Uiteraard is uw strips zijn politieke, Marvel

0
51

Een van mijn beste vrienden kwam naar me vanmorgen boos over opmerkingen Marvel VP van sales David Gabriel gemaakt tijdens de Marvel Retailer Top. Geïnterviewd door ICv2, Gabriel beweerde dat diversiteit was het draaien van lezers weg en het kwetsen van de verkoop van de onderneming. “Ze wilde niet dat vrouwelijke personages die er zijn,” zei hij. “Dat is wat we hoorden, of we geloven of niet.”

Dit is een onzinnige bewering voor een aantal redenen. Ja, fans van een bepaalde streep kan altijd gerekend worden op te huilen gemeen over vrouwen en mensen van kleur te nemen in de spotlight afstand van het uitgestrekte pantheon van de witte mannelijke personages. Maar Marvel ‘ s positie in de markt heeft ook beschadigd door de stijgende kosten van de maandelijkse problemen, de verschuiving in de richting van gebeurtenissen die niet tegemoet te komen aan nieuwe lezers, en het verlies van talent als Geheime Oorlogen schrijver Jonathan Hickman, die lezers loyaal en geïnvesteerd. De Onvergelijkbare Eekhoorn Meisje is niet de reden lezers lopen weg. Boeken zijn duurder in totaal, en degenen die het ontvangen van de beste marketing niet precies kritische slaat. (U kunt meer lezen over dit op io9.)

Marvel is gevangen tussen de nummers en de tijdgeest

Het grootste probleem hier is echter wat deze reacties (en hoe ze werden later verduidelijkt betekent in essentie “Calm down! We hebben niet echt harde gegevens die zegt dat de mensen een hekel Spider-Gwen! Die zou er zelfs een hekel aan dat boek?! Wees niet boos!”) lijken te zeggen over hoe Marvel voelt zich gevangen tussen de nummers en de tijdgeest. Op dezelfde top, Marvel-editor-in-chief Axel Alonso naar verluidt zei: “Er zijn voor deze enorme discussie over integratie en diversiteit… Maar Verwonder u niet over politiek. We zijn over het vertellen van verhalen over de wereld.” Dat is verhelderend, omdat het een helder beeld van de opzet. Marvel comics zijn absoluut het vertellen van verhalen, die een afspiegeling zijn van de wereld waarin we leven. Dat betekent niet dat superhelden gaan vechten tegen gerrymandering en kiezer-onderdrukking tactiek, maar het betekent dat ze showcase zwart en bruin mannen en vrouwen waar de uitgever acht het winstgevend is.

En aangezien dit een winstgevende onderneming die voedt niet alleen de redactie, maar ook een studio arm van een grote multinational, die opzet dwingt het bedrijf om na te denken over niet alleen de catering aan nieuwe en diverse doelgroepen, maar ook fans die het kopen van boeken, kaartjes voor de film en streaming abonnementen. Het verstrekken van keuzes over media die gelijktijdig eren van het verleden en welkom in neofieten is een afweging die is ingebouwd in deze al zeer competitieve business. Een crossover evenement als Generaties misschien nooit het soort van mainstream aandacht dat Netflix Cage doet, maar het doel is hetzelfde: het tekenen van gisteren, terwijl het bieden van een platform voor perspectieven die niet vaak naar het middelpunt van vandaag.


Maar het creëren van een vals onderscheid tussen de politiek en de ‘verhalen over de wereld” is een vergissing. Amerikaanse superhelden-comics werden politieke vanaf hun vroegste dagen, en Marvel ‘ s zijn misschien wel meer politieke dan ze ooit zijn geweest. Captain America ponsen Hitler in 1940 is het een gedurfd, voor de hand liggende verklaring. Maar het verkennen van de specifieke ervaringen van Moslim-Amerikanen zoals Ms. Marvel ‘ s Kamala Khan en queer Latinx Amerikanen als Amerika Chavez is niet minder politiek. Bespreken hoe de kracht en identiteit werken in Amerika is een inherent politieke daad, meer nog, in een tijd waarin identiteit, en verhalen over, zijn zo controversieel en te polariseren.