De australische overheid investeert AU$500 meter te verbeteren space-based intelligence

0
18

De Australische regering heeft aangekondigd dat het zal worden het gieten van AU$500 miljoen in de Defensie-Project 799 tot verbetering van de ruimte-gebaseerde intelligence, surveillance en reconnaissance mogelijkheden.

Fase 1 van het project is gericht op het verbeteren van de Australian Defence Force (ADF) toegang tot commerciële satellieten, zodat de satelliet gegevens kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van de defensie-operaties, de bescherming van de grens, en humanitaire missies.

Minister van defensie Christopher Pyne zei: AU$14 miljoen van de totale investering zal worden besteed aan het bouwen van de infrastructuur die nodig is om het verzamelen van beelden van commerciële satellieten.

“Defensie is een verbeterde toegang tot deze satellieten zullen verhogen van Australië capaciteit te handhaven bewaking en verbetering van de ‘situational awareness’ voor de Australian Defence Force en andere nationale veiligheidsdiensten door het verstrekken van hoge-kwaliteit beelden,” Pyne zei in een verklaring.

“Dit betekent dat beelden van high-end commerciële satellieten, nu in een baan, zal direct worden geïntegreerd in de Australische Geospatial-Intelligence Organisatie beeldmateriaal systemen voor informatieverspreiding, het verminderen van de tijd die het zal duren voor satelliet beelden om naar een lid van de ADI of met de officieren van de australische nationale veiligheidsdiensten.”

Naast het maken van 22 nieuwe banen in de defensie-industrie, de overheid zei: AU$130 miljoen van de totale investering zal worden besteed aan de ondersteuning van contracten over het 13-jarige levensduur van het project, het leveren van commerciële kansen in de Australische bedrijven die geïnteresseerd zijn in de satelliet-technologie en beelden analyse.

Het nieuws volgt op het Ministerie van Defensie eerder deze maand bekend dat het getekend had een AU$40 miljoen verlenging van zijn contract met Optus Satelliet om door te gaan met de C1 satelliet voor de komende 10 jaar, en volgt ook de Ruimte Industry Association of Australia (SIAA), met het argument dat er sprake is van “vitaal nationaal belang” in het onderhoud van de infrastructuur, de mogelijkheden en de internationale relaties die vereist zijn voor een veilige toegang tot satelliet-gegevensbronnen.

Volgens de SIAA, Australië is een “passieve consument” van satelliet gegevens, sterk steunend op internationale samenwerkingsverbanden, zoals met Europa, Japan en de VS — voor de aanschaf van de satelliet gegevens die worden gebruikt door individuen en bedrijven elke dag.

“Een belangrijk probleem in de ontwikkeling van onze nationale ruimte beleid moet daarom worden de beveiliging van de lange-termijn toegang voor strategische doeleinden, bij voorkeur uit de Australische grondgebied, foreign-owned ruimte-segment mogelijkheden, zowel militair als civiel,” de SIAA vermeld in de papieren.

“Als de geopolitieke veranderingen in het milieu, Australië moet een technologie veroorzaker van die vennootschappen of voor het risico van sterk stijgende kosten of, zelfs, het verlies van de toegang van … Australië zou ook goed geadviseerd te overwegen manieren voor het verminderen van de afhankelijkheid van de traditionele bronnen, en denk na over de eigen nationale prioriteiten in de ontwikkeling van nieuwe systemen.”

Vorige week, Adelaide-gebaseerd nanosatellite het opstarten van de Vloot ook wel voor de oprichting van een speciale ruimte agentschap in Australië te helpen stimuleren van de economische en groei van de werkgelegenheid, versterken van de nationale veiligheid en inspireren van de volgende generatie van de ruimte vernieuwers.

Australië is een van de slechts twee OESO-landen die niet over een ruimte-agentschap, met de SIAA beweren dat de Australische ruimte industrie bedraagt minder dan 1 procent van de mondiale ruimte economie, het genereren van $3 miljard naar $4 miljard in jaarlijkse omzet, terwijl die ongeveer 11.000 mensen.

“De uitdaging is niet de financiering, maar een door de overheid gestuurde inzet zou zeker helpen. Het probleem is een nationale, coherente strategie die stimuleert onze nationale doelen en inzet van Australië in de oprichting van het global space protocollen,” Vloot CEO Flavia Tata Nardini schreef in een open brief aan de regering.

Een woordvoerder van het bureau van de Minister voor Industrie, Innovatie en Wetenschap Arthur Sinodinos vertelde ZDNet vorige week dat de federale overheid de focus ligt op het verzekeren van “de operationele omgeving is geschikt om innovatie en ontwikkeling van de ruimte technologieën, gecombineerd met de coördinatie en internationale samenwerking”.

De woordvoerder niet geven een duidelijke indicatie over de vraag of een binnenlandse space agency zou worden opgericht.

“De overheid is ook de planning en voorbereiding voor de volgende generatie van de civiele ruimte technologieën en mogelijkheden door de invoering van de wet-en regelgevende hervormingen en platforms gericht op vereenvoudiging van de regelgeving, het aansporen van innovatie, en het verminderen van belemmeringen voor participatie in de ruimte-industrie,” de woordvoerder toegevoegd.

De Australische overheid is het stimuleren van de investeringen in het australische defensie vermogen en innovatie; in Maart kondigde de lancering van haar AU$730 miljoen “Volgende Generatie” – Technologieën Fonds, die Pyne gezegd zou helpen incubate “creatieve oplossingen” van het land beschermen tegen nieuwe bedreigingen.

Als onderdeel van het initiatief, de regering zei dat de lancering van defensie cooperative research centra, universitaire onderzoek netwerken, een defensie-onderzoek accelerator regeling, een innovation research programma voor kleine bedrijven, en een uitgebreid technologie “verkenning” activiteiten.

De federale regering kondigde in Maart aan dat de Australische Signals Directorate (ASS) zal worden ontvangen AU$75 miljoen kritieke infrastructuur bij twee van de nationale veiligheid voorzieningen in Canberra.

Gesubsidieerd in het kader van de Defensie Geïntegreerde Investment Program, Minister voor Defensie Personeel Dan Tehan zei de upgrades zou helpen om de Australiërs veiliger door het verbeteren van de efficiëntie en effectiviteit van de bedrijfsvoering.

Laatste Australische nieuws

NBN begint FttDP netwerk bouw

Selecteer tools om mee te groeien met uw bedrijf: Hyperwallet

Telstra baan bezuinigingen: We moeten ‘transformeren dringend’

De australische overheid is niet geïnteresseerd in de codering van backdoors: Turnbull

Australië heeft een ruimte-agentschap voor startups zijn weggelokt: Vloot