Controle Windows-10 Privacy met WPD

  0
  61

  WPD is een gratis programma voor Microsoft Windows-10 operating system, waarmee gebruikers tweak privacy gerelateerde instellingen en functies.

  Privacy is nog steeds een hot topic als het gaat om Microsoft ‘ s Windows-10-besturingssysteem. Terwijl de dingen lijken te zijn afgekoeld een beetje, er zijn nog tal van gebruikers die geen gebruik wilt maken van Windows 10 omwille van privacy redenen.

  Microsoft onthuld wat details op het verzamelen van Telemetrie gegevens terug in April, en lijkt te hebben een beetje meer als het uitgebracht informatie over Telemetrie in April 2017.

  WPD

  wpd privacy windows

  WPD is een draagbaar programma dat u kunt uitvoeren vanaf elke locatie; het vereist geen installatie. Het programma toont de vier belangrijkste secties privacy, firewall, apps en tweaker op start.

  Het programma maakt gebruik van een eenvoudige slider systeem als het gaat om de meeste instellingen. Een blauwe schuifregelaar geeft aan dat een instelling of functie is ingeschakeld, een witte, dat het is uitgeschakeld en niet beschikbaar.

  De privacy van de groep van tweaks is verdeeld in Groep Beleid, Diensten en Scheduler schakelt.

  Voor Lokaal Groepsbeleid Diensten Planner
  Internet Explorer voor verbetering van de gebruikerservaring DiagTrack Consolidator
  Gebruik OneDrive Diagnostiek Hub Standaard Collector Service KernelCEIPTask
  Laat Cortana dmwappushservice UsbCeip
  Laat Cortana/search te gebruiken locatie DataCollectionPublishingService BthSQM
  Gas aanvullende gegevens WMPNetworkSvc Sqm-Taken
  Windows Foutrapportage Proxy
  Stappen Recorder Compatibiliteit Taxateur
  Inventaris Collector ProgramDataUpdater
  Telemetrie DiskDiagnosticDataCollector
  Input personalisatie GatherNetworkInfo
  Handschrift automatisch leren
  PerfTrack
  Reclame-ID
  Windows CEIP
  Windows Messenger voor verbetering van de gebruikerservaring
  Zoekassistent
  Microsoft consument ervaringen

  Elke optie heeft een vraagteken ernaast die je kunt activeren met een muis klik om weer te geven een korte beschrijving van wat het is en wat het doet.

  Terwijl dat misschien niet nodig voor een aantal van de aanpassingen, Telemetrie of Reclame-ID voor de aanleg, het kan nuttig zijn voor andere functies. Het kan onduidelijk is bijvoorbeeld wat Gas extra gegevens of Consolidator doen; de meeste beschrijvingen maken het duidelijker. Er zijn een aantal die vereist iets meer werk maar (Compatibiliteit Taxateur slechts een opsomming van een pad en de bestandsnaam voor het exemplaar).

  U kunt wijzigen functies afzonderlijk, of gebruik de schakelaar knop weergegeven op de pagina om de verandering te maken voor alle bedieningselementen in één bewerking. Let op: sommige functies, Cortana of OneDrive bijvoorbeeld kunnen stoppen met werken als u schakelen ze uit.

  De tweede groep, Firewall, kunt u de IP-adressen toevoegen aan de Windows Firewall blokkeert de communicatie met de servers van Microsoft en apps van derden.

  De regels worden gesorteerd in de drie groepen van Windows telemetry, apps van derden, en Windows Update, en u kunt een of alle van hen. Het IP-lijst is overgenomen van het gratis programma Windows Spy-Blocker die regelmatig wordt bijgewerkt.

  De pagina geeft aan of de regels zijn ingesteld, en er een klein pictogram naast elke groep die u toelaat om het kopiëren van de hele lijst van IP-adressen die door de groep wordt gemaakt van naar het Klembord. Dit is handig voor het bekijken van de lijst voordat u het toepast, en ook als u een andere firewall gebruikt of programma netwerkverkeer te beheren.

  De derde groep, Verwijderen, lijsten standaard Windows-toepassingen, en biedt u met opties voor het verwijderen van een enkele of alle van de programma-interface.

  Allen het neemt is de selectie van de apps die u wilt verwijderen — 3D Builder of Kantoor bijvoorbeeld, en druk op de delete-toets achteraf. U kunt ook verwijderen van alle toepassingen in één vlotte bediening.

  De vierde en laatste groep lijsten tweaks die je kunt toepassen. Deze zijn ook privacy verband voor het grootste deel. Je kan het wel of niet toestaan van apps voor het gebruik van bepaalde datasets of hardware functies, zoals de camera, microfoon of contacten, onder andere dingen.

  Uitspraak

  WPD is een handig programma voor Windows 10 gebruikers die meer controle willen hebben over privacy gerelateerde instellingen van het besturingssysteem. Het programma is eenvoudig in gebruik en draagbaar.

  Een nadeel is dat het niet een back-up maken van allerlei voordat wijzigingen worden aangebracht. Terwijl u kunt schakelen alle functies rechtstreeks in de interface van, het is aanbevolen dat u een systeemherstelpunt te maken of, beter, een volledige back-up van de system partitie aan voordat u de toepassing gebruiken.

  Nu U: hebt u een Windows-10? Hebt u een privacy-gerelateerde veranderingen?