvaga kryptering, men förslaget är ett förslag [PDF] och har en lång väg att gå innan det är lagstiftat.

Medan politikerna har varit springer runt som huvudlösa kycklingar när man diskuterar kryptering, de som interagerar med företag på internet har blivit mer medveten.

Australiska Särskild Rådgivare till Premiärminister för It-säkerhet Alastair MacGibbon sade nyligen att underrättelsetjänster är mer benägna att ha metadata i stället för att gå för en kryptering bakdörr.

Bekvämt, Australien redan innebär en warrantless metadata retention system som kräver att operatörer och leverantörer av e-posttjänster lagra två år till ett värde av kunders uppgifter samtal, information om plats, IP-adresser, faktureringsinformation och andra uppgifter för myndigheterna att få tillgång till.

De lagar inte begära samma sak av over-the-top leverantörer — såsom Facebook, WhatsApp, Google, Apple och Twitter-men det är inte svårt att föreställa sig en situation där Usa är pressad att tillåta gillar Australien och storbritannien för att dammsuga upp data på lokala användare, eller ge nära-instant-svar till enskilda metadata förfrågningar från Västerländska regeringar.

Även om det för närvarande gissa vilket sätt den Västerländska regeringar flytta på kryptering, så mycket är sant: hjärnorna de utger sig för att vara efter kommer inte att vara där, och har inte varit det under en tid tack vare befintliga end-to-end-kryptering.

ZDNet är måndag Morgon Öppnaren

Måndag Morgon Flasköppnare är våra öppna salvo för veckan i-tech. Eftersom vi kör en global webbplats, detta redaktion publicerar på måndag kl 8:00 CET i Sydney, Australien, som är 6:00 pm Eastern Time på söndag i USA. Den är skriven av en medlem av ZDNet globala redaktionen, som består av våra leda redaktörer över hela Asien, Australien, Europa och USA.

Tidigare på måndag Morgon Flasköppnare:

3 saker du behöver känna till om it-säkerheten i ett sakernas internet och mobila världen WWDC 2017: Apple ‘ s att-göra-lista måste innehålla en dos av AI-Regeringarna står redo att reglera en cyberscape de inte förstår Ransomware och ålder av osäkerhet Omnichannel krossat på mindre än 5 minuter 3 saker att veta om molnet v. data center beslut i ETT VPN-nätverk kommer inte att rädda dig från statlig övervakning död smartphone är närmare än du tror. Här är vad som kommer härnäst Vad gör Datorer, Samsung Galaxy 8 och Toyotas koncept fordonet har gemensamt? Anmärkningsvärt design Konvergens avkastning som före detta spelare ur