Het zweedse Museum van Storingen is een eerbetoon aan de producten die geflopt

0
26

Iedereen herinnert de marketing catastrofe was Bic voor Haar? Of wat te denken van de Ford Edsel, die verloren zo veel geld dat de naam “Edsel” werd synoniem met mislukking? Deze zijn onder de edelstenen aanbevolen in Zweden onlangs geopende Museum van Storingen, een heiligdom voor de mensheid de meest spectaculaire product flops.

Samengesteld door de 43-jarige klinisch psycholoog Samuel West, het museum zit in de zweedse stad Helsingborg waar het toont 51 producten die bedoeld waren om te innoveren, maar slaagde hier niet in.

Hoewel het gemakkelijk te kakelen op verschrikkelijke producten zoals de $200 TwitterPeek (een apparaat dat kan alleen toegang tot Twitter), ten Westen van het voornemen van het museum is puur altruïstisch. “We weten dat 80 tot 90 procent van de innovatie-projecten, zijn ze niet en je bent nooit meer over te lezen,” zegt hij, “En als er iets is wat we kunnen doen van deze fouten, is van hen leren.”

Als er iets is wat we kunnen doen van deze fouten, is van hen te leren

Sommige items in het museum waren het resultaat van merken proberen te diversifiëren, als de iconische jaren ’90 drinken Crystal Pepsi (die eigenlijk terug gebracht in het kort in 2016). Een aantal problemen opgelost in de oneven en onhandige manieren, zoals DivX “wegwerp” Dvd ‘ s, het huren van een format variatie waar de DVD is alleen watchable voor 48 uur na de oorspronkelijke weergave. Ongeacht van het gebrek, alle producten in de tentoonstelling geprobeerd om te innoveren in hun vakgebied. “Ik geloof echt dat als samenleving zijn we onderschatten mislukking,” West vertelde NBC News. “We zijn ook geobsedeerd met succes.”