11 bøger at læse, mens du venter på sæson 2 af tjenerindens Fortælling

0
51

Tjenerindens Fortælling færdig med sin første katastrofale sæson på Hulu i denne uge, men tilpasning af Margaret atwoods nedkøling dystopiske roman vil komme tilbage til en anden årstid.

Den nye og vis skildrer en dystopi, hvor kvinder er frataget deres rettigheder i henhold til Republikken Gilead, en undertrykkende teokratiske regime, der stiger op i stedet for Usa. Atwood udgivet romanen i 1985, og bemærkede, at hun specifikt trak på ting, der var blevet sagt eller gjort. “Jeg ville ikke sat i denne bog noget, som menneskeheden ikke havde allerede gjort et eller andet sted engang, eller for hvilke der ikke allerede har redskaberne.” Hendes indflydelse trak på Puritanske New England, samt andre kendte dystopiske romaner som George Orwell ‘s 1984 og Ray Bradbury’ s Fahrenheit 451.

Mens det er en stor roman, Atwood ‘ tjenerindens Fortælling er ikke den eneste derude, til at undersøge livet i en dystopi, eller kollapse i samfundet, eller at undersøge de udfordringer, som kvinder står over for, når man konfronterer en autoritativ magt. Her er 11 romaner at tjekke ud, mens du venter på showet for at vende tilbage.


Billede: Den Feministiske Tryk,

Swastika Nat af Katharine Burdekin

Katharine Burdekin s 1937 roman er et tidligt eksempel på litteratur, som behandler aktuelle politik. Romanen, der specifikt ser på de anledning af Hitlers Nazi-parti, og forestiller sig, hvad en tusind-år Rige ville se ud. Svar: ikke meget. Hitler er blevet husket som en gud-lignende figur, mens kvinder, der har været slaver, anvendes kun til reproduktion og holdt som kvæg. Historien følger en dansk pilgrim, der kommer på tværs af en bog, der er i modstrid med nationens ideologiske historie, og han beslutter at sprede word til at forsøge at ødelægge det tyske kejserrige.