Titta på en kort dokumentär om en artist som gör musik med glömt hushållsapparater

0
26

Den YouTube-kanal som jag spelar jag spelar tv har släppt den senaste delen av sin artist dokumentär serie. Veckans video är om Ei Wada, en musiker i Tokyo som gör musik från gamla medier, precis som öppna tejp rulle-inspelare, VHS-band, och kantighet Tv.

Första upptäckt av Protes Kunskap, klipp följande Wada som han diskuterar sin ovanliga verktyg och konstnärliga processen. Wada tar tittarna med på en tur i sin lokala stannar i Tokyo, inklusive den enda labb i staden där du kan utveckla 8mm film, ett stålverk, och hans studio. Han är med i ett band som heter Öppna Reel Ensemble, och har en solo-projekt som heter Electronicos Fantasticos!

Nära slutet av videon, Wada hantverk en typ av theremin / nu-våg gitarr av en gammal stående fläkt. Han säger att hans musik kommer från el-apparater, med hans kropp fungerar som en antenn.

Det hela är en fascinerande titt på andra liv glömt bort objekt, och det är värt en klocka.