De Jongen Op De Brug heeft een ernstig probleem prequel

  0
  53

  M. R. Carey ‘ s spectaculaire 2014 roman Het Meisje Met Alle Gaven, was een openbaring. Het is het soort boek dat het best te lezen met absoluut geen kennis aan de hand, vanwege de manier waarop hij neemt de lezers in een toekomstige wereld, waar niets kan worden aangenomen, en elke nieuwe onthullen als een verrassing komt. Lezers moeten houden als Carey zich ontvouwt zijn schokkende feiten over de hoofdpersoon, haar omstandigheden, en de geschiedenis die leidt naar het begin van het boek. Dus het is logisch dat de prequel roman, De Jongen Op De Brug, kan niet bouwen hetzelfde gevoel van betrokkenheid en ontdekking. In plaats van het bouwen van een gehele wereld vanuit het niets, duurt het eerste boek van de instelling voor lief, en richt zich op de mensen binnen. Maar dit boek het verhaal van egoïsme, bekrompenheid, de woede en de slechte keuzes is relatief voorspelbaar. En het feit dat het een prequel lijkt niet te helpen. Vanaf het begin, wordt de bijbehorende actie hoofd in de richting van een tevoren conclusie.

  Het is onmogelijk om te bespreken hetzij boek zonder te verklappen de geheimen Meisje Met Al De Gaven gebruikt voor het tekenen van de intriges van de eerste hoofdstukken van het boek — of de opening momenten van de sterke 2016 verfilming. Dus beschouw dit als een waarschuwing: zelfs het bespreken van het genre van deze boeken weggeven van kritische informatie. Ga verder op eigen risico.


  Afbeelding: De Baan

  Als een auteur, Carey is een meester van de re-invention. Zijn spectaculaire comics serie De Ongeschreven opnieuw uitvindt Harry Potter als een real-life jongen vereeuwigd in zijn vader ‘ s fantasy romans, en het omgaan met de reactie van de magische intrige opgebouwd rond het werk van zijn vader. Zijn Lucifer strips tekenen van Neil Gaiman ‘ s versie van de duivel, en opnieuw uitvinden hem als een onwillig kosmische zwerver in een constant gevecht tegen zijn verleden en zijn schepper. En in het Meisje Met Alle Gaven, Carey opnieuw uitvindt het zombie verhaal voor een tijdperk dat behoorlijk moe van zombie verhalen.

  Het boek richt zich op Melanie, een 10-jarig meisje besmet met de schimmel Cordyceps, die compromissen hosts’ van het centrale zenuwstelsel. Het gehoorzamen van de impuls aan de verspreiding van het schimmelinfectie aan nieuwe gastheren, de geïnfecteerde worden hersenloze bijten machines. Maar Melanie en de andere kinderen in haar insluiting faciliteit ze hebben nog steeds de mentale functies. Ze is een lichte, zoete wonderkind die authentiek houdt van haar leraar Miss Justineau, en de manier waarop de instelling de soldaten behandelen haar als een gevaarlijk object of een dolle dier zorgt voor een eerlijke beetje van het boek de spanning. De Jongen Op De Brug heeft ook een ongewone hoofdpersoon: de 15-jarige Stephen Greaves, een wetenschappelijk genie, wiens lab werk gaf de mensheid haar beste wapen-to-date tegen de hersenloze “hungries.” Zijn roll-over chemische blokker verbergt menselijke feromonen van hungries’ zintuigen. En toch, net als Melanie, hij is omringd door volwassenen die grotendeels hem behandelt met minachting, let op, of regelrechte afkeer.