ACCC oproepen voor de NBN speed monitoring vrijwilligers

0
27

De Australische Competition and Consumer Commission (ACCC) heeft de oproep voor vrijwillige deelnemers in de Nationale Breedband Netwerk (NBN) vaste-lijn speed monitoring programma.

Onder het programma, de ACCC zal het installeren van hardware op de home-verbindingen tussen de 4.000 gebouwen, te beginnen met 2.000 in het eerste jaar, die zijn aangesloten op een vaste lijn NBN-services, inclusief fiber tot de node, vezels naar de kelder, vezels naar de lokalen, en hybride fiber-coax.

De apparaten zullen verzamelen van gegevens in real time op snelheden wordt ervaren door gebruikers gedurende de dag te bepalen gemiddelde vaste lijn NBN snelheden op verschillende tijdstippen.

Het programma maakt het ook mogelijk de ACCC om te bepalen welke provider is verantwoordelijk voor de snelheid of verstopping — NBN s wholesale netwerk, of retailers die nog niet gekocht en voldoende capaciteit.

“De ACCC is momenteel onderzoek naar voorbeelden van waar Isp’ s kunnen hebben misleid consumenten in relatie tot hun breedband-snelheden en andere kwesties in verband met de garanties voor de consument die kunnen bezwaren op grond van het Australische consumentenrecht,” ACCC Waarnemend Voorzitter Delia Rickard zei.

“De vrijwilligers zullen helpen bij het produceren van nauwkeurige, duidelijke en vergelijkbare informatie over de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de vaste breedbanddiensten beschikbaar te stellen in hun gebied. Dit zal leiden tot meer concurrentie en betere prijs-kwaliteitverhouding voor breedband diensten.”

NBN zei dat het ingenomen is met het programma als een manier om duidelijker informatie voor de consument.

“NBN ondersteunt de ACCC breedband snelheden programma en alle inspanningen om consumenten te helpen beter te begrijpen breedband snelheden en prestaties”, een NBN-woordvoerder vertelde dat ZDNet op zondag.

De regering had aangekondigd in April dat het verstrekken van AU$7 miljoen in de financiering voor de komende vier jaar, van 1 juli om ervoor te zorgen dat de ACCC in staat is om de NBN snelheid-controle programma.

“Prestatie-informatie is een belangrijke factor voor consumenten bij de aankoop van de plannen van een retail service provider. De regering erkent dat dit van vitaal belang als de vraag naar data groeit,” Minister van Communicatie Mitch Fifield zei op het moment, ondanks eerder zeggen dat NBN werd onterecht bekritiseerd over misleidende snelheid vorderingen worden gemaakt door regionale strategiedocumenten.

“Door het verzamelen en publiceren van informatie over de snelheid en de betrouwbaarheid van breedband pakketten, consumenten beter in staat zijn om te kiezen voor een plan dat is goed voor hen. Het zal ook moedigen retailers om te concurreren op de kwaliteit van hun breedband-plannen.”

De ACCC in februari publiceerde een set van richtlijnen voor Isp ‘ s te volgen bij de bekendmaking van hun breedband-snelheden om het verbeteren van de nauwkeurigheid en het voorkomen van misleidende claims, met Fifield op het moment dat het vertellen van een partij bijeenkomst dat het aantal klachten over de regionale strategiedocumenten veelbelovende onrealistische snelheden over de NBN moet worden “op te splitsen” van klachten worden gemaakt over de NBN zelf.

De ACCC oorspronkelijk had voorgesteld de monitoring van breedbanddiensten terug in 2015 in een poging om de concurrentie aan te moedigen tussen de vaste breedband regionale strategiedocumenten en om consumenten te helpen in het maken van weloverwogen aankoopbeslissingen, met een discussion paper uitgebracht in juli 2016.

In de Breedband Snelheid Vorderingen: Overleg uitkomsten rapport, de ACCC zei de beperkte informatie op dit moment verstrekt aan de consument, is “het verhogen van de consument onderzoekskosten, remming van de concurrentie, en het voeden in een toenemende mate van de klacht van de consument”.

Het rapport zei dat Isp ‘ s moeten zorgen voor nauwkeurige informatie over snelheid consumenten zullen waarschijnlijk zien tijdens de piekuren, zonder te verwijzen naar wholesale netwerk snelheden of theoretische snelheden en de openbaarmaking van beperkende factoren. Hij zei ook dat informatie moet vergelijkbaar zijn tussen Isp ‘ s en diagnostische systemen geïnstalleerd voor het oplossen van eventuele problemen.

Tijdens het overleg van vorig jaar, Australië ‘s Isp’ s spraken zich uit tegen het voorstel, zeggen veel van de factoren die van invloed zijn snelheid fluctuatie zijn van hun controle-bijvoorbeeld verlies in kwaliteit veroorzaakt door de aard van de gebruikte technologie, backhaul-capaciteit, end-user hardware, Wi-Fi of bekabeling binnen een consument in de lokalen, en de prestaties van externe servers.

Laatste Australische nieuws

NBN begint FttDP netwerk bouw

Selecteer tools om mee te groeien met uw bedrijf: Hyperwallet

Telstra baan bezuinigingen: We moeten ‘transformeren dringend’

De australische overheid is niet geïnteresseerd in de codering van backdoors: Turnbull

Australië heeft een ruimte-agentschap voor startups zijn weggelokt: Vloot